Generaller

Generaller

Son dakika generaller haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan generaller ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını generaller haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Generaller

haberleri sayfasında son dakika yaşanan generaller gelişmeleri de dahil olmak üzere 725 generaller haberi bulunmuştur. Tüm generaller haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 ilin jandarma komutanı değişti
42 ilin jandarma komutanı değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 42 ilin jandarma komutanlıklarına atamalar yapıldı. Karar ile; birçok kaymakam ve vali yardımcısı da yeni görev yerlerine atandı. 
24.08.2023 Gündem
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar 3 Ağustos YAŞ Toplantısı kararları ve sonuçları yakından takip ediliyor. YAŞ Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bugün saat 12.00'de başladı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı'nda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri dışında generallerin terfi ve atama dosyaları da gündeme alınacak. Peki, 3 Ağustos YAŞ kararları 2023 açıklandı, YAŞ kararları ne zaman açıklanacak? İşte Yüksel Askeri Şura kararları tam liste ile 3 Ağustos YAŞ kararları…
3.08.2023 Gündem
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianameler, ortaya çıkan belge ve görüntüler, darbe girişimine nasıl hazırlanıldığını ve FETÖ’nün darbe çarkını nasıl çevirdiğini de gözler önüne serdi.
15.07.2023 Gündem
Bakan Soylu: Toplu iğne ucu kadar bir tek terör yuvası kalmayacak
Bakan Soylu: Toplu iğne ucu kadar bir tek terör yuvası kalmayacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beylikdüzü Balık Hali'ni ziyaret etti. Soylu, “Suriye'nin kuzeyiyle, Irak'ın kuzeyinde toplu iğne ucu kadar bir tek terör yuvası kalmayacak" dedi. Balıkçı esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Soylu, seçim otobüsünün üstüne çıkarak vatandaşlarla birlikte "Duyanlara duymayanlara" şarkısını söyledi.
12.05.2023 Gündem
Rusya'da tahıl koridoru zirvesi! Türk ve Rus heyetler Moskova'da görüştü, Türk gemileri Ukrayna'dan ayrılıyor
Rusya'da tahıl koridoru zirvesi! Türk ve Rus heyetler Moskova'da görüştü, Türk gemileri Ukrayna'dan ayrılıyor GIDA krizinin çözümü ve Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesine yönelik Türk ve Rus askeri heyetlerinin toplantısı, dün Moskova'da gerçekleştirildi. Yapıcı ve olumlu havada geçtiği bildirilen toplantıda; Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında görüşmeler yapılmasına yönelik anlayış oluştuğu öğrenildi.
22.06.2022 Dünya
Rusya'yı yanıltan rapor! Savaş için kritik karar: Putin kurmaylarını topladı...
Rusya'yı yanıltan rapor! Savaş için kritik karar: Putin kurmaylarını topladı... Ukrayna ile Rusya savaşında kritik gelişmeler yaşanırken, Devlet Başkanı Putin dün Moskova’da olağanüstü Ulusal Güvenlik Toplantısı düzenledi. Gözlemcilere göre bu toplantıda diplomasi ya da tırmandırma tercihi etraflıca ele alındı.
19.03.2022 Dünya
Çanakkale Geçilmez sözü kime aittir, neden denilmiştir (anlamı)? Çanakkale Geçilmez şiirinin sözleri nedir, kim yazmıştır?
Çanakkale Geçilmez sözü kime aittir, neden denilmiştir (anlamı)? Çanakkale Geçilmez şiirinin sözleri nedir, kim yazmıştır? Çanakkale Geçilmez şiirinin sözleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle gündeme geldi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünde “Çanakkale Geçilmez” şiirlerini paylaşmak, şehitleri bu şiirle anmak isteyenler arama motorları aracılığıyla “Çanakkale Geçilmez şiiri sözleri nedir, Çanakkale Geçilmez sözü kime aittir, neden denilmiştir? Çanakkale Geçilmez şiirini kim yazmıştır?” sorularına yanıt arıyor.
18.03.2022 Gündem
Ukrayna Savunma Bakanı: “Rusya’nın gerçek yüzünü, dünya yeni öğrendi”
Ukrayna Savunma Bakanı: “Rusya’nın gerçek yüzünü, dünya yeni öğrendi” Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Rezkinov, Rusya’nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının ardından yaptığı açıklamada, “ Bizim 8 yıldır bildiğimizi, tüm dünya yeni öğrenmiş oldu” dedi.
22.02.2022 Dünya
Generaller ordunun şansının düşük olduğunu söyledi ülkede işgal paniği başladı! Siviller Rusya'ya karşı silahlandı...
Generaller ordunun şansının düşük olduğunu söyledi ülkede işgal paniği başladı! Siviller Rusya'ya karşı silahlandı... Dünyanın her an başlamasını beklediği Rusya işgaline karşı Ukrayna'dan yeni hamle geldi. Ukraynalı generallerin dahi Rus ordusu karşısında şanslarının düşük olduğunu söylemesinin ardından, siviller ülke savunması için eline silah aldı. Olası bir işgal durumunda savaşa katılıp katılmayacağı sorulan insanlarla ilgili anketten, çarpıcı sonuçlar çıktı.
28.12.2021 Dünya
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı Eski istihbaratçı Enver Altaylı ile Mehmet Barıner’e, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan verilen cezanın gerekçesi açıklandı. Mahkeme kararında, sanık Altaylı'nın, FETÖ'nün üst düzey yöneticileri ve ABD'li istihbaratçılara istihbarat verdiği, bu bilgiler kapsamında ABD menfaatlerini koruyucu ve ülke yöneticilerini bu yöntemlerle siyasi olarak tavır gösterilmesi için tehditte bulunulması gerektiğini beyan ettiği aktarıldı.
23.11.2021 Gündem
Adli Tıp'tan 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general için karar
Adli Tıp'tan 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general için karar Adli Tıp Kurumu, 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski generalin daha cezaevlerinde kalmalarına engel olmadığına karar verdi.
22.10.2021 Gündem
İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat generallerine ilişkin açıklama
İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat generallerine ilişkin açıklama İstanbul Adli Tıp Kurumu, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararları sonrası cezaevine giren ve sağlık sorunları olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında olduğu 7 generalle ilgili kararını verdi. Generallerle ilgili raporları inceleyen Adli Tıp Kurumu, cezaevi koşullarında kalmalarına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.
4.10.2021 Gündem
MSB’den flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Yunanistan'ın provokasyonuna karşılık veriliyor
MSB’den flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Yunanistan'ın provokasyonuna karşılık veriliyor Milli Savunma Bakanlığı’ndan terörle mücadele ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin son dakika açıklaması geldi. Yunanistan'ın provokasyonuna sahada gereken karşılığın verildiği belirtilen açıklamada, “Eylül ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ terör örgütü mensupları dahil toplam 148 terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerine verildi.
3.10.2021 Gündem
MSB'den 5 general istifa etti iddiasına çaıklama geldi
MSB'den 5 general istifa etti iddiasına çaıklama geldi Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bazı basın yayın organlarında yer alan "5 general istifa etti" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, sadece iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunduğunu belirterek, söz konusu iddiayı "iyi niyetli olmayan, TSK'yı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları" olarak nitelendirdi.
23.09.2021 Gündem
Yakalanan Fetöcü kim? Adil Öksüz yakalandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları!
Yakalanan Fetöcü kim? Adil Öksüz yakalandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara operasyonunda emri veren PKK'lı Nurettin Sofi'nin öldürüldüğünü, hedeflerinin ise Kandil'i çökertmek olduğunu belirterek, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. " açıklamasını yaptı. Bu açıklamaların ardından pek çok kişi Yakalanan Fetöcü kim? Adil Öksüz yakalandı mı? Yakalanan Fetöcü Adil Öksüz mü? sorularını araştırıyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları
20.05.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunan Dışışleri Bakanı Dendias'ın sözlerine ilişkin, "Son derece bağnaz şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir." değerlendirmesinde bulundu. Yunanistan'ın göçmenlere olan skandal tavrına da dikkat çeken ve belgeler gösteren Çelik, "Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Uluslararası kurumlar ve AB maalesef susuyor." dedi.
19.04.2021 Siyaset
Bakan Soylu'dan darbe imalı bildiriye tepki: Bize ültimatom veremezsiniz!
Bakan Soylu'dan darbe imalı bildiriye tepki: Bize ültimatom veremezsiniz! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emekli 104 amiral tarafından yayınlanan bildiri ile ilgili konuşarak, "Bir gece yarısı bildirisiyle bize ültimatom veremezsiniz. Bu mesele sadece bizimle alakalı değil. Ne üniversite öğrencimize, ne ihracatçımıza ne milletimize ne de sporcumuza bunu yapamayız." ifadelerini kullandı.
5.04.2021 Siyaset
Meral Akşener'den emekli amirallere sert tepki: Bildiri zevzekliktir!
Meral Akşener'den emekli amirallere sert tepki: Bildiri zevzekliktir! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 104 emekli generalin yazdığı bildiri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
4.04.2021 Siyaset
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi kısaca |18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında?
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi kısaca |18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında? Çanakkale Zaferi’nin tarihi ve anlamı hakkındaki araştırmalar arttı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma günü yurdumuzun her yerinde etkinliklerle anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan binlerce askerimiz Türk tarihinin en önemli destanını tarihe yazarken, Çanakkale Zaferi’nin tarihi, önemi ve anlamı sorgulanıyor. Peki, 18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında? İşte 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi…
18.03.2021 Gündem
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi!
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi! 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski Başçavuş Zekeriya Kuzu, görevine geri dönme talebiyle OHAL Komisyonu'na başvurdu. Kuzu, yakalandığı menfez nedeniyle 'menfez paşası' diye anılıyor. İşte FETÖ'cü hainin akılalmaz son dakika girişimi.
5.01.2021 Gündem
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.
9.11.2020 Gündem
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'darbe' açıklaması: Bizim görevimiz değil
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'darbe' açıklaması: Bizim görevimiz değil Tarihi seçimin yaşdığı ABD'de darbe tartışmalarıyla ilgili ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'den açıklama geldi. Milley, "Herhangi bir huzursuzluk anında ABD ordusunun hiçbir rolü olmayacak, Trump'ı Beyaz Saray'dan çıkarmak bizim görevimiz değil" dedi.
4.11.2020 Dünya
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi!
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi! İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Peki, Kurban Bayramı'nda yasak var mı? Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi!
25.07.2020 Gündem
Kurban Bayramı genelgesi! 81 ile gönderildi
Kurban Bayramı genelgesi! 81 ile gönderildi İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Kurban Bayramı'na yönelik talimata göre 29 Temmuz-4 Ağustos'ta kara yollarında 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli görev yapacak.
25.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerden vuracağımızı ilan ediyorum!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerden vuracağımızı ilan ediyorum! AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat sonuna kadar rejimi Soçi muhtırası sınırları dışına, gözlem noktalarının gerisine çıkartmakta kararlı olduklarını bildirerek "Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız. Bugün itibariyle İdlib'de Soçi anlaşmasına bağlı kalmadan Rejim güçlerini her yerden vuracağımızı buradan ilan ediyorum" dedi.
12.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Generaller ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki generaller haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.