Böbrek Taşı

Böbrek Taşı

Son dakika böbrek taşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böbrek taşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böbrek taşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Taşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek taşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 böbrek taşı haberi bulunmuştur. Tüm böbrek taşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor!
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor! Böbrek taşı düşürenlerin bildiği o ölümcül ağrı için başvurmadık yol bırakmayanların çaresi bu ottaymış meğer. İşte taş, kum bırakmayan o ot...
12.01.2024 Yaşam
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir Aşırı maden suyu tüketiminin böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini söyleyen Nefroloji Uzmanı Dr. Bahtışen Güven, “Yüksek mineral içeriği ve sodyum miktarı, böbreklerin normal çalışmasını bozabilir ve böbrek taşı riskini artırabilir. Her şeyin olduğu gibi maden suyunun da fazlası zarar. Günde 1-2 şişe, en fazla 600 ml maden suyu tüketimi böbrek taşı oluşum riskini azaltabilir. Ancak özellikle böbrek taşı hastalığı olan kişilerde 4-5 şişe tüketilmesi tam tersi etki göstererek taşların artışına neden olabilir” dedi.
9.08.2023 Sağlık
Isırgan Otu Çayı Nedir? Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Isırgan Otu Çayı Nedir? Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Isırgan otu çayının insanlar tarafından sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle inanılmaz faydalar sunması ısırgan otunu ön plana çıkarmaktadır. Zaten doğanın sunmuş olduğu bu tarz imkanları mutlaka değerlendirmek gerekir. Ayrıca ısırgan otu çayının hazırlanışı oldukça kolaydır. Böylelikle isteyen herkesin ısırgan otu çayı hazırlama şansı olduğu dikkat çekmektedir. Bunun yanında ısırgan otu çayının faydalarına baktığımız zaman eşsiz bir ürün olduğunu görmek zor olmaz. 
13.07.2023 Sağlık
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler...
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler... Kolajen'i sanki bir güzellik ürünü gibi düşünüyoruz ama görevi hayati. Vücudumuzda doğal olarak üretilen bir protein olan kolajenin en büyük etkilerini saçımızda ve cildimizde görüyoruz. Son zamanlarda kolajen kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kolajeni sosyal medyada da sürekli duyuyoruz Peki Kolajen nedir? Nasıl kullanılır? Gerçekten gençlik iksiri mi? Doktora başvurmayıp kolajen kullanmak ne kadar doğru? İşte kolajenle ilgili bilinmeyenler...
20.12.2022 Sağlık
Hastasını morfin bağımlısı yaptı! İstanbul'daki tıp merkezinde skandal iddia
Hastasını morfin bağımlısı yaptı! İstanbul'daki tıp merkezinde skandal iddia İstanbul Esenyurt’taki özel bir tıp merkezi hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. 25 yaşındaki genç, böbrek ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Tıp merkezinde çalışan doktor ise tedavi için morfin enjekte etti. Ağrıları azalan E.Y., her gün o doktora gitmeye başladı. Ancak doktor, hastasını morfin bağımlısı haline getirmiş ve yaklaşık 700 bin TL parasını almıştı. Tüm bu yaşananlar E.Y.'nin eşi şüphelenince ortaya çıktı. İşte detaylar...
7.12.2022 Yaşam
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?
THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman? THY kabin memuru alımı yapacak. Türk Hava Yolları (THY), en az lise mezunu şartı ile kabin memuru alacak. 17 bin TL maaşlı pozisyon için online başvurular başladı. Peki, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?
19.09.2022 Personel Alımı
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat Hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, tam 13 yıl boyunca böbrek ve şiddetli karın ağrısı ile onlarca doktor, hastane dolaştı. Hastalığına bir türlü teşhis konamayan genç kız, geçtiğimiz yıl yapılan anjiyo sonucu nihayet doğru teşhisi alabildi ve şikayetlerinin, çok nadir görülen bir hastalık olan "fındıkkıran sendromu" nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı.
28.08.2022 Yaşam
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı Rize'de yıllardır şifalı diye içilen Andon ılıca suyunun arsenik oranı 27 kat fazla çıktı.
17.08.2022 Yaşam
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Bu su için kuyruğa giriyorlar
Bu su için kuyruğa giriyorlar Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan doğal kaynak suyunun şifalı olduğuna inanılan, böbrek taşı ve birçok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Yüzyıllardır şifa dağıttığına inanılan su, çevre il ve ilçelerden gelenlerin akınına uğruyor.
15.07.2022 Sağlık
Böbrek taşının düşmanı! Kasları gevşetiyor, kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Günde iki bardak içilirse...
Böbrek taşının düşmanı! Kasları gevşetiyor, kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Günde iki bardak içilirse... Böbreklerdeki taşların ve kumların vücuttan atılmasını sağlıyor, ağrıyı hafifletiyor. Adet dönemindeki kramplara ve ağrılara iyi geliyor, içeriğinde bulunan C vitamini ile bağışıklık sistemine katkıda bulunuyor. Kasları gevşetiyor, strese iyi geldiği de biliniyor. İçerisindeki antioksidanlarla kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor, kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonun önüne geçiyor. Yüksek kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde etkili oluyor. Tam bir idrar sökücü olan bu besin cildin nem ihtiyacını karşılayarak cildi güzelleştiriyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen besinin diğer özellikleri...
29.06.2022 Sağlık
İçinden sadece 2 tane çıkıyor! Sipariş yağıyor, fiyatı 5 lira...
İçinden sadece 2 tane çıkıyor! Sipariş yağıyor, fiyatı 5 lira... Nadir olarak bulunuyor. İçinden sadece 2 adet çıkıyor. Talep çok fazla. Tanesi 5 liradan alıcı buluyor. Sinop’ta balığın kafasından çıkarılan ve böbrek taşı düşürdüğüne inanılan ’eşkina’ taşı, tanesi 5 TL’den alıcı buluyor. Balıkçı İbrahim Gündoğdu, "Taşları kullanıp bana gelen ve çok teşekkür eden arkadaşlarım var. Taşların sayesinde böbrek taşı düşürdüğünü söyleyenler çok” dedi.
15.06.2022 Yaşam
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor Adeta sağlığa sağlık katıyor. Antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. Kanseli hücrelerle mücadele ediyor. Tam bir C vitamini deposu. Düzenli olarak kullananlar öksürükten kurtuluyor. Böbrek taşı oluşumunu önlediği gibi Konsantrasyonu da güçlendiriyor. Mineral ve vitamin zengini hibiskusun faydaları saymakla bitmiyor. Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskusun yaklaşık 300 çeşidi bulunuyor. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilebiliyor. Aktarlarda ‘Medine gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılıyor. C vitamini kaynağı olan hibiskus çayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçiyor. Şeker hastalığına iyi gelen hibiskusun kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunuyor. Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi ise önerilmiyor. Aksi taktirde insan sağlığı açısından zararları olabiliyor.
31.05.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Doğal ağrı kesici, astım ve bronşit için şifa, iltihapları söküp atıyor, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! 2-3 dakika kaynatınca...
Doğal ağrı kesici, astım ve bronşit için şifa, iltihapları söküp atıyor, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! 2-3 dakika kaynatınca... Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor, solunum yolu tedavisinde kullanıyor. Doğal ağrı kesici, kilo vermeye yardımcı oluyor, astım ve bronşit sağlığını koruyor, balgam söktürüyor, cildi temizliyor, iltihap söktürücü görevi görüyor, idrar yolları enfeksiyonunu önlüyor, uyku kalitesini artırıyor, böbrek taşı oluşumunu engelliyor… Faydaları saymakla bitmeyen bu besin saç dökülmesine karşı da harika bir tedavi yöntemidir. İşte her derde devam bitkinin bilinmeyen faydaları...
23.04.2022 Şampiy10
Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat...
Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat... Ramazan'da susuzluğun çaresi olarak biliniyor. Susuzluk çekmemek için Ramazan ayında vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Hazırlaması yalnızca yarım saat sürüyor. Aynı zamanda böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor, metabolizmayı güçlendiriyor ve antidepresan etkisi de bulunuyor. Faydası saymakla bitmiyor. Kilosu 20 liradan satılıyor. İşte Ramazan'da susuzluğa çare olacak o tarif...
5.04.2022 Sağlık
Su içmenin bilinmeyen faydaları! Günde kaç litre su içmek gerekiyor? Böbrek taşı, kalp damar, baş ağrısı...
Su içmenin bilinmeyen faydaları! Günde kaç litre su içmek gerekiyor? Böbrek taşı, kalp damar, baş ağrısı... Su içmenin bilinmeyen faydaları ortaya çıktı! İnsan vücudunun yüzde 55-75’i sudan oluşmaktadır. Bebeklikte yüzde 75 olan su oranı, ilerleyen yaşlarda yüzde 55’e kadar düşer. Su, vücudumuzdaki besin maddelerini hücrelere taşır ve hücrelerdeki atıkları alır, vücut ısısını dengeler, eklemleri ve iç organları kayganlaştırır, kan dolaşımını sağlar, kalp damar fonksiyonlarını korur. Yapılan araştırmalar da kilo vermekten baş ağrısına, böbrek taşından ruh haline kadar pek çok önemli konuda su içmenin faydalarını ortaya koymaktadır. Diyetisyen Burak Çetiner konu hakkında bilgiler verdi.
26.03.2022 Galeri
İştah açıyor, sindirimi rahatlatıyor, vücudu temizliyor! Tam bir antioksidan deposu, Fatih Sultan Mehmet de...
İştah açıyor, sindirimi rahatlatıyor, vücudu temizliyor! Tam bir antioksidan deposu, Fatih Sultan Mehmet de... Yemeklerden önce iştah açıcı olarak ikram ediliyor, sindirimi rahatlatıyor ve bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Göz ağrılarına şifa, ciltteki kızarıklıklara iyi geldiği biliniyor. Toksinleri atmaya yardımcı oluyor ve bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Ödem ve böbrek taşı atımına yardımcı oluyor, hazmı kolaylaştırıyor. Tam bir antioksidan deposu, hastalıklara karşı koruyor. Kandaki şekeri düzenleyen bu mucize besin, Osmanlı Devleti’nin en güçlü hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmet'in de en sevdiği besinler arasında yer alıyor...
22.03.2022 Sağlık
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, ağır geçirilen korona virüs enfeksiyonunun böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi.
10.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Taşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek taşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.