Gazete Vatan Logo

Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.

Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu

Karara göre, bir çift evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle karşılıklı boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, eşinin annesine hakaretlerde bulunan kadın ile karşılık veren kocayı “kusurlu” saydı, çiftin boşanmasına ve kadına yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi de bu kararı hukuka uygun buldu.

Milliyet'in haberine göre; karara göre, bir çift evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle karşılıklı boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, eşinin annesine hakaretlerde bulunan kadın ile karşılık veren kocayı “kusurlu” saydı, çiftin boşanmasına ve kadına yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi de bu kararı hukuka uygun buldu.

'KADIN TAM KUSURLU'

Tarafların “kusur belirlemesi ve nafaka” yönünden temyiz başvurusu üzerine davayı görüşen 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararın gerekçesinde, kadının, eşinin annesine süregelen şekilde, ağır biçimde hakaret ettiği, erkeğin ise “tepkisel” nitelikte karşılık verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Erkeğin kusurlu bulunmasının doğru olmadığı belirtilen gerekçede, “Davalı-davacı kadının tam kusurlu olduğunun kabulü ile tam kusurlu kadın tarafından açılan birleşen davanın reddine karar verilmesi gerekir” denildi. 

Gerekçede, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği hatırlatıldı, “Tam kusurlu kadın yararına yoksulluk nafakası takdir edilemez. O halde, kadının nafaka talebinin reddi gerekirken kabulü doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir” denildi.