Görme Kaybı

Görme Kaybı

Son dakika görme kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan görme kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını görme kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Görme Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan görme kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 647 görme kaybı haberi bulunmuştur. Tüm görme kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı Ankara'da sağ gözünde ağrı şikayetiyle 4 hastaneye başvuran ve teşhis konulamayan Perihan Toprak, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki tetkiklerinde beyninde tümör olduğu belirlendi. Toprak, "Gözümde hafif bir ödem var. Doktorlarım onun da kısa sürede geçeceğini söyledi" dedi.
25.04.2024 Gündem
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir Tekirdağ'da, sahte içkiden zehirlenen 12 kişinin öldüğü, 20 kişinin tedavi edildiği Çorlu Devlet Hastanesi'nin Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, yılbaşı öncesi sahte içki kullanımının ölüme götürebileceğini söyleyerek, "Kişiler sahte alkolün oluşturduğu toksik etkiler ile sarhoşluğu birbirine karıştırabiliyorlar. Baş dönmesi, görmede bulanıklık gibi nedenlerden dolayı alkol tüketen kişinin bunu ayırt etmesi zor, ancak çevresindeki kişiler bunu algılayabilir" dedi.
27.12.2023 Gündem
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Fenerbahçe: Yam Madar’da kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur
Fenerbahçe: Yam Madar’da kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur Fenerbahçe Beko, Beşiktaş maçında atılan yabancı maddelerden dolayı 22 yaşındaki oyuncusu Yam Madar’da kısmi görme kaybı şikayeti oluştuğu, durumunun ise yapılacak ileri tetkikler sonucunda netleşeceğini açıkladı.
3.12.2023 Basketbol
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum"
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum" Malatya'da yıllar önce sol gözü görme yetisini kaybeden, 4 yıl önce de sağ gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluşan Meryem Hakalmaz (83), ameliyat ile sağlığına kavuştu. Yeniden görmeye başlayıp, taburcu olan Hakalmaz, "Şimdi gözüm açıldı, dünyayı görüyorum çok şükür ama enkazları görüyorum. İçim parçalanıyor. Allah'ım, Rabb’im bir daha göstermesin" dedi.
20.10.2023 Yaşam
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü 21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023 Gündem
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete ve yüksek tansiyona bağlı gelişebilen görme kaybı, zamanında önlem alınmadığı takdirde kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor. Göz Hekimi Belgin Ekmekçiler, 40 yaş üstü herkesin yılda bir defa göz muayenesinin yaptırması gerektiğini söyledi.
27.01.2023 Sağlık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir Kontakt lensin doğru kullanılsa bile kalıcı görme kaybına sebep olabileceğini belirten Doç. Dr. Aylin Kılıç “Lazerin riskli olduğunu düşünen birçok kişi lazer olmaktan çekiniyor. Aslında kontakt lens lazerden daha riskli. Kontakt lenslerin yapabileceği bakteriyel enfeksiyon çok ciddi kalıcı görme kaybına sebep olabiliyor. Uzun süre lens kullanımında göz kapağınızda düşüklük meydana gelebilir” dedi.
22.11.2022 Sağlık
Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi belirtileri ne?
Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi belirtileri ne? Sahte içkiden zehirlenme haberleri gelmeye başladı. Son haber Bursa’dan geldi. Bursa'da sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 14 kişiden 3’ü hayatını kaybetti. Metil alkolün kullanılmasıyla üretilen sahte içkiler sağlık sorunlarının yanı sıra ölüme bile sebebiyet veriyor. Düşük maliyeti nedeniyle tercih edilen sahte içkiler, bandrollü olanların yaklaşık üçte biri fiyatına satılıyor. Peki, Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi nasıl anlaşılır, belirtileri ne? İşte detaylar…
15.11.2022 Gündem
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi'
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi' ABD'nin California eyaletinde bir hastanın gözünden uyumadan önce çıkarmayı unuttuğu 23 kontakt lens çıkarıldı.
18.10.2022 Dünya
MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı?
MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı? Masterchef Türkiye’de eleme gecesiyle ekranlara geldi. Eleme poasında olan Masterchef Atike’nin stüdyoya bir gözü kapalı olarak gelmesi izleyenleri korkuttu. Eleme potasında mücadele veren Atike’nin gözündeki problemin ne olduğu ise merak ediliyor. Peki, MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı? Masterchef Atike kimdir? İşte detaylar…
17.10.2022 Televizyon
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralı olarak kurtulan madencilere Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulanıyor. Basınç odalarına alınan madenciler yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Peki, Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Hiperbarik Oksijen Tedavisi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Sağlık
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat   Beyin tümörü, kafatasının içerisinde olmaması gereken yeni bir dokunun oluşması veya burada bulunan bir dokunun kontrolsüz büyümesi anlamına gelir. Bu tümörlerden bazılarının uzun süre belirti vermeden büyüyebildiğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aydın, Baş ağrısı, epilepsi (sara) nöbetleri, dalgınlık, kişilik değişiklikleri, konuşma ve anlamada güçlük, uyku düzeni bozuklukları, vücudun bir yarısında güçsüzlük veya his kaybı, yürüme güçlüğü en yaygın görülen belirtilerdir dedi. 
29.08.2022 Sağlık
Sevgilisi, iş yerini basarak dehşeti yaşattı! 'Erkek müşteri maske aldığı için dayak yedim'
Sevgilisi, iş yerini basarak dehşeti yaşattı! 'Erkek müşteri maske aldığı için dayak yedim' Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde C.Ç., kendisinden gördüğü şiddet nedeniyle tedavi için yardım isteyen sevgilisi Sevgi Avşar'ın (34) dükkanını basıp, darbetti. Dükkanına da hasar verdiğini gören Avşar ise sevgilisinin otomobilinin camını keserle kırdı. Taraflar, birbirlerinden şikayetçi oldu. 3 yıldır şiddet gördüğünü ve bu nedenle sol gözünde görme kaybı olduğunu belirten Avşar, "Bana bunu o yaptı. Ben de tedavi sürecinde yanımda olmasını istemiştim ama kendisi, şantaj yapıyorum, diye algılamış" dedi.
15.08.2022 Yaşam
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
22.07.2022 Sağlık
'Ses bombası yapımı' videosu izleyip evde denedi, karışım patladı! Çocuk gözlerinden yaralandı
'Ses bombası yapımı' videosu izleyip evde denedi, karışım patladı! Çocuk gözlerinden yaralandı Adana'da sosyal medyada 'ses bombası yapımı' videosu izleyip evde yapmaya çalışan M.E.Ç. (11), karışımın patlamasıyla 2 gözünden yaralandı.
18.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Görme Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki görme kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.