Gümrük

Gümrük

Son dakika gümrük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gümrük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gümrük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gümrük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gümrük gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.836 gümrük haberi bulunmuştur. Tüm gümrük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
İsrail’e 'ihracat' iddialarına Ticaret Bakanlığı’ndan yalanlama
İsrail’e 'ihracat' iddialarına Ticaret Bakanlığı’ndan yalanlama Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan 'yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği’ şeklindeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
11.04.2024 Gündem
Güngören'den Almanya'ya sahte 103 milyon dolar! Koli koli paralar yakalandı
Güngören'den Almanya'ya sahte 103 milyon dolar! Koli koli paralar yakalandı Almanya'nın Danimarka sınırına yakın bir kasabada yapılan baskında, 75 kutunun içinde 103 milyon dolar bulundu. Nihai rotası ABD olan sahte paraların arkasındaki isim ise, Talip G. olduğu ortaya çıktı.
8.04.2024 Gündem
Kapıda vizeye hizmet bedeli sürprizi! Yunan adalarına girişin maliyeti 90 Euro oldu
Kapıda vizeye hizmet bedeli sürprizi! Yunan adalarına girişin maliyeti 90 Euro oldu Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sürprizli başladı. Adaya gitmek için 60 Euro vize ücreti isteniyor. Ancak bu para yetmiyor, feribot firmaları da Yunan gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor, yoksa evraklar işleme alınmıyor. Bazı firmalar 20 Euro hizmet bedeli alıyor. 30 Euro ve daha üzerinde isteyenler de var. Örneğin Ayvalık’taki bir feribot firması, “10 Euro’sunu biz 10 Euro’sunu da Midilli tarafı alıyor” diyor. İşin içine tur firmaları da girince fiyat değişiyor.
6.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu!
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu! Ticaret Bakanlığı, son 1 haftada, gümrük kapılarındaki operasyonlarda, yaklaşık 100 milyon TL değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.
3.04.2024 Gündem
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak Türkiye yarın yerel yönetimlerde görev yapacak isimleri seçmek için sandığa gidiyor. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 beldede binlerce aday yarışacak. Yayın yasaklarının kalkmasının ardından en hızlı ve en ayrıntılı seçim sonuçları gazetevatan.com'da olacak...
30.03.2024 Gündem
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar Pegasus, yurt dışına özel olarak 27-28 Mart 2024 tarihlerinde alınan biletlerle 27 Ekim 2024-29 Mart 2025 tarihleri arasında seyahat imkanı sağlıyor.
27.03.2024 Gündem
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Organize Bölgesi'ne ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu. Kacır, Adana'nın sanayi üretiminde kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Adana Türkiye'nin üreten gücüdür" açıklamalarında bulundu.
22.03.2024 Adana
252 milyon lira değerinde gümrük kaçağı eşya ve tütün yakalandı
252 milyon lira değerinde gümrük kaçağı eşya ve tütün yakalandı Ticaret Bakanlığı, Ankara ve Mersin'de 252 milyon lira değerinde gümrük kaçağı eşya ve tütün ele geçirildiğini açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Ford'a 365 milyon dolar ceza! Detayları şaşırttı
Ford'a 365 milyon dolar ceza! Detayları şaşırttı Ford'un Türkiye'den ithal ettiği kargo vanların arka tarafına geçici koltuk yerleştirerek ülkeye yolcu taşıma aracı olarak sokulması nedeniyle 365 milyon dolar gümrük cezası kesildi.
12.03.2024 Ekonomi
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
Adana'da 36 milyon 250 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirildi! 3 kişi tutuklandı
Adana'da 36 milyon 250 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirildi! 3 kişi tutuklandı Adana’da bir depoda ve araçta yapılan arama çalışmalarında 36 milyon 250 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirildi. Olaylarla ilgili 3 kişi tutuklandı.
3.03.2024 Adana
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024 Gündem
Zehir tacirlerine darbe: 36 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi
Zehir tacirlerine darbe: 36 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul Ambarlı Limanına gelen bir konteynere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 22 kilo 500 gram ağırlığında ve yaklaşık 36 milyon Türk Lirası değerinde metamfetamin maddesi ele geçirdi.
17.02.2024 Gündem
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen ortak JETCO mutabakat zaptının ilk toplantısında konuşarak, “İkili ticaretimizin 4 milyar dolara çıkarmış bulunuyoruz. İki ülke devlet başkanı ve başbakanının ortaya koyduğu yıllık 6 milyar dolar ticaret hedefinde çok kısa bir sürede ulaşacağız. Özellikle Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatının bu yıl başlayacak olması, iki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır” dedi.
15.02.2024 Ekonomi
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir?
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir? Kapitülasyon kelime anlamı ile bir devletin sözleşme imzalayarak veya bir anlaşmaya ulaşarak başka devletlere ekonomik ve sosyal imtiyazlar tanıması anlamına gelmektedir. Tarihe bakıldığında ilk kapitülasyon örneğine Bizanslılarda rastlanılmaktadır. Bunun yanı sıra Anadolu Selçuklu Devleti, bazı Arap devletleri ve Memlüklüler de kapitülasyon vermeye başlamışlardır.
10.02.2024 Yaşam
Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024! Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? Juzdan iPhone çekilişi sonuçları sorgulama ekranı
Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024! Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? Juzdan iPhone çekilişi sonuçları sorgulama ekranı Akbank Juzdan yılbaşı çekilişi sonuçları açıklandı. Çekilişe katılan talihliler, iPhone 15 128 GB kazandı. 9 Şubat 2023 itibariyle asil ve yedek talihlilerin isim listesi de yayımlandı. Peki, Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024…
9.02.2024 Ekonomi
445 milyon liralık kaçak otomobil ele geçirildi! Bakanlık duyurdu
445 milyon liralık kaçak otomobil ele geçirildi! Bakanlık duyurdu Ticaret Bakanlığı, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen yaklaşık 445 milyon TL değerinde 49 taşıtın ele geçirildiğini açıkladı.
7.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gümrük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gümrük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.