Gazete Vatan Logo

İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktı

İsveç'te bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yağarken İsveç'ten skandal bir karar geldi.

İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktı

Terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldıkları, Ankara ve Stockholm arasındaki tansiyonu yükselten provokasyonun yankıları sürüyor.

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten bir skandal hamle daha geldi. Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet, Savcılığın skandal eyleme dair verdiği kararı 'Son Dakika' kodu ile duyurdu.

Söz konusu habere göre, Stockholm Şehir Savcılığı'ndan Savcı Lucas Eriksson, Stockholm Belediye Binası'nın önündeki olayın suç teşkil etmediğine karar verdi.

Gazete kararın kesin olduğunu ve dosyanın kapatıldığını duyurdu. Aynı haberde savcının davayı bir hakaret davası olarak ele aldığı ancak incelemeler sonrası 'yeteri kadar hakaret olmadığı' sonucuna varıldığı belirtildi.

Savcı davayı kapattığının altını çizdi ve şu değerlendirmede bulundu;

'Bir inceleme talep edilebilir ve daha sonra başka bir savcı bu davayı inceleyebilir.'

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası harekete geçen İsveç ve Finlandiya NATO'ya resmi başvurusunu Mayıs ayında yapmıştı.

Haberin Devamı

İsveç Başbakanı Kristersson, 'YPG destekçilerinin provokasyonu ülkenin güvenliği için tehlikeli bir durum' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kristersson, 'NATO üyeliği başvurusuna karşı sabotaj olarak tasarlandığını söyleyebilirim. İsveç'in güvenliği için tehlikeli bir durum' demişti.

DÜĞÜM KRİTİK MADRİD ZİRVESİNDE ÇÖZÜLMÜŞTÜ

Ukrayna savaşı sonrası Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Türkiye ise veto kararı almıştı.

Dünya gündemini uzun süre meşgul eden bu düğüm, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde çözülmüştü.