Gazete Vatan Logo

Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yağ bezesi aynı zamanda lipom olarak da bilinmektedir. Vücutta oluşan yağ dokularından kökenleri oluşan tümörlerin genel adı olarak ifade edilebilir. Genel olarak vücutta yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler tam olarak bilinmemektedir. Vücutta yer alan yağ birikimlerinin deri altına yerleşmesi ve kapsül şeklinde sarılmasıyla yağ bezeleri oluşmaktadır. 

Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Yağ bezelerinin tam olarak meydana gelme nedenleri bilinmese bile oluşan yağ bezelerinin geçmesi için uygulanabilecek yöntemler bulunmaktadır. Yağ bezesinin geçmesi için ağırlıklı olarak cerrahi müdahale uygulanması gerekmektedir.

Ancak kişiye herhangi bir rahatsızlık vermemesi durumunda yağ bezelerinin çıkartılmasına da gerek bulunmamaktadır. Yağ bezesinin her durumda bir doktora gösterilmesi de tavsiye edilmektedir. Yağ bezesinin sağlık açısından bir tehlikeye sahip olması durumunda yağ bezesini aldırmak isteyebilirsiniz. 

Derinin altında yer alan yağ bezesini aldırmak için lokal anestezi ile gerçekleştirilen küçük bir ameliyat yapılması gerekmektedir. Yağ bezesinin alınması için uygulanabilecek olan yöntemlerden birisi de liposuction yöntemi olarak ifade edilebilir. Bu yöntemde ise doktor, bir şırınga ile yağ dokusunu vücuttan alabilir. 

Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yağ bezesini geçirmek için kullanılabilecek olan çeşitli doğal yöntemlerde bulunmaktadır. Yağ bezeleri iyi huylu tümörler olarak bilinmektedir. Yağ bezesinin geçirilmesi için kullanılmakta olan birçok doğal yöntem bulunduğu söylenebilir. 

Haberin Devamı

Sarımsak kürü,

Aloe vera jeli,

Lavanta kürü,

Çay ağacı yağı,

Sirke ve

Soğan kürü yağ bezesini geçirici etkiye sahip doğal ürünler olarak ifade edilebilir. 

Yağ bezelerinin genel olarak saç derisi, boyun, yüz, omuzlar, sırt bölgesi veya genital bölgede görülebildiği bilinmektedir. Genel olarak ise sarı veya beyaz renkte oluşabilmektedir. 

Doğal antibiyotik olarak bilinmekte olan sarımsak ve soğan kürü yağ bezelerine karşı oldukça etkilidir.

Ciltte oluşan birçok sorun için doğal bir ilaç özelliğine sahip olan aloe vera jeli, yağ bezesi için de doğal bir reçetedir.

Yağ bezelerini küçültücü etkiye sahip doğal yöntemler arasında lavanta kürü de yer almaktadır. 

Yağ bezesini en hızlı şekilde geçiren şifalı yağlar arasında çay ağacı yağı da bulunmaktadır.

Sirke ile yağ bezesine pansuman yapılması durumunda yağ bezesini küçülterek zaman içerisinde yok olmasını sağlar.

Haberin Devamı