Hakaret Davası

Hakaret Davası

Son dakika hakaret davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hakaret davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hakaret davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakaret Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakaret davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.711 hakaret davası haberi bulunmuştur. Tüm hakaret davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuğba Ekinci ile Tuğçe Kazaz'dan hakaret davası
Tuğba Ekinci ile Tuğçe Kazaz'dan hakaret davası Tuğçe Kazaz ile Tuğba Ekinci sosyal medya üzerinden kendilerine ağır hakaret içerikli yorum yazan iki kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
21.10.2023 Magazin
Ezgi Mola'dan sonra Tan Taşçı'ya da ceza kesildi
Ezgi Mola'dan sonra Tan Taşçı'ya da ceza kesildi Oyuncu Ezgi Mola'ya, Batman'da intihar eden İpek Er'in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü uzman çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği suçlamasıyla 6 bin 960 lira adli para cezası verilmişti. Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan şarkıcı Tan Taşçı'ya da Orhan'a sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret ettiği suçlamasıyla 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
11.09.2023 Gündem
'Süt banyosu' skandalının ardından harekete geçti
'Süt banyosu' skandalının ardından harekete geçti Konya'da süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kalan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 1,5 yıl önce beraat etti. Sayar, bu süreçte sosyal medya aracılığıyla kendisine hakaret ettiğini tespit ettiği 70 kişiye dava açtı.
21.05.2023 Yaşam
Bülent Ersoy restoran sahibine dava açtı!
Bülent Ersoy restoran sahibine dava açtı! İzmir’deki bir kebapçının Bülent Ersoy’un cinsiyet değiştirmeden önce ve sonraki hallerini tuvalet girişlerine asması tepki çekti. Sanatçı, restoran sahibine bugün dava açtı.
6.02.2023 Magazin
Melek Mosso hakkında 'Musa Orhan'a hakaret' davası!
Melek Mosso hakkında 'Musa Orhan'a hakaret' davası! 2020 yılında intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan eski Uzman Çavuş Musa Orhan, 'tutuksuz yargılanmak üzere tahliye' kararına sosyal medyadan tepki gösteren ünlü oyuncular Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah ve Hazal Kaya'ya dava açmıştı. Dava listesine giren son isim şarkıcı Melek Mosso oldu.
20.02.2023 Magazin
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandal PKK gösterisine tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandal PKK gösterisine tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Böylesine çirkin eylem ifade hürriyeti olarak kabul edilemez. İsveç Başbakanı, İsveç'in NATO'ya üyeliğine engel olmak için sabotaj dedi. İsveç'teki savcı bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Hakaret davası olarak ele alınabileceğini, herhangi bir şekilde cezalandırılmayacaklarını söylemiş. Bundan şu sonuç çıkıyor, İsveç terör yandaşı olarak kendini konumlandırır." dedi.
16.01.2023 Gündem
İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktı
İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktı İsveç'te bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yağarken İsveç'ten skandal bir karar geldi.
16.01.2023 Dünya
Hazal Kaya Musa Orhan'a hakaretten ifade verdi!
Hazal Kaya Musa Orhan'a hakaretten ifade verdi! Genç bir kıza cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Hazal Kaya karnı burnunda ifade verdi. O anları sosyal medyada paylaşan oyuncu "Musa Orhan bana da hakaret davası açmış da olay o" dedi.
13.01.2023 Magazin
Bakan Soylu'dan CNN TÜRK'te 'İmamoğlu kararı' yorumu: Eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz
Bakan Soylu'dan CNN TÜRK'te 'İmamoğlu kararı' yorumu: Eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk ekranlarında Göksu Öngören Özgür'ün moderatörlüğünde yayınlanan Ne Oluyor Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza sonrası 'İBB'ye kayyum' atanacak mı sorusunu da yanıtladı. "Seçim kurulu bu kararı vermiş, siz onlara 'ahmak' diyorsunuz. Eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz." diyen Soylu, "Burada bu dava ile ilgili terörle ilgili herhangi bir süreç söz konusu değil, kayyum atanmaz. " ifadelerini kullandı.
18.12.2022 Gündem
Önce arabayla çarptı sonra da tüfekle ateş ederek öldürdü: Küfretti, sakinleşemedim
Önce arabayla çarptı sonra da tüfekle ateş ederek öldürdü: Küfretti, sakinleşemedim Şişli'de, kayınpederine önce aracıyla çarpıp, daha sonra pompalı tüfekle ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ersin Sertçelik, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakim karşısına çıktı. Ersin Sertçelik savunmasında, "Kastım öldürmek değil, korkutmaktı. Küfretti sakinleşemedim, arabayla çarptım yere düştü, yine küfretti. Arabadan babamdan kalma silahı alıp ateş ettim" dedi.
15.12.2022 Yaşam
Halil Sezai'ye 4 ay 25 gün hapis
Halil Sezai'ye 4 ay 25 gün hapis Tuzla'da sahne aldığı mekanda komşusu Hüseyin Meriç'e yönelik söylediği sözler nedeniyle yargılanan Halil Sezai hakkında mahkeme kararın açıkladı. Halil Sezai'nin ilk duruşmada 'Hakaret' suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.
24.11.2022 Magazin
Doktora hakaret eden hasta hakkında flaş karar! Yolu hastaneden geçen herkesi ilgilendiriyor
Doktora hakaret eden hasta hakkında flaş karar! Yolu hastaneden geçen herkesi ilgilendiriyor Sağlık çalışanı milyonları ilgilendiren karar! Doktora bu sözleri söyleyenler yandı, para cezası var. Edirne'de aile hekimi Özlem Önal'a, reçete yazmadığı gerekçesiyle ‘Soytarı’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen Orhan Ş., yargılandığı davada 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.
14.09.2022 Yaşam
Engelli hasta yakınından doktora hakaret davası
Engelli hasta yakınından doktora hakaret davası Antalya’nın Manavgat ilçesinde Mülkiye Kaya isimli anne, 8 yaşındaki otizmli oğluna engelli raporu çıkartmak için gittiği hastanede, kadın doktorun saldırı ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia ederek şikâyette bulundu.
25.06.2022 Yaşam
‘Fakirlik iğrençtir’ diyen kadın öğretmene hapis cezası!
‘Fakirlik iğrençtir’ diyen kadın öğretmene hapis cezası! Antalya'da bir sitede çalışan Halil Ayaz, site sakinlerinden ilkokul öğretmeni A. Ö. hakkında ‘hakaret ve mobbing uyguladığı’ gerekçesiyle dava açtı. Manavgat 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme A.Ö.'ye hakaret suçundan 3 ay ceza verirken, eylemini alenen gerçekleştirmesi nedeniyle 1/8 artırıma giderek 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.
20.01.2022 Gündem
Ece Ronay'dan Mehmet Ali Erbil'e: Gerçekten çok korkunç!
Ece Ronay'dan Mehmet Ali Erbil'e: Gerçekten çok korkunç! Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ile sosyal medya fenomeni Ece Ronay arasındaki 'cinsel taciz' ve 'sesli ve görüntülü bir iletiyle hakaret' davası devam ediyor. Son olarak iki gün önce Çağlayan Adliyesi'nde ifade veren Mehmet Ali Erbil’in ‘dekolte giyip beni arıyordu’ iddialarına Ece Ronay'dan cevap geldi.
20.12.2021 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davasında flaş gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davasında flaş gelişme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddia edilen Avukat Mert Yaşar'ın 7 yıla kadar hapsi istendi.
13.10.2021 Gündem
Halil Sezai'den Şanlıurfalı fırıncıya 'hakaret' davası!
Halil Sezai'den Şanlıurfalı fırıncıya 'hakaret' davası! Şanlıurfa’da fırıncılık yapan Fatih Mermerdaş hakkında, komşusu Hüseyin Meriç’i darbeden oyuncu ve şarkıcı Halil Sezai’e tepki göstermek için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
4.10.2021 Magazin
Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 'hakaret' davası açıldı
Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 'hakaret' davası açıldı Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, kamu görevlisine dini inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklaması nedeniyle görevinden dolayı 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 11 Kasım’da görülecek. Baro Başkanı ve yönetimi, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
27.09.2021 Gündem
Metin Şentürk'ten belalı tamirciye dava!
Metin Şentürk'ten belalı tamirciye dava! Metin Şentürk, aracındaki arızayı gideremeyen tamirciden ücretini geri istedi. Tamirciyle atışan sanatçı, hakarete maruz kaldığını ileri sürerek savcılığa başvurdu.
8.09.2021 Magazin
Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini değiştirebilir! AK Parti, MHP...
Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini değiştirebilir! AK Parti, MHP... AK Parti seçim yasasıyla ilgili değişiklikler için düğmeye bastı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hukukçu milletvekilleriyle uzun süredir üzerinde çalıştıkları Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası üzerindeki değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Önemli değişikliklerin bulunduğu düzenlemenin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyeceği de ifade ediliyor.
31.05.2021 Siyaset
Charlie Hebdo'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası
Charlie Hebdo'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo'da yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli görsele ilişkin 4 kişi hakkında iddianame hazırladı
26.03.2021 Gündem
Demirtaş'a Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hapis cezası
Demirtaş'a Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hapis cezası Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
22.03.2021 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener, 'hakaret' davası kapsamında ifade verdi
İYİ Parti lideri Akşener, 'hakaret' davası kapsamında ifade verdi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 16 Nisan 2017'deki referandum sürecinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla Antalya 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava kapsamında Ankara Adliyesi'nde talimatla ifade verdi.
5.02.2021 Siyaset
Paylaştığı video ile kendisine hakaret ettirip tazminat talep ediyor
Paylaştığı video ile kendisine hakaret ettirip tazminat talep ediyor İsmail Yılmaz isimli kişi, YouTube’da bulunan hayvanlara şiddet uyguladığı görülen videoyu hayvansever hesaplarda paylaştı. Bu paylaşımların altına gelen tepkilere ise hakaret davası açtı. Ardından da arabulucu ile dava ettiği kişilerden ücret talep etti.
10.10.2020 Gündem
Memura bunu demek hakaret sayılmadı!
Memura bunu demek hakaret sayılmadı! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kamu görevlisine "İşini Yapmıyor Karaktersiz Herif" ifadesini kullanan kişinin eyleminin hakaret suçuna girmediğine hükmederek yerel mahkemenin kararını bozdu.
27.09.2020 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Hakaret Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakaret davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.