Güllaç

Güllaç

Son dakika güllaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güllaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güllaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güllaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güllaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 güllaç haberi bulunmuştur. Tüm güllaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kırım'dan Türkiye'ye yayılan tatlı Güllaç’ın hikayesi: 1,5 asırdır bu topraklarda, saray mutfağından nasıl halka indi?
Kırım'dan Türkiye'ye yayılan tatlı Güllaç’ın hikayesi: 1,5 asırdır bu topraklarda, saray mutfağından nasıl halka indi? Bir zamanlar, sadece saray sakinlerinin ayrıcalıkla tattığı Güllaç, Kırım'dan gelen Abdullah Efendi’yle ülkenin dört bir yanına yaydı. Halk, bu tatlıyı o kadar benimsedi ki, 1,5 asırdan fazla bir süredir bu mirası taşıyor. İşte Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlının, 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam eden hikayesi...
5.04.2024 Yaşam
MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı? 2 Kasım MasterChef All Star eleme adayı kim oldu?
MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı? 2 Kasım MasterChef All Star eleme adayı kim oldu? MasterChef All Star'da dokunulmazlık oyunları devam ediyor. 2 Kasım MasterChef eleme adayının belli olacağı bu akşam kırmızı ve mavi takım arasında Güllaç tarifi rekabeti yaşandı. Alican Sabunsoy'un hastalığı sonrası geri döndüğü yarışmada yine kıran kırana mücadele yaşandı. Peki MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı?
2.11.2023 Televizyon
21-28 Mart ŞOK aktüel katalog 2023 yayınlandı! İndirimli ürünlerde Ramazan erzakları var! Güllaç 35 TL, Hurma 14 TL
21-28 Mart ŞOK aktüel katalog 2023 yayınlandı! İndirimli ürünlerde Ramazan erzakları var! Güllaç 35 TL, Hurma 14 TL ŞOK 21-28 Mart aktüel katalog 2023 yayınlandı. Ucuz alışveriş yapmak isteyen vatandaşların takip ettiği ŞOK market katalogunda indirimli ürünler yer aldı. Ramazan ayının gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine özel ürünlere yer veren ŞOK 21 Mart - 28 Mart 2023 tarihleri arasında raflarda yerini alacak kahvaltılık, temizlik ürünleri ve Ramazan erzaklarında indirimli fiyatlara yer verdi. İşte ŞOK 21-28 Mart aktüel katalog ve indirimli ürünler listesi...
20.03.2023 Ekonomi
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri! AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan en sevdiği tatlıyı açıkladı:  Ramazanda eksik etmem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan en sevdiği tatlıyı açıkladı: Ramazanda eksik etmem... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda katıldığı iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayında sevdiği ve 'eksik' etmediği tatlıyı açıkladı.
22.04.2022 Siyaset
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz, “İftardan sonra ağır şerbetli tatlılar yerine, 1-2 saat geçtikten sonra sütlü tatlılar veya meyvelerin tercih edilmesi daha uygun olur. Bu sayede daha hafif bir öğün alınarak kilo kontrolü de sağlanmış olur” dedi.
11.04.2022 Ramazan
Ramazan ayında kilo almayı önlüyor!
Ramazan ayında kilo almayı önlüyor! Ramazan ayı boyunca kilo almayı önlemenin yolunun sahura kalkmak ve iftardan sonra yürüyüş yapmaktan geçtiğini söyleyen Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır ayrıca sahura kalkmamanın sağlıksız olduğunu ifade etti.
9.04.2022 Ramazan
Ramazanda tok tutuyor, susatmıyor!
Ramazanda tok tutuyor, susatmıyor! Ramazanda uzun süren oruç süresi nedeniyle açlıkla mücadele önem taşıyor. Yorgunluk, bitkinlik ve halsizliğe karşı sahurda iyi beslenmek gerekiyor. Uzun açlık süreleri nedeniyle sahurda tok tutan yiyecekleri tercih etmek gerekiyor. Ramazan ayında süt tüketiminin önemini vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman İnanç, “Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli” uyarısı yapıyor.
4.04.2022 Ramazan
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü!
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü! Uzun açlık süreleri nedeniyle Ramazan’da dengeli beslenmek önemli. Ramazan ayını yorgun ve halsiz geçirmemek için kan şekerini dengeleyici sağlıklı sofralar kurmak gerekiyor. Diyetisyen Benan Koç sağlıklı iftar ve sahur menüsü paylaştı. İşte Sahura ne yapsam? İftara ne pişirsem? diyenlere örnek iftar ve sahur menüsü!
1.04.2022 Ramazan
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pek çok kişi daha şimdiden Ramazan ayında hem iftar hem de sahur sofraları için hazırlıklarına başladı. Bereket ayı Ramazan'ın ruhununa uygun huzur içinde toplanacağınız iftar sofralarında çorbasından, yemeğine tatlısından içeceğine herşey maharetli ellerden çıkacak. Sofraların baş tacı tatlılar da iftar sofralarını şenlendirecek. Artık yıllardır yediğimiz tatlıların yerine yeni tatlara yer açın. Yemek kültürüne merak salanlara ve yeni tarifler denemek isteyenlere Ramazan’da en lezzetli ve en güzel hafif tatlıları sizin için derledik. Peki, Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Sütlaç nasıl yapılır? Güllaç nasıl yapılır? İşte İftar için en güzel hafif tatlı tarifleri ve yapılışları!
1.04.2022 Ramazan
Ramazan'ın vazgeçilmezi ve hafif tatlısı: Güllaç nasıl yapılır? Güllaç malzemeleri ve tarifi
Ramazan'ın vazgeçilmezi ve hafif tatlısı: Güllaç nasıl yapılır? Güllaç malzemeleri ve tarifi Ramazan ayına özgü tükettiğiniz tatlıların başında Güllaç geliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılardan Güllaç hem hafif hem de lezzetli tatlı seçeneklerinden biri. Her Ramazan ayında güllaç iftar sofralarının baş taçı olur ve pek çok kişi tarafından tercih edilir. Güllaç yapmak isteyenler güllacın malzemelerini ve yapılışını merak ediyor. Peki, Güllaç nasıl yapılır? İftarda ne tatlı yapsam diyenlere işte yapımı kolay hafif ve kilo aldırmayan Güllaç tarifi...
1.04.2022 Ramazan
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti?
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti? Dünyaca ünlü arama devi Google Türkiye’de 2021 yılında en çok aranan konu ve isimleri açıkladı. Google arama trendlerinde EBA başı çekerken, aranan ünlü isimler arasında ilk sırayı Mesut Özil aldı. Peki, Google’da en çok ne arandı? 2021 yılında Türkiye en çok neyi merak etti? İşte 2021 Google arama trendleri…
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Ramazan’da tok kalmak için süt tüketin!
Ramazan’da tok kalmak için süt tüketin! Uzmanlar, oruç döneminin sağlıklı geçmesi için sahurda süt içilmesini öneriyor. Bir bardak sütün 5 saat tokluk hissi verdiğini belirten uzmanlar, sahurda süt tüketimini tavsiye ediyor.
1.05.2021 Ramazan
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata!
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata! Covid-19 ile birlikte bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anladık. Güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak ve düzenli egzersiz yapmak şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklığı güçlendiren tüyolar verdi ve oruç tutarken yapılan 8 beslenme hatasını anlattı.
1.05.2021 Ramazan
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri Bayram ve sonrasında ramazan alışkanlıklarını devam ettirmenin dengeli beslenme alışkanlığı kazanmada ve devam ettirmede büyük rol oynuyor. Uzmanlar ramazanda yemek yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve porsiyon kontrolünün sağlamak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hilmi Dikici, ramazan ayında beslenmeyi anlattı ve mide bağırsak sağlığının korunması için önerilerde bulundu.
27.04.2021 Ramazan
Diyetisyenden ramazan formülü: Beslen, dinlen, beslen
Diyetisyenden ramazan formülü: Beslen, dinlen, beslen Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftarda ‘beslen, dinlen, beslen’ ilkesine uyulması gerektiğini söyledi.
17.04.2021 Sağlık
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem?
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem? Ramazan iftar menüsü hazırlıkları evlerde devam ediyor. İftar menüsü için önerilen yemekler inceleniyor. Ramazan ayının 3. günü sizler için lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifini paylaştık. İftar menüsü 2021 3. gün yemek listesi…
15.04.2021 Ramazan
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı!
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, Tip 1 diyabetliler, insülin ya da insülin salgısını artıran hap kullanan kişilerin oruç tutmaması gerektiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Akın, “Kişinin şekeri gün içinde 60’ın altına düşüyor ya da 300’ün üzerine çıkıyorsa orucu bırakması gerekir” dedi.
14.04.2021 Sağlık
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021)
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021) Kanal D ekranlarının sevilen şefi Arda Türkmen, Ramazan ayına özgü yepyeni tarifleri Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda paylaşıyor. Programın bugünkü bölümünde günün iftar menüsünde sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi vardı. İftara ne yapsam? Bugün ne yemek yapsam? diyorsanız haberimize göz atın. Tarifleri evlerinde denemek isteyenlere ve kolay iftar yemekleri arayayanlara işte sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi ve yapılışları...
14.04.2021 Ramazan
'Oruç tutarken yapılan en önemli hata, sahura kalkmamak'
'Oruç tutarken yapılan en önemli hata, sahura kalkmamak' BESLENME ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, "Ramazan beslenmesinde altın kurallardan bir tanesi sahur yapılmasıdır. Oruç tutarken yapılan en önemli hata da sahura kalkmamaktır. Sahur yapmamak, aç kalma süresini yaklaşık 20 saate çıkarmaktadır. Bu durumda açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine sebep olmaktadır" dedi.
13.04.2021 Sağlık
Ramazanda kilo kontrolü
Ramazanda kilo kontrolü Ramazan ayında fiziksel aktivite azalır. Gün içinde acıkmamak için minimum aktivite yapmak metabolizma hızını daha da yavaşlatır. Ramazan ayı süresince kilo almamak adına özellikle iftar sonrası aktiviteleri mutlaka yapılmalı gün içinde de hareketsiz kalmaktan kaçınılmalıdır.
13.04.2021 Arşiv
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü Ramazan ayının ilk iftar menüsü için hazırlıklar başladı. 1. gün iftar menüsü için leziz tarifler, iftar menüsü önerileri merak ediliyor. Bugün lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi yapılışlarını sizin için derledik. Peki, lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi nasıl yapılır? Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yapsam, bugün ne yesek diyorsanız Bu tariflere mutlaka göz atın. İşte iftar menüsü önerileri ve yapılışları...
15.04.2021 Ramazan
'Ramazan ayını yemek şöleni olarak düşünmemeliyiz’
'Ramazan ayını yemek şöleni olarak düşünmemeliyiz’ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Diyetisyen Günay Eskici, ramazan ayını bir yemek şöleni olarak düşünmemek gerektiğini söyledi. Diyetisyen Eskici, özellikle iftar öğünlerinde masaların çok fazla doldurulmasının doğru olmayacağını belirterek, "Pandemi dönemiyle birlikte fiziksel aktivitedeki azalmayı da düşündüğümüzde, bu kilo artışlarına sebep olabilir. Sofralarımızın çok zengin olmamasını istiyoruz. Pilav, makarna ve böreği, mümkün mertebe sofralarımızda azaltalım. İftarda sahura kadar olan süreçte yaklaşık 8-10 bardak su tüketmeye özen gösterelim. Şekerli içeceklerden mümkün mertebe kaçınalım" dedi.
12.04.2021 Sağlık
2020 yılında Google'da en çok neler arandı? 2020'de en çok neleri merak ettik?
2020 yılında Google'da en çok neler arandı? 2020'de en çok neleri merak ettik? Arama motoru devi Google "Yılın Arama Trendleri 2020" listesini yayınladı. Türkiye'de Google'da genel kategoride en çok EBA arandı. Dünyada ise 'koronavirüs' Google aramalarının ilk sırasında yer aldı. İşte Türkiye ve dünya genelinde Google'da en çok aratılan konular...
11.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güllaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güllaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.