Gazete Vatan Logo

Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sağlık problemleri herkesin belirli dönemlerde bazı durumlarda karşımıza çıkabilir. Bunların bazıları evde de yapılan çeşitli yöntemlerle geçirilebilirken, bazıları da uzman doktorlar tarafından muayene ve tedavi ile geçer. Bu anlamda püf noktalar ya da yapılabilecek yöntemler internette de sıklıkla aranır. Bunlardan biri de böbrek ağrısı şikayetleridir. Böbrek ağrısı özellikle ilerlediğinde kişilere ciddi sıkıntılar verebilir. Bazı yöntemleri denedikten sonra geçmiyorsa doktora giderek muayene olmakta yarar olacaktır.

Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer?

Böbrek ağrısı şikayeti başlayan insanlar, hemen korkuyla bunu geçirecek yöntemler ararlar. Böbrek ağrısı birçok sebepten meydana gelebilir. Aslında doğru olan bu sebepleri tespit ederek yöntemler denemek ya da doktora gitmektir. Böbrek ağrısı tek böbrekte olabildiği gibi her iki böbrekte de görülebilir.

Üşütme, soğukta kalma, uzun süre koşma ya da egzersiz yapma, ağırlık kaldırma, taş düşürme gibi sebepler böbrek ağrısına sebep olabilir. Böbrek ağrısı yaşandığında öncelikle paniklememek gerekir. Eğer aşırı ve dayanılamayacak bir ağrı yoksa bazı yöntemler kullanılarak böbrek ağrısından kurtulmak mümkündür.

Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktalar Nelerdir?

Böbrek ağrısı şikayeti olanlar, bunun için öncelikle basit püf noktalar denemeyi tercih eder. İlk akla gelen yöntem ise elbette sıcak su uygulamasıdır. Direk vücuda uygulamak yerine bir havluya koyarak sıcak su uygulaması yapmak iyi gelecektir. Nar suyu böbreklerin çalışmasını sağlamada oldukça etkilidir. Çok sık tüketmeye gerek olmaksızın, belirli aralıklarla nar suyu tüketmek böbreklere iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Bir de su tüketimi böbrekler için oldukça yararlıdır. Gün içerisine yaymak şartıyla en az 2 litre su tüketimi yapmak hem böbreklerin çalışmasını sağlayacak hem de vücuttan boşaltım yapılmasını sağlayarak bakteri ve mikropların atılmasını sağlayacaktır. 

Düzenli egzersiz yapmak, kırmızı et tüketimini aşırı yapmamak, genital bölgeye parfüm ya da deodarant sıkmamak, genital bölgeyi temiz tutmak, idrar tutmamak ve bolca su içmek de olası böbrek rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.

Böbrek ağrısı şikayetleriniz tüm yapılan basit tedavilere rağmen geçmediyse mutlaka uzman bir hekime danışmak gerekir. İlaç yardımı ile problemi tespit eder ve bu sayede mevcut sorununuzun tedavisi gerçekleşmiş olur.