Gazete Vatan Logo

THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?

THY kabin memuru alımı yapacak. Türk Hava Yolları (THY), en az lise mezunu şartı ile kabin memuru alacak. 17 bin TL maaşlı pozisyon için online başvurular başladı. Peki, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?

THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?

Kabin memuru ilanı THY tarafından yayınlandı. Başvurular alınmaya başladı. THY yeterli başvurudan sonra başvuru süreci sona ereceğini duyurdu. Peki, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?

THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)

01/01/1984 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak

En az lise mezunu olmak

İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.)

Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

Daha önce Türk Hava Yolları veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)

FİZİKİ KOŞULLAR

Kadınlar; 160-180 cm boya sahip olması gerekirken, erkekler de; 170-190 cm boy gerekiyor. Boy ve kilo oranı THY belirleyeceği oranlara uygun olması gerekiyor.

Kabin memuru olma durumunda üniforma giydiği zaman vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, yara, yanık, leke kalıcı bir iz bulunmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK KOŞULLARI

Türk Hava Yolları işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) Türk Hava Yolları iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.

Türk Hava Yolları, belirlemiş olduğu işe giriş sağlık koşulları çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.

Adaylar işe giriş muayenesi sırasında geçmiş tüm sağlık bilgileri hakkında (ilaç kullanımı, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanmalar, hastalıklar vb.) doğru beyanda bulunmak zorundadır. İşe başlatılması sonrasında geçmişinde olduğu ve beyan etmediği tespit edilen adaylar için uygulanacak idari süreçte hak iddiasında bulunamaz.

Haberin Devamı

THY KABİN MEMURU ALIMI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Online İngilizce Testi

Mülakat Süreçleri

Belge Kontrolü

İngilizce Mülakatı

Dövme/Yara izi Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü

Kurul Mülakatı

THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU

THY kabin memuru için iş ilanı açtı. Başvuruyu online bir şekilde yapmanız mümkün. Başvurular başladı fakat ne zaman sona ereceği belli değil! Başvurular alınmaya başladı. THY yeterli başvurudan sonra başvuru süreci sona ereceğini duyurdu.