Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sağlık problemleri herkesin belirli dönemlerde bazı durumlarda karşımıza çıkabilir. Bunların bazıları evde de yapılan çeşitli yöntemlerle geçirilebilirken, bazıları da uzman doktorlar tarafından muayene ve tedavi ile geçer. Bu anlamda püf noktalar ya da yapılabilecek yöntemler internette de sıklıkla aranır. Bunlardan biri de böbrek ağrısı şikayetleridir. Böbrek ağrısı özellikle ilerlediğinde kişilere ciddi sıkıntılar verebilir. Bazı yöntemleri denedikten sonra geçmiyorsa doktora giderek muayene olmakta yarar olacaktır.
28.12.2023 Sağlık
Böbrek taşı oluşumunu tetikliyor! Sağlık için hepsi birer tehdit
Böbrek taşı oluşumunu tetikliyor! Sağlık için hepsi birer tehdit Böbrek taşı oluşumunu tetikliyor, idrarda enfeksiyon yapıyor. Antibiyotik tedavisinin etkisini azaltarak böbrek iltihabına ve yüksek ateşe neden oluyor. Vücudumuzda bulunan atık maddelerin dışarı atılmasında önemli rol oynaya böbrekler, filtre görevi görüyor. Gün içinde tüketilen besinler ise bu görev üzerinde farklı etkilere neden oluyor. Bazı araştırmalar sonucunda bazı gıdaların böbrek taşı oluşumunu tetiklediği ortaya çıktı. Peki hangi besinler böbrek taşına neden oluyor? İşte böbrek taşı oluşumunu tetikleyen gıdalar...
21.01.2022 Sağlık
Böbrek taşına neden oluyor, dayanılmaz ağrıları artırıyor! Bu besinlere dikkat
Böbrek taşına neden oluyor, dayanılmaz ağrıları artırıyor! Bu besinlere dikkat Böbrek ağrısı çekenler dikkat! Bu besinler böbrek taşına neden oluyor. Herkesi tüketiyor ama kimse bu yönünü bilmiyor. Günlük hayatta sıkça tüketilen ve farklı etkilere neden olan gıdalar hakkında kritik bir uyarı geldi. Yapılan son araştırmalara göre bazı besinlerin böbrek taşına neden olduğunu ortaya çıkardı. Peki hangi gıdalar böbrek taşına neden olur? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Gökçe, böbrek taşlarına dair merak edilenleri anlattı.
11.11.2021 Sağlık