Güvenlik Uzmanı

Güvenlik Uzmanı

Son dakika güvenlik uzmanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenlik uzmanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenlik uzmanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenlik Uzmanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenlik uzmanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.088 güvenlik uzmanı haberi bulunmuştur. Tüm güvenlik uzmanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Emekli promosyonları güncellendi: Özel bankaların artışı ne kadar olacak?
Emekli promosyonları güncellendi: Özel bankaların artışı ne kadar olacak? Kamu bankalarında emekli aylığı promosyonları 8 bin ile 12 bin TL arasında olacak. Peki özel bankalar? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
24.03.2024 Vatan TV
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun Stajyer ve çıraklık mağduriyeti hakkında CNN Türk'te soruları yanıtlayan Sosyal Güvenlik uzmanı Murat Bal, staj ve çıraklık girişi olan kadınların doğum borçlanmasındaki istisnai durumu haakında açıklamalarda bulundu.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır?
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır? Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz eden Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding'de iddiaya göre; holdingin sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Söz konusu haberlerin ardından soğuk cüzdan ile ilgili aramalar arttı.
7.02.2024 Ekonomi
Yüksek kar vaadiyle vurgun iddiası! Holding patronu dahil 30 kişiye operasyon
Yüksek kar vaadiyle vurgun iddiası! Holding patronu dahil 30 kişiye operasyon İzmir'de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakçı'nın (34) da aralarında bulunduğu 30 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Ocakçı'ya ait holding ve diğer işletmelerde polis ekiplerince arama yapılıyor.
7.02.2024 Gündem
İsrail’i ayağa kaldıran görüntü! Suikast girişimlerinin hepsinden sağ kurtuldu
İsrail’i ayağa kaldıran görüntü! Suikast girişimlerinin hepsinden sağ kurtuldu Hamas'ın İsrail'e karşı son yılların en büyük operasyonunu düzenlemesi ile adı bir kez daha gündeme gelen Deif'in akıbeti belli oldu. Mossad'ın ölüm listesinde ilk sıralarda olan ve defalarca suikast düzenlediği Deif'in görüntüleri İsrail kamuoyunda şok etkisi yarattı.
20.12.2023 Dünya
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur!
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur! Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından "yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık" ya da "Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdur Başak Beyaz "Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Dolandırıcı beni acele ettirdi" dedi. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal ise "Bedava peynir fare kapanında olur. Herhangi bir şey çok çok ucuz veya ücretsizse ücret sizsiniz. Lütfen bunu unutmayın. Bu tür mesajları engelleyin. Engellemekle kalmayın, karşı tarafı mağdur etmek için, bu hesapların kapatılması yönünde şikayetlerde bulunun" dedi.
20.12.2023 Gündem
Maaşa doğrudan yansıyor! Çalışana yüzde 50 zamlı 3 ödeme birden
Maaşa doğrudan yansıyor! Çalışana yüzde 50 zamlı 3 ödeme birden Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Çalışana 3 ayrı ödeme birden yapılıyor. Maaşlara doğrudan etki ediyor. Resmi tatillerde çalışanlar, ne kadar mesai alacaklarını ve bu mesailerin neye göre hesaplanacağını merak ediyor. İş Kanununda işçilerin çalıştırılamayacağı günler, çalıştırıldığı takdirde işçinin onayının alınması gerektiği ve bugünlerde yapılan çalışmaların normal ücretlendirmeden farklı olacağı yasa ile korunmaktadır. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya merak edilen detayları açıkladı.
19.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Net rakam verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Net rakam verildi Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi zam oranları ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücrete bu yıl bir kez zam yapılması gündemde. Zam oranları ile ilgili farklı görüşler bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete olası net asgari ücreti açıkladı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
9.12.2023 Çalışma Hayatı
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı?
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı? Google'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
5.12.2023 Gündem
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı?
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı? Google'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
4.12.2023 Vatan TV
Evde bakım yardımı aylıkları ile ilgili kritik detay! Tek tek açıklandı
Evde bakım yardımı aylıkları ile ilgili kritik detay! Tek tek açıklandı Evde bakım yardımı ilgili yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Yönetmeliğin değişmesiyle birlikte birçok kişinin maaşı kesildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili dikkat çeken detayları aktararak maaşların neden kesildiğiyle ilgili bilgi verdi.
6.11.2023 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike! İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Kapalıçarşı'da açıkta duran kablolar görüntü kirliliği yaratırken, yangın riskini de beraberinde getiriyor. En son yaşanan sağanak yağışla sular altında kalan Kapalıçarşı için Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa, "Su kısa devre yaratıyor. Kablolarda aşırı ısınmadan dolayı tutuşma ve yangın meydana geliyor. Bu da elektrik kaynaklı bir yangına yol açıyor. Kablo demetleri özellikle Kapalıçarşı gibi eski binaların içinde çok fazla miktarda karşı karşıya kaldığımız risklerden bir tanesi" dedi.
9.10.2023 Gündem
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü'
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü' Ankara'da bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıkarken uzman isimler emniyet güçlerinin terör ve uyuşturucuya yönelik etkili operasyonlarının terör odaklarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı, PKK’yı uluslararası güçlerin taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında Sosyal medya, borsa ve yatırım hizmetlerinde faaliyet gösteren forum sitelerindeki ücretsiz eğitim adı altındaki reklamlara cep telefon numaralarını yazarak form dolduran vatandaşları mağdur eden 29 şahıs gözaltına alındı.
26.09.2023 Yaşam
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi! Bakanlık harekete geçti, işte ara zam için formül
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi! Bakanlık harekete geçti, işte ara zam için formül Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi. Emeklilere ek zam için çalışmalar sürüyor. Öte yandan kulislerde Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar da var. CNN TÜRK Spikeri Semiha Şahin, detayları Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu. İşte haberin detayları...
14.09.2023 Emekli
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Evde bakım yardımı aylıkları kesiliyor! Sebepleri tek tek açıklandı kritik detay
Evde bakım yardımı aylıkları kesiliyor! Sebepleri tek tek açıklandı kritik detay Evde bakım yardımı ilgili yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Yönetmeliğin değişmesiyle birlikte birçok kişinin maaşı kesildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili dikkat çeken detayları aktararak maaşların neden kesildiğiyle ilgili bilgi verdi.
29.08.2023 Ekonomi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Rus Sivil Havacılık dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
23.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güvenlik Uzmanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenlik uzmanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.