Grip Tedavi

Grip Tedavi

Son dakika grip tedavi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grip tedavi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grip tedavi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grip Tedavi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grip tedavi gelişmeleri de dahil olmak üzere 750 grip tedavi haberi bulunmuştur. Tüm grip tedavi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Grip teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede öldü
Grip teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede öldü Ordu'da Gürgentepe ilçesi esnafından Yener Demir (38), grip teşhisiyle tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi.
22.01.2020 Yaşam
Bakan Koca'dan canlı yayında grip salgını açıklaması
Bakan Koca'dan canlı yayında grip salgını açıklaması Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada "Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı." diye konuştu.
22.01.2020 Sağlık
"Grip hastalarına antibiyotik önermiyoruz"
"Grip hastalarına antibiyotik önermiyoruz" Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sinan Karakadıoğlu, gribe yakalanan hastaların antibiyotik reçete edilmesi noktasında ısrarcı olduklarını belirterek, "Grip hastalarına antibiyotik önermiyoruz. Hastalığın en temel tedavisi; ağrı kesici ve ateş düşürücü gibi destek tedavileri, dinlenmek, bol sıvı ve C vitamini almaktır" dedi.
21.01.2020 Sağlık
Yoğurt tüketiminin gripten koruduğu tespit edildi
Yoğurt tüketiminin gripten koruduğu tespit edildi Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizami Duran ve ekibi tarafından yapılan araştırmayla, içerisindeki probiyotikler sayesinde yüksek düzeyde mikroorganizma barındıran yoğurt ve suyunun, grip veya soğuk algınlıklarına karşı koruma sağladığı tespit edildi.
20.01.2020 Sağlık
'Grip virüsü kalbe yerleşirse ölümcül olabilir'
'Grip virüsü kalbe yerleşirse ölümcül olabilir' İstanbul Beylikdüzü’nde geçen hafta üst solunum yolu enfeksiyonu bulgusuyla tedavi altındayken yaşamını yitiren 2 ve 5 yaşlarındaki iki çocuktan birinde kalp kası iltihabı olarak bilinen miyokardit belirlendiği, ancak incelemelerin halen sürdüğünü bildirildi. Çocukların ölümüne miyokardit’in neden olduğu düşünülürken, uzmanlar ise hastalıkla ilgili uyarılarda bulundu. Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ender Ödemiş, grip virüsünün kalp kasına yerleşerek kalp kası iltihabına neden olup ölüme kadar varan ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Her grip kalbi vuracak diye bir şey yok, ama çocukta ateş olmadığı halde taşikardi dediğimiz nabız yüksekliği varsa, kalp açısından da değerlendirilmeli” dedi.
16.01.2020 Sağlık
Önemsenmeyen grip ölüme bile yol açabilir
Önemsenmeyen grip ölüme bile yol açabilir Gribin çoğu kişide herhangi bir tıbbi tedavi almadan bir hafta, 10 gün içinde geçebileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysun Özbek, fakat risk grubunda olan kişilerde hastalık ağır seyredebileceği gibi ölümle de sonuçlanabildiğini söyledi.
12.01.2020 Sağlık
Uzmanlardan grip uyarısı
Uzmanlardan grip uyarısı Dr. Erdal Gezer, havaların soğumaya başlaması ile birlikte pek çok insanın yüksek ateş, halsizlik, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşadığını belirterek, bu dönemde insanların virüslere karşı daha dikkatli olmasını istedi. Özellikle kış mevsiminde temas ve solunum yolu ile bulaşan virüslerden korunmak için toplu yaşam mahallerinde daha dikkatli olunmasını tavsiye eden Başhekim Erdal Gezer, virüsün en çok herkesin dokunduğu kapı kollarından bulaştığını belirtti.
28.11.2019 Sağlık
Kış hastalıklarından korunmak için 15 altın kural
Kış hastalıklarından korunmak için 15 altın kural Havaların soğumasının solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığını artırdığını ifade eden uzmanlar, solunum yolunu etkileyen hastalıkların kapalı ortamlarda hızla yayılabildiğine, nefes darlığı, balgam ve öksürük gibi belirtilerle kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Necla Songür, belirtileri, sıklıkla griple karıştırılan üst solunum yolu enfeksiyonlarının ihmal edildiğinde, ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.
17.12.2018 Sağlık
Grip ani işitme kaybına sebep olur mu?
Grip ani işitme kaybına sebep olur mu? Uzmanlar, nezle, grip, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunlukla orta kulağı, nadiren de iç kulağı etkileyerek işitme kayıplarına yol açabildiğini söylüyor.
27.12.2017 Sağlık
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
17.01.2024 Sağlık
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor Mardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023 Gündem
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri Grip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023 Dünya
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor Havalar soğudu. Yaşanan hava değişimleri beraberinde hastalıkları da getirdi. Faranjit, soğuk algınlığı, kuru öksürük sokaklarda kol geziyor. Hastalıklardan korunmak elbetteki elimizde ancak yakalandıktan sonra da şifayı aramak da görevimiz. Özellikle öksürük nasıl geçer diye merak ediyorsanız bu şifalı yöntemi mutlaka deneyin.
5.11.2023 Sağlık
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Grip Tedavi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grip tedavi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.