Gerekçeli Karar

Gerekçeli Karar

Son dakika gerekçeli karar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gerekçeli karar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gerekçeli karar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gerekçeli Karar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gerekçeli karar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.551 gerekçeli karar haberi bulunmuştur. Tüm gerekçeli karar haberleri aşağıda listelenmiştir.
YSK Başkanı Yener duyurdu: Van ile ilgili karar bugün yazılacak
YSK Başkanı Yener duyurdu: Van ile ilgili karar bugün yazılacak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların bugün de görüşüleceğini belirterek, "Van ile ilgili verilen gerekçeli karar bugün yazılacak" dedi.
4.04.2024 Gündem
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbeden Delil Aysal (19) için verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay indirimsiz hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanığın üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancanın şarjörüne 3 mermi koymak ve maktulün sırt kısmına gelecek şekilde yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için 'öldürmek' kastıyla ateş ettiği ayrıca amacın 'yağma' olduğuna vurgu yapıldı. 'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' cümlesinden yola çıkarak dosyadaki delillerle hüküm kurulduğu vurgulandı.
20.03.2024 Gündem
Kedi Eros'u öldüren sanığa verilen cezaya savcılık itiraz edecek
Kedi Eros'u öldüren sanığa verilen cezaya savcılık itiraz edecek Başakşehir’de yılbaşı gecesi Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldürmesi sebebiyle İbrahim Keloğlan’a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı itiraz edecek.
20.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.' ye (35) istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülen hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, sanığın cep telefonunda depolanmış halde birden çok farklı tarihlerde yüklenmiş video bulunduğuna yer vererek, "Sanığın, 'müstehcenlik' suçunu birden fazla kez işlediği anlaşılmış, sanığın kastının yoğunluğu gözetilerek alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza tayin edilmiştir. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınarak 'iyi hal' indirimi yapılarak, hükmün açıklanması geri bırakılmıştır" görüşünde bulundu.
29.01.2024 Gündem
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandı
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandı Kullandığı cipin altında kalan yeğeni Kutsal Hazar Eymen Kara'nın (8) ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanıp, 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Zerrin Akça (42) hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda Akça'nın, Eymen'in kapıyı açtığını görmesine rağmen kapıyı kapatarak yola devam ettiği ve sağ dikiz aynasından kapı koluna tutunarak bir müddet koşan çocuğu görmesine rağmen ciple ilerlediği yer aldı. Kararda ayrıca Akça'nın her ne kadar çocuğun ölümünü istemese de gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğine kanaat getirildi.
21.12.2023 Gündem
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi Kan donduran olay 7 Aralık 2021 yılında Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelmişti. Öğrenci yurdunda üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul'u (18) 35 yerinden bıçaklayıp, başını satırla kesen İhsan Güney'e (39) verilen indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına itiraz, üst mahkemece reddedildi.
19.10.2023 Gündem
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CNN Türk'te açıkladı: Yavaş, Akşener'e adaylık sözü verdi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CNN Türk'te açıkladı: Yavaş, Akşener'e adaylık sözü verdi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan "Ne Oluyor?" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
Büyükşen çiftinin cinayet zanlıları hakkındaki gerekçeli karar açıklandı! 'İçin rahat olsun ben onları öldürttüm'
Büyükşen çiftinin cinayet zanlıları hakkındaki gerekçeli karar açıklandı! 'İçin rahat olsun ben onları öldürttüm' Konya’da 2018 yılında cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyükşen çiftinin öldürülmesine ilişkin mahkeme tarafından verilen cezaların gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, sanık Abdullah Başdemir'in sevgilisi Esra Taş'a ‘için rahat olsun ben onları öldürttüm’ dediğine yer verildi.
6.06.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan 'sürekli hasta ve kocamış' hükümlüler için genelge
Adalet Bakanlığı'ndan 'sürekli hasta ve kocamış' hükümlüler için genelge Adalet Bakanlığı'ndan 'Sürekli Hastalık, Sakatlık ve Kocama Sebebiyle Kişilerin Cezalarının Hafifletilmesi veya Kaldırılması Hakkında İşlemler' başlıklı genelge, başsavcılıklara gönderildi. Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa'nın 104'üncü maddesi kapsamında cezaları hafifletme veya kaldırma yetkisine ilişkin işlemler, hükümlülerin talebi olmadan resen başlatılacak.
3.01.2023 Gündem
Adnan Oktar davasında gerekçeli karar, örgütten kopmamaları için eğitim hakkı engellenmiş
Adnan Oktar davasında gerekçeli karar, örgütten kopmamaları için eğitim hakkı engellenmiş Adnan Oktar ile birlikte 14 kişinin, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili mahkeme 10 bin 393 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçede, "Turnike sistemi" adı altında genç kızları kandırıp ailelerinden uzaklaştırarak örgüte katılmalarının sağlandığı ve erkeklerin de bu sistem sayesinde örgüte olan bağlılıklarının artırıldığına yer verildi. Kararda, özellikle kadın üyelerin örgütten kopmamaları için eğitim haklarının alındığına vurgu yapıldı.
3.01.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız
Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri ister zamanında yapılsın isterse de erkene alınsın, biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. 6'lı masayı oluşturan partilerin 6 Nisan 2023'ten önce yapılacak bir seçime sıcak bakıp, sonrası için ipe un sermesi ise demokratik ve dengeli bir siyasi tavır değildir" dedi.
3.01.2023 Gündem
Bakan Akar ve MİT Başkanı Fidan, Rusya ve Suriye Savunma Bakanları ile görüştü
Bakan Akar ve MİT Başkanı Fidan, Rusya ve Suriye Savunma Bakanları ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Rusya'ya gitti. Bakan Akar, Suriye Savunma Bakanı ile görüştü. Bu görüşme Şam ile 11 yıl aradan sonra yapılan ilk temas oldu.
28.12.2022 Gündem
Ekrem İmamoğlu hakkında gerekçeli karar açıklandı
Ekrem İmamoğlu hakkında gerekçeli karar açıklandı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve siyasi yasak uygulanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gerekçeli karar açıklandı.
28.12.2022 Gündem
Şule Çet davasında yeni gelişme! Çağatay Aksu ve  Berk Akand hakkında flaş karar
Şule Çet davasında yeni gelişme! Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında flaş karar Son dakika haberi... Korkunç olay 2018 yılında Ankara'da yaşandı. Üniversite öğrencisi Şule Çet, bir plazada cinsel saldırıya uğradıktan sonra 20. Kattan atılarak öldürüldü. Kan donduran cinayet sonrası tutuklanan Çağatay Aksu ve Berk Akand’a hapis cezası verildi. Dava sürecinde ilginç olaylar silsilesi devam ederken, Yargıtay’dan flaş bir karar daha geldi.
23.12.2022 Yaşam
Konya'da 7 kişinin katili hakkında gerekçeli karar açıklandı
Konya'da 7 kişinin katili hakkında gerekçeli karar açıklandı Konya’da aynı aileden 7 kişiyi öldürmekten 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Altun ile davada yargılanan ve haklarında beraat kararı verilen 10 sanık hakkındaki gerekçeli karar açıklandı. Kararda, "Altun'un belli bir plan dahilinde hareket ederek tasarladığı eylemini yanına aldığı tabanca ve çok miktardaki mermi ile birlikte maktullerin evine giderek gerçekleştirdiği, azmettirme hususunda sanık Mehmet Altun dışında diğer sanıkların veya tespit edilemeyen başka bir kimsenin bulunmadığı, olayın milli, etnik, dini bir boyutunun bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır" denildi.
12.12.2022 Gündem
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı İzmir'de kızları N.B. (15) ile N.B.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve indirimsiz olarak 70,5 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B. (39) hakkında gerekçeli karar yazıldı. Kararda; öz kızlarına karşı gerçekleştirdiği ahlaki boyutu son derece çirkin olan davranışlar nedeniyle sanık R.B. hakkında takdiri indirim nedenleri görülmediği ve indirim yapılmadığı belirtildi. Eylemlerin ağırlığına göre caydırıcı özelliği dikkate alınarak R.B., hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği de vurgulandı.
6.12.2022 Gündem
Uyuşturucu davasında gerekçeli karar; pet şişedeki DNA mahkumiyet için yeterli değil
Uyuşturucu davasında gerekçeli karar; pet şişedeki DNA mahkumiyet için yeterli değil İzmir'in Narlıdere ilçesindeki ormanda ele geçirilen Hint kenevirleri ile ilgili bölgede bulunan pet şişede DNA'sı tespit edilip, hakkında 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Duran Ö. (32) beraat etti. Gerekçeli kararda, küçük bir pet şişede sadece DNA'sının bulunmasının mahkumiyet hükmü için yeterli bulunmaması ve suçun sabit olmaması nedeniyle, 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi göz önünde bulundurularak, Duran Ö.'nün beraatine karar verildiği belirtildi.
21.10.2022 Yaşam
4,5 yaşındaki Eymen'in cesedi tandırda bulunmuştu... Katillerinin cezası belli oldu!
4,5 yaşındaki Eymen'in cesedi tandırda bulunmuştu... Katillerinin cezası belli oldu! İzmir'in Bornova ilçesinde, cesedi tandırda bulunan 4,5 yaşındaki Eymen Sadık Durak’ın öldürülmesi davasında sanıkların cezaları belli oldu. Sanıklar, Eymen'in annesi Mine Durak ve onun erkek arkadaşı Serkan Elçetin, üç farklı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından mahkeme başkanının yazdığı gerekçeli kararda, "Dileğimiz Eymen bebeğin bu dünyaya sığan kısacık ve acılar dolu ömrünün diğer dünyada ödüllendirilmesi ve hak ettiği mutluluğu diğer dünyada yaşaması olacaktır" ifadelerine yer verildi.
19.07.2022 Yaşam
FETÖ ile mücadelede müttefiklerden tek iade yok!
FETÖ ile mücadelede müttefiklerden tek iade yok! FETÖ ile mücadelede iade mekanizmasını devreye sokan Türkiye, altı yılda 110 ülkeden, 1133 FETÖ mensubu için toplam 1234 iade talebinde bulundu. Türkiye, ABD’den aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 227 FETÖ elebaşının, AB üyesi ülkelerden de 406 FETÖ mensubunun iadesini talep etti. Ne ABD ne de AB ülkeleri tek bir FETÖ’cüyü bile iade etmedi; gerekçeleri ‘Kanıt yok’ oldu.
14.07.2022 Gündem
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Eğer yargıyı düzeltebilirsek, yargı sorunlarını çözebilirsek, bu konuda çok ciddi adımlar atılmakla birlikte, bu eksikliklerimizi giderebilirsek, her şey düzelir. Memlekette adalet varsa, hukuk varsa; her şey tıkır tıkır işler. Bütün sistemler, adalete bağlıdır. Adaleti rahat bıraksınlar, her şey tıkır tıkır yürür. Her şey sistemin içinde yürür" dedi.
1.07.2022 Gündem
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşındığını açıkladı.
27.06.2022 Yaşam
Rüzgar türbinlerinde korkunç olay! Astsubay, polis sevgilisini öldürüp...
Rüzgar türbinlerinde korkunç olay! Astsubay, polis sevgilisini öldürüp... Balıkesir'in Bandırma ilçesinde astsubay Burkay Urcan (28), polis memuru sevgilisi Kübra Açar’ı (24) tabancayla 3 el ateş ederek öldürdükten sonra yaşamına son verdi.
25.06.2022 Yaşam
Pınar Gültekin cinayetinin gerekçeli kararı açıklandı mı? Pınar Gültekin olayı ne?
Pınar Gültekin cinayetinin gerekçeli kararı açıklandı mı? Pınar Gültekin olayı ne? Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı. Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimi sosyal medyada tepkiye neden olmuştu. Mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. Peki, Pınar Gültekin gerekçeli kararı ne? Pınar Gültekin olayı ne? İşte detaylar…
25.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gerekçeli Karar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gerekçeli karar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.