Glikoz

Glikoz

Son dakika glikoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan glikoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını glikoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Glikoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan glikoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 glikoz haberi bulunmuştur. Tüm glikoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir?
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir? Sitoplazma, hücre zarı ve çekirdek zarı arasında yer alan ve sürekli değişim içinde olan hücre sıvısıdır. En önemli görevi de hücre yapısı ve organlarını içinde bulundurmasıdır.
10.02.2024 Yaşam
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa Diyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
6.05.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Ucuz çikolata alıyorsanız dikkat! İçindeki bu madde insan sağlığına zararlı
Ucuz çikolata alıyorsanız dikkat! İçindeki bu madde insan sağlığına zararlı Bayram öncesi alışverişin ilk sırasında yer alan çikolata, yüksek fiyatıyla el yakarken, piyasada ucuza satılan ürünler ise içerdiği margarin yağı glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
20.04.2023 Gündem
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun Dünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
19.03.2023 Sağlık
Bakan Yanık duyurdu! Cihaz yardımının kapsamı genişletildi
Bakan Yanık duyurdu! Cihaz yardımının kapsamı genişletildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Glikoz Ölçüm Cihazı yardımımızı, Tip-1 diyabet tanısı almış sosyal yardım faydalanıcısı 0-22 yaş aralığındaki vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletiyoruz" dedi.
16.03.2023 Ekonomi
Bakan Yanık: İlk etapta 1000 adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız
Bakan Yanık: İlk etapta 1000 adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında bölgedeki tip-1 diyabet hastası çocuklar için ilk aşamada toplam 1000 adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını açıkladı.
18.02.2023 Gündem
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Şeker ölçüm yardımı başvurusu nasıl yapılır? TİP-1 diyabet tanılı çocuklara şeker ölçüm yardımı (Glikoz Ölçüm Cihazı) şartları neler, başvurular nereye yapılacak?
Şeker ölçüm yardımı başvurusu nasıl yapılır? TİP-1 diyabet tanılı çocuklara şeker ölçüm yardımı (Glikoz Ölçüm Cihazı) şartları neler, başvurular nereye yapılacak? Bakan Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı'nda başvuruların başladığını açıkladı. Peki, Şeker ölçüm yardımı başvurusu nasıl yapılır? TİP-1 diyabet tanılı çocuklara şeker ölçüm yardımı şartları neler, başvurular nereye yapılacak?
6.01.2023 Sağlık
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet Gençler arasında giderek artan diyabet, aile alışkanlıklarında yapılacak birkaç değişiklikle önlenebilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ela Keskin, Ata Koleji öğrencileriyle bir araya gelerek diyabet ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgi verdi.
12.12.2022 Sağlık
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Gülay Yılmazel, enfeksiyon hastalıklarında tanımlanan pandemi terimini artık diyabet içinde kullandıklarını belirterek, “Diyabet, 21. yüzyılın pandemisi olarak karşımıza çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bölgelerinde prevalansında da ciddi bir artış var” dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022 Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis'e çağrı: Kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis'e çağrı: Kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden gelen eleştirilere son veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum" dedi.
27.06.2022 Ekonomi
Zeytinyağı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 80'lere kadar...
Zeytinyağı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 80'lere kadar... Zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Arılara glikoz şurubu yedirerek bal üretmek, dana etine tavuk eti karıştırmak, peynir ve tereyağına bitkisel yağ karıştırmak, kırmızı ete soya eti karıştırarak kıyma elde etmek, Antepfıstığı tozuna bezelye tozu karıştırmak, süte su katmaktan sonra yeni sahtekarlık ortaya çıktı. Zeytinyağı diyerek satıyorlar; pamukyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, soya yağı, fındık yağı gibi farklı bitkisel yağlar yediriyorlar. Katkı oranı yüzde 80’lere kadar ulaşıyor. İşte Zeytinyağı ile ilgili sağlığı tehdit eden hilelerin detayları...
27.06.2022 Gündem
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi! Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
21.06.2022 Sağlık
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu...
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu... Bal fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Arıcılar, yaz sezonu için göç etmeye başlarken, yeni hasada hazırlanıyor. Bu kapsamda son dönemde artan girdi maliyetleri, iklimsel sorunlar gibi zorlu koşullara dikkat çekilirken; şeker ve mazot için sürdürülebilir destek talep ediyorlar. Mevcut balların geçen yılın mahsulü olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl arıcıların 26 kilo tenekeyi 800 liraya verdiğini kaydetti. Şahin, “Bu yıl bir teneke maliyeti 1500 lirayı aşıyor. Taze bal piyasaya girince 90-100 liranın altındaki bal, bal olmaz. Bu gidiş, merdiven altı üretimi artırır: balı nişasta bazlı karışım, pancar şekeriyle besleme ya da enzimle çoğaltma yapılır. Bunlara bal dersek, arıya hakaret etmiş oluruz. Madem satılacak ve çözüm bulunamıyor, bunlara tatlandırıcı diyelim” diye konuştu.
4.06.2022 Ekonomi
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden! Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız ‘evet’ ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları...
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları... Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.
10.05.2022 Ekonomi
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir!
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir! Bebek bisküvisi tercihinde sindirim üzerindeki etkisi, günlük alınması gereken besin öğelerini, vitamin ve mineraller ile ürünün organik olup olmadığını dikkat etmek önem taşıyor. Bebek bisküvisi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay ebeveynlere uyarılarda bulundu.
27.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Glikoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki glikoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.