Hakim Ve Savcı

Hakim Ve Savcı

Son dakika hakim ve savcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hakim ve savcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hakim ve savcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakim Ve Savcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakim ve savcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.724 hakim ve savcı haberi bulunmuştur. Tüm hakim ve savcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları ile idari yargı hakim adaylarına ilişkin toplamda 148 atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıştayın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararına ilişkin, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi.
17.02.2024 Gündem
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne? Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine, bir de bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti. Erdoğan, "Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. Peki, 450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
16.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır.' dedi. Erzincan'daki heyelanla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, 'Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek.' ifadelerini kullandı.
15.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı döneminin başladığını belirterek, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı için ilk sınavın bugün ve yarın gerçekleştirileceğini açıkladı.
23.12.2023 Gündem
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır?
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır? HSK kararnamesi yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim savcı atamaları Aralık 2023 listesi ise sorgulanmaya başlandı. Peki, Yeni hakım savcı atamaları listesine göre hangi savcı ve hakim nereye atandı? İşte HSK kararnamesi 2023 listesi…
22.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar'
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar' Artık hukuk fakültesini bitirenler doğrudan avukat olamayacak, mezuniyetten sonra sınava girecek. “Hukuk fakültesi ve mezun sayımız fazla. Kaliteyi arttırmalıyız” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024’ten itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazananların stajyer avukat olabileceğini söyledi.
8.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay Bay Kemal, Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a, Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuza omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin” dedi.
5.11.2023 Gündem
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli’de katıldığı deprem sempozyumunda, “Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü, orası çok etkin ve hızlı. Yılda 2,5 santim hareket ediyor. Yaklaşık 250 senede bir deprem üretiyor. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında, demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona karşı dikkatli olmak lazım” dedi.
23.09.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı 23-24 Aralık'ta
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı 23-24 Aralık'ta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Pendik Kaymakamlığı'nı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Bin hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23, 24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız 3 yıl görev yapacaklar" dedi.
23.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunarak, "Hukuk devleti hepimizin ortak hedefi ve kırmızı çizgisidir. Toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz" dedi.
1.09.2023 Gündem
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), 1042 adli yargı hakimi ve Cumhuriyet savcısı adayı ile 60 idari yargı hakim adayının atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
28.07.2023 Gündem
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama Hakim ve savcı kura sonuçları için yapılan aramalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde yaptığı konuşmanın ardından isim listesi netleşmeye başladı. Kura töreninin ardından da hakim ve savcı kura sonuçlarının nereden sorgulanacağı, isim listesinin nasıl sorgulandığı araştırılmaya başlandı. Peki, 2023 hakim ve savcı kura sonuçları nereden sorgulanır? Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? İşte Adalet Bakanlığı HSK Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi sorgulama sürecine dair merak edilenler…
26.07.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
Bakan Tunç: Önemli olan en makul sürede adil bir karara ulaşmak
Bakan Tunç: Önemli olan en makul sürede adil bir karara ulaşmak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Makul sürede yargılanma hakkının ihlal edilmemesi çok önemlidir. Esas olan hızlandırılmış yargı değil, adaletin tecellisidir. Adil olmayan ancak hızlı verilmiş bir kararın da anlamı olmayacaktır. Önemli olan en makul sürede adil bir karara ulaşmaktır" dedi.
19.06.2023 Gündem
(Hakimlik mülakat sonuçları) Hakimlik savcılık sınavı sonuçları açıklandı mı?
(Hakimlik mülakat sonuçları) Hakimlik savcılık sınavı sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen adli hakimlik ve savcılık sınavı, idari hakimlik sınavı, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı mülakat sonuçları bakanlığın internet sitesinde yayınlandı.
1.06.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Bozdağ: Hakim ve savcıların vicdanı anayasa, kanun ve hukukla mutlak ve mutlak bağlı olmalıdır
Bakan Bozdağ: Hakim ve savcıların vicdanı anayasa, kanun ve hukukla mutlak ve mutlak bağlı olmalıdır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve savcıların vicdanı anayasa, kanun ve hukukla mutlak ve mutlak bağlı olmalıdır. Yoksa FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle irtibatlı vicdanlardan hak da adalet de beklenemez" dedi.
25.01.2023 Gündem
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama Yalova'da arı yetiştiriciliği yapan A.S., kendisini 'Bursa Arıcılık Birliği' görevlisi olarak tanıtan şüpheli tarafından 'Şeker hakkı kazandın' denilerek 35 bin TL dolandırıldı. A.S.'nin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma, 4 ilde düzenlediği eş zamanlı 'Arı Operasyonu'nda ülke genelinde 110 farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 8 kişiyi yakalayarak, gözaltına aldı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
18.01.2023 Gündem
Savcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor?
Savcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor? 2023 yılına kısa bir süre kala savcı maaşları da merak konusu oldu. Adliyelerde ve mahkemelerde görev alan savcılar, Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak görev alırlar. Kademe ve derecesine değişiklik gösteren savcı maaşlarına yapılacak zam da memur zammına göre netlik kazanacak. Peki, En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor? 2023’te savcı maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 savcı maaşı ne kadar olacak? 2023 Savcı maaş zammı ne kadar? İşte detaylar…
19.12.2022 Çalışma Hayatı
Başsavcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor?
Başsavcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor? Yargı mensubu başsavcıların devlet adına araştırma, soruşturma, dava açma yetkileri vardır. Ocak ayı yaklaştıkça maaşlar konusu gündem oldu. Başsavcılık maaşları kişinin kademe ve derecesine göre değişiklik göstermektedir. Peki, En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor? Başsavcı Maaşları 2023…
19.12.2022 Çalışan Hakları
Hakim ve Savcı atamaları listesi! Hakim ve Savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı!
Hakim ve Savcı atamaları listesi! Hakim ve Savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı! Hakim ve Savcılar Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. HSK kararnamesine göre, 282 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Liste Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte Hakim ve Savcı atamaları listesi!
9.12.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı sınav giriş yerleri! Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat sınav giriş belgesi nasıl alınır?
Adalet Bakanlığı sınav giriş yerleri! Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022-Adalet Bakanlığı (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) Sınavlarının Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı. Peki, Adalet Bakanlığı sınav giriş belgesi nasıl alınır?
16.11.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Hakim Ve Savcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakim ve savcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.