Grip Aşısı

Grip Aşısı

Son dakika grip aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grip aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grip aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grip Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grip aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 618 grip aşısı haberi bulunmuştur. Tüm grip aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.
24.09.2023 Yaşam
Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı
Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısı uygulamasının başladığını söyledi. 65 yaş üzerine çağrıda bulunan Bakan Koca, aşının ücretsiz olduğunu ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
24.09.2023 Gündem
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı Havaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
24.09.2023 Sağlık
Grip aşısı sorgulama: Grip aşısı başladı mı? Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır?
Grip aşısı sorgulama: Grip aşısı başladı mı? Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır? Grip aşısı uygulaması 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bugün başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı uygulamasının normal takvimiyle başladığını bildirdi. Yapılan duyurunun ardından grip aşısı başladı mı? sorusuna yanıt aranırken Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır? Sorularının cevabı da sorgulanmaya başlandı. İşte Grip aşısı sorgulama, grip aşısı fiyatları 2023 ve grip aşısı başvurusu sürecine dair merak edilenler…
15.09.2023 Sağlık
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski Geçtiğimiz günlerde 3 yaşındaki Aras Sönmez’in vefatına sebep olarak bilinen strep A (A grubu Streptokok) bakterisi ile ilgili Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Nadiren de olsa bu bakteri türü invaziv ya da işgalci (invaziv) diye adlandırdığımız şekle bürünerek ölüme sebebiyet verebiliyor. En büyük sebep olarak grip (influenza) gibi viral üst solunum enfeksiyonlarındaki artışı gösterebiliriz” dedi.
27.01.2023 Gündem
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli!
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin inişe geçtiğini ancak bu durumun virüsün yapısının değişmemesi ve değişik varyantın ortaya çıkmaması koşuluna bağlı olduğunu belirterek, "Kovid-19, grip ve diğer enfeksiyonlarla birlikte olduğunda özellikle riskli grup için sıkıntı yaratacaktır. Bu dönemde hatırlatma dozlarının ve grip aşısının yapılması gerektiğini öneriyoruz" dedi.
26.11.2022 Sağlık
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında seyreden 'üçlü virüs' artışına dikkat çekerek, "Bu sene maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz için 2 yıldır unuttuğumuz rinovirüs, influenza ve RSV'de tırmanış başladı. Bu tırmanış trendine henüz Covid-19 katılmadı. Aralık ayından itibaren viral hastalıklardaki tırmanış trendi devam ederse Covid-19 vakaları artacaktır" dedi.
10.11.2022 Yaşam
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat 65 yaş üstü vatandaşları özellikle ilgilendiriyor. Grip aşısının fiyatı belli oldu. Bakanlığın Türkiye’ye geldiğini duyurduğu grip aşıları en geç 15 Ekim’de eczane raflarında yerini alacak. Uzmanlar 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmış kişiler ile gebelerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.
29.09.2022 Gündem
Grip aşısı sorgulama ekranı ve Sağlık Bakanlığı randevu alma! E-nabız TC kimlik NO ile grip aşısı sorulama nasıl yapılır, randevusu nasıl alınır, grip aşısı kimlere yapılacak?
Grip aşısı sorgulama ekranı ve Sağlık Bakanlığı randevu alma! E-nabız TC kimlik NO ile grip aşısı sorulama nasıl yapılır, randevusu nasıl alınır, grip aşısı kimlere yapılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca grip aşısı için randevu sisteminin açıldığını duyurdu. Riskli gruplara ücretsiz olarak mevsimsel grip için uygulanan grip aşısı hakkında Bakan Koca, daha önce yaptığı açıklamada da "Mevsimsel grip sebebiyle yapılacak olan grip aşıları ülkemize ulaştı ve aşı dağıtımına başlandı. Bu konuda da hazırlığımız tam. Yeterli miktarda grip aşımız mevcut." sözlerini kullanmıştı. Peki, E-nabız TC kimlik NO ile girip aşısı sorgulama nasıl yapılır, randevu nasıl ve nereden alınır? İşte Grip aşısı sorgulama ve randevu alma…
28.09.2022 Sağlık
Grip aşısı var mı, Türkiye’ye geldi mi? Grip aşısı fiyatı ne kadar, ne zaman vurulmalı?
Grip aşısı var mı, Türkiye’ye geldi mi? Grip aşısı fiyatı ne kadar, ne zaman vurulmalı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Koca’nın grip aşısına yönelik açıklamalardan sonra grip aşısı geldi mi, grip aşısı fiyatı nedir? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, grip aşısı ne zaman vurulmalı?
27.09.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
'Grip vakaları Omicron'u geçti'
'Grip vakaları Omicron'u geçti' Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Halk Sağlığı ve Genel Müdürlüğü'nün 'haftalık influenza raporu'na göre bazı illerde grip vakalarının Omicron'u geçtiğini söyledi. Savaşçı, "21 ilde çeşitli hastanelerde yatan ve ayakta tedavi gören hastaların örnekleri incelendi. Buna göre yatan hastalarda yüzde 21 grip, yüzde 43 RSV (Respiratuvar Sinsityal Virüs), yüzde 10,7 koronavirüs, ayaktan hastalarda yüzde 37 grip, yüzde 13,6 koronavirüs tespit edildi. İnfluenza vakaları Omicron’dan daha fazla rapor edilmiş" dedi.
20.01.2022 Sağlık
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
Omicron, koronavirüs derken domuz gribi tehlikesi çok yaygın!
Omicron, koronavirüs derken domuz gribi tehlikesi çok yaygın! Dünya ve Türkiye koronavirüs salgını ile nücadele ederken domuz gribi yaygınlaşıyor. Dr. Şirin Seçkin "Koronavirüsün yanı sıra, halk arasında domuz gribi diye bildiğimiz Influenza A virüsü de şu anda çok yaygın" dedi.
3.01.2022 Sağlık
Google’da en fazla aranan 5 hastalık! Doktor Mehmet Öz tek tek cevapladı
Google’da en fazla aranan 5 hastalık! Doktor Mehmet Öz tek tek cevapladı Google’da en fazla aranan sağlık problemleri belli oldu. Pek çok alanda sorun yaşayan insanlar, hemen doktora gitmek yerine çözüm için arama motoruna başvurdu. ‘Hıçkırık nasıl geçer? Ketojonik diyet nasıl çalışır? Tansiyonumu nasıl düşürürüm? Grip aşısını ne zaman olmalıyım? Alkol vücutta ne kadar süre kalıyor?’ gibi sorular ise sık sık arandı. Ekibinin en fazla aranan sağlık konularını araştırdığını yazan ünlü Doktor Mehmet Öz ise bu sorulara tek tek cevap verdi...
26.12.2021 Sağlık
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve...
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve... Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emeklilik imkanı da bulunuyor. SGK çok sayıda destek sunuyor. Malulen emeklilik, ücretsiz sağlık hizmetleri gibi birçok imkan sağlanıyor. Diyabet hastalarına ilişkin açıklama geldi. İlaç ve tedavilerinin bedeli SGK tarafından karşılanıyor. SGK'nın diyabet hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Öte yandan malulen emeklilik imkanı da sağlanıyor. Buna göre hastalar en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'dan malulen emekli olabiliyor.
15.11.2021 Gündem
Aşı olanlarda hastalık belirtisiz bulaşıyor
Aşı olanlarda hastalık belirtisiz bulaşıyor Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs vaka haritasında Ordu, her 100 bin kişide 468,35 ile en fazla vakanın görüldüğü 4'üncü il oldu. Kentteki vaka artışlarını değerlendiren Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, "Aşılılar da hastalık belirti vermeden bulaştırıcılığı devam ettiriyor. Bu nedenle pozitif vaka sayısı ve bulaştırıcılık artıyor" dedi.
9.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Grip Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grip aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.