Genital

Genital

Son dakika genital haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genital ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genital haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genital

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genital gelişmeleri de dahil olmak üzere 553 genital haberi bulunmuştur. Tüm genital haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı?
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı? Ramazan ayında kişisel bakımlarını ihmal etmek istemeyenler, lazer epilasyonun oruç üzerindeki etkilerini öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Lazer uygulanan bölgelerin oruçlu iken önemli olduğu düşünülerek, Diyanet'in konuyla ilgili açıklamaları merak konusu oldu. Peki, Oruçluyken lazere gitmek orucu bozar mı, oruçluyken lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yağ bezesi aynı zamanda lipom olarak da bilinmektedir. Vücutta oluşan yağ dokularından kökenleri oluşan tümörlerin genel adı olarak ifade edilebilir. Genel olarak vücutta yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler tam olarak bilinmemektedir. Vücutta yer alan yağ birikimlerinin deri altına yerleşmesi ve kapsül şeklinde sarılmasıyla yağ bezeleri oluşmaktadır. 
17.01.2024 Sağlık
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük'
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük' Serviks kanserinin, dünya çapında kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Doç. Dr. Esra Nur Tola, “Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7'sinde HPV tespit edilir. HPV dışında serviks kanseri risk faktörleri düşük sosyoekonomik düzey ve sigaradır. İlginç olarak erkek partneri sünnetli olanlarda serviks kanseri daha az görülür. Erken evrede belirti vermeyen rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyüktür. HPV aşısı 12 yaşından itibaren hem kadınlara hem erkeklere önerilir” dedi.
17.01.2024 Sağlık
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Pınar Damar cinayeti davası: Sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
Pınar Damar cinayeti davası: Sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf eden Metin Aydın’ın mütalaada 'Kadına karşı kasten öldürme' ve 'Ölümle sonuçlanan cinsel saldırı' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Aydın’ın 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 10 yıl 6 aya kadar cezalandırılması talep edildi.
11.01.2024 Gündem
Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sağlık problemleri herkesin belirli dönemlerde bazı durumlarda karşımıza çıkabilir. Bunların bazıları evde de yapılan çeşitli yöntemlerle geçirilebilirken, bazıları da uzman doktorlar tarafından muayene ve tedavi ile geçer. Bu anlamda püf noktalar ya da yapılabilecek yöntemler internette de sıklıkla aranır. Bunlardan biri de böbrek ağrısı şikayetleridir. Böbrek ağrısı özellikle ilerlediğinde kişilere ciddi sıkıntılar verebilir. Bazı yöntemleri denedikten sonra geçmiyorsa doktora giderek muayene olmakta yarar olacaktır.
28.12.2023 Sağlık
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Rusya’da cinsiyet değiştirmek yasaklandı
Rusya’da cinsiyet değiştirmek yasaklandı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da cinsiyet değişikliği için ameliyat uygulamalarını yasaklayan kararnameyi onayladı.
24.07.2023 Dünya
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Felçliler için geliştirdikleri yatak Teknofest'te birinci oldu
Felçliler için geliştirdikleri yatak Teknofest'te birinci oldu Sivas'ta, biyosistem mühendisi İsmail Çirci (31), beyincik sarkması nedeniyle geçici felç yaşayan annesi Dürdane Çirci'yi (63) gözlemleyip, endüstri mühendisi ağabeyi Ahmet Turan Çirci (35) ve arkadaşı makine mühendisi Mustafa Berkan Yöş (30) ile birlikte; felçli, yatalak ve engelli hastaların yataklarında tuvalet ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan, 'Otonom tuvaletli engelli hasta yatağı' tasarladı. Proje, Teknofest'te, 'Engelsiz Yaşam Teknolojileri' kategorisinde 1'inci oldu.
4.05.2023 Bilim ve Teknoloji
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.11.2022 Sağlık
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Yeni doğmuş bebeği bagaj kapağında bıraktılar! Vicdanları yaralayan olay
Yeni doğmuş bebeği bagaj kapağında bıraktılar! Vicdanları yaralayan olay Konya'da park halindeki otomobilin bagaj kapağı üzerinde, bez torba içinde yeni doğmuş kız bebek bulundu. Kaldırıldığı hastanede hipotermi geçirdiği belirlenen bebek, tedaviye alındı. Bebeği bırakan kişi ya da kişilerin tespiti için çalışma başlatıldı.
18.08.2022 Yaşam
Su kuyusunda ölü bulundu! 4 gündür haber alınamıyordu
Su kuyusunda ölü bulundu! 4 gündür haber alınamıyordu Mersin'in Silifke ilçesinde 4 gündür kayıp olan şahıs, evinin 500 metre uzağında bulunan sulama kuyusunda ölü bulundu.
18.08.2022 Yaşam
Kocası tarafından genital bölgesinden vurulmuştu! Hayatını kaybetti
Kocası tarafından genital bölgesinden vurulmuştu! Hayatını kaybetti Aydın'ın Didim ilçesinde sosyal medya paylaşımlarına kızan kocası tarafından genital bölgesinden vurulan kadın tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybederken, kocası da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
18.08.2022 Yaşam
Karısını genital bölgesinden av tüfeği ile vurdu! Sosyal medya kavgasında kan döküldü
Karısını genital bölgesinden av tüfeği ile vurdu! Sosyal medya kavgasında kan döküldü Aydın'ın Didim ilçesinde sosyal medya paylaşımlarına kızdığı karısını genital bölgesinden av tüfeği ile vurarak ağır yaralayan şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
17.08.2022 Yaşam
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün?
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün? Sağlık Bakanlığı, 'Maymun Çiçeği' için bir rehber hazırladı. Rehberde bu virüsle temas halinde ne yapılması gerektiğinden, karantina şartlarına kadar bilgilere yer verildi. DSÖ, geçtiğimiz günlerde bu hastalık için 'küresel acil durum' ilan etmişti. Peki, Maymun Çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, maymun çiçeği hastalığının kuluçka süresi kaç gün?
27.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk...
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk... DSÖ’nün maymun çiçeğini ‘küresel acil durum’ ilan etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da bir rehber hazırladı. Rehberde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiğinden karantina şartlarına kadar detaylı bilgiler yer aldı...
27.07.2022 Gündem
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus problemi ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Havuzlardaki el ayak ve ağız hastalığı tehlikesine dikkat
Havuzlardaki el ayak ve ağız hastalığı tehlikesine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, yaz döneminin gelmesiyle açılan havuz sezonunun; çocukları el ayak ağız hastalığı riskiyle karşı karşıya getirdiğini dile getirerek dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
24.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Genital ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genital haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.