Gelir Vergisi Beyannamesi

Gelir Vergisi Beyannamesi

Son dakika Gelir vergisi beyannamesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gelir vergisi beyannamesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gelir vergisi beyannamesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir Vergisi Beyannamesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir vergisi beyannamesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 203 gelir vergisi beyannamesi haberi bulunmuştur. Tüm gelir vergisi beyannamesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, diğer gelir vergisi rekortmenleri kimler? İşte Türkiye vergi rekortmenleri listesi…
3.01.2024 Gündem
Evini satmak isteyen herkes için geçerli! 5 yıl detayı, böyle tespit ediliyor
Evini satmak isteyen herkes için geçerli! 5 yıl detayı, böyle tespit ediliyor Türkiye genelinde 2022 yılında toplamda 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış yolu ile el değiştirdi. Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin (konut, arsa, vb.) iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması halinde, elde edilen kazancın gelir vergisine tabii olduğunu belirten Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Ekonomi
Kentsel dönüşüme kira yardımı!
Kentsel dönüşüme kira yardımı! Kentsel dönüşüm nedeniyle binaları yıkılan mülk sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Bu kira yardımlarının beyan edilip edilmeyeceği yönünde tereddüt var. Söz konusu ödemeler mülk sahiplerine kira bedeli değil yardım olarak ödendiğinden yıllık gelir vergisi beyannamesi düzenlenirken bu yardımların beyannameye dahil edilmesi gerekmiyor. İşte kira yardımı ile ilgili detaylar...
8.03.2023 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl...
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl... Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu harcı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. 5 yıl sınırı bulunuyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artış hız kesmenden devam ederken ev alma planı yapanlar için önemli bir uyarı yapıldı. Tapu harcı ödemesi yapılırken pek çok kişi bu yola başvuruyor. Düşük tapu harcı ödemek isteyenler evin değerini düşük gösteriyor. Böylece kar sağlamak mümkün. 2 milyonluk bir evi 1 milyon olarak tapu kayıtlarına geçmesi ile 40 bin lira daha az tapu harcı yatırılmış oluyor. Ancak bu durum bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Cezai yaptırımı bulunuyor. Maliye tarafından hesaplara aktarılan tutarlar yakından takip ediliyor ve cezai yaptırım ortaya çıkıyor. Ayrıca tapu harcının düşük gösterilerek satın alınan bir mülk sonrasında yeniden satılma sürecinde de değer kaybına uğruyor.
17.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Son gün, 7 bin TL...
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Son gün, 7 bin TL... Evi olan milyonlarca kişi için son gün! Sınır belli oldu. Kira geliri olanları ilgilendiriyor. Kiralar fahiş artışlarla gündemdeki yerini korurken kira gelirinde de önemli miktarda artış oldu. Sınır 7 bin lira olarak belirlendi. Gerçek kişiler tarafından 2021 yılında elde edilen ticari, zirai, serbest meslek kazancı, ücret geliri gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün sona eriyor. Konutta 7 bin, işyerinde 53 bin TL üzerinde kira getirisi elde edenler gelir vergisi ödeyecek. Kira gelirlerinden bağış, eğitim, sağlık ve sigorta masrafları vergiden indirilebilecek. Konutta sadece tek mesken için istisna uygulanırken, kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildiren bundan yararlanamayacak.
31.03.2022 Ekonomi
Evini satan herkesi yakından ilgilendiriyor! Para ödeyecekler, 5 yıl detayı...
Evini satan herkesi yakından ilgilendiriyor! Para ödeyecekler, 5 yıl detayı... Ev sahibi olan, gayrimenkul satan herkesi ilgilendiriyor. 5 yıl detayı bulunuyor. Edinme tarihinden itibaren gayrimenkuller 5 yıl içinde elden çıkarılırsa, kazançlar değer artış kazancı kapsamında yer alıyor. Değer artış kazancında 2021 için 19 bin TL gelir vergisinden istisna tutuluyor. 31 Mart'a kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi verilip, Mart ve Temmuz aylarında 2 eşit taksitle ödenecek. Beyannameler internet üzerinden de verilebiliyor. Karşılıksız olarak iktisap edilmiş taşınmazların elden çıkartılmasından doğan kazançların ise vergilendirilmediğini belirten Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Türkiye genelinde 2021 yılında toplamda 3 milyon 20 bin 416 gayrimenkul satış yolu ile el değiştirdi. Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak 5 (beş) yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı kapsamında yer alıyor" dedi. Öte yandan düşük vergi ödemek için tapuda usulsüz beyanda bulunanları, ödenmeyen eksik tutarların yanı sıra, yüklü miktardaki para cezaları bekliyor.
28.03.2022 Ekonomi
Paralar iade ediliyor! Son tarihi kaçırmayın, yıllık asgari ücret tutarına kadar...
Paralar iade ediliyor! Son tarihi kaçırmayın, yıllık asgari ücret tutarına kadar... Para iadesi alabilirsiniz. Son tarihe dikkat! Çalışan yüz binlerce kişi için geçerli. 31 Mart'ta sona eriyor. İnternetten, elden ya da posta yoluyla başvuru yapılabiliyor. Çalışanların yapmaları zorunlu. Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile ilgili açıklama geldi. Ücret gelirinden dolayı verilmesi gereken beyannamelerde vatandaşlar, hangi harcamaları gider olarak gösterebileceğini araştırıyor. Beyanname veren kişilerden bazıları vergi öderken, bazı durumlarda ise vatandaşlar vergi iadesi alabiliyor. Yıl içinde işyeri veya şirket değiştirenlerin durumu ne? Beyanname sınırı nasıl hesaplanıyor? Yabancı şirket çalışanları ne yapacak? Hangi harcamalar gider olarak gösterilebilir? Hepsi tek tek açıklandı...
21.03.2022 Çalışan Hakları
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu...
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu... Çalışan yüz binlerce kişi için geçerli. Paralar geri ödenecek! 31 Mart tarihinde sona eriyor. Yapılması gereken işlemin detayları madde madde açıklandı. Çalışanların yapmaları zorunlu tutuluyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile ilgili açıklama geldi. İnternetten, elden ya da posta yoluyla beyanname verilebiliyor. İnternetten işlem yapmak isteyenler ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası üzerinden işlem gerçekleştirebiliyor. Girilecek belgeler, hesaplama, nasıl para iadesi alınabileceği detaylarıyla tek tek açıklandı. Çalışanlar adımları tamamlamasının ardından vergi ödeyecek, vergi iadesi alacak da olsa 132 lira damga vergisini de ödemek durumunda. 31 Mart’a kadar yapılması gerekiyor. İşte tüm detaylar...
16.03.2022 Çalışan Hakları
Ev, arsa, tarla, iş yeri alan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödeyecek! 19 bin lira...
Ev, arsa, tarla, iş yeri alan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödeyecek! 19 bin lira... Mart ayının sonuna kadar satış yapan bazı mülk sahiplerinin beyanname vermesi de gerekiyor. Beyanname vermek için; elde edilen kazancın istisna tutarını (2021 için 19 bin lira) aşması gerekiyor. Tek kriter 19 bin liralık istisna değil beyanname vermek için. Aynı zamanda mülkün alım tarihi ile satım tarihi arasında geçen sürenin, beş yıldan daha az olması gerekiyor. Mülkü alıp, üzerinden beş yıl geçtikten sonra satanlar için bir vergi yükümlülüğü bulunmuyor, beyanname verilmesi de gerekmiyor, vergi ödenmesi de gerekmiyor. Yalnızca alış fiyatı ile satış fiyatı arasındaki farka bakılmıyor. İlaveten enflasyon etkisi dikkate alınarak kazanç daha aşağıya çekilebiliyor. Enflasyon etkisinin tutarsal karşılığı bulunuyor, alış bedelinin üzerine ilave ediliyor, maliyet daha yüksek bir tutar olarak hesaplanıp kazanç daha aşağıya çekilebiliyor. Dolayısıyla maliyet artınca kazanç düşüyor, vergi de daha az hesaplanıyor.
8.03.2022 Ekonomi
Emlak vergisi ödeme tarihleri! Emlak vergisi nasıl ödenir ve ne zaman kadar ödenebilecek?
Emlak vergisi ödeme tarihleri! Emlak vergisi nasıl ödenir ve ne zaman kadar ödenebilecek? 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödeme dönemi başladı. Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2021 takvim yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyanlarını elektronik ortamda yapacak. Emlak vergisi bir yıl içerisinde 2 taksit şeklinde ödeniyor. Peki, Emlak vergisi nasıl ödenir, ne zaman kadar ödenebilecek? İşte Emlak vergisi ödeme tarihleri…
1.03.2022 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Fiyat artışlarını frenleyecek adım, 1 Mart'ta başlıyor
Kiracılara güzel haber! Fiyat artışlarını frenleyecek adım, 1 Mart'ta başlıyor Ev sahibi -kiracı milyonları ilgilendiriyor. Kira artışları ile ilgili harekete geçildi. Kiracıları sevindiren haber! 1 Mart'ta başlıyor. Konut ve işyeri kira geliri elde yaklaşık 2 milyon kişi için beyan dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Gayrimenkul sahipleri "kira gelir, emlak, değer artış kazancı, çevre temizlik vergisi" ödüyor. Geçen yıl elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin lirası gelir vergisinden istisna tutulacak. İstisnayı aşan gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildirenin bu hakkı ortadan kalkıyor. 2022 yılı için geçerli olacak konut istisna tutarı da 9.500 lira olacak. Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının altında kira geliri elde etmesi halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına, beyanname vermesine gerek bulunmuyor.
7.02.2022 Ekonomi
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor. ABD'nin hisse senetleriyle ilgili vergi kararı sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. Türkiye'de elinde hisse senedi olanlar gelir vergisi ödüyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar.
16.11.2021 Ekonomi
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti AK Partili milletvekillerin imzasını taşıyan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
6.10.2021 Ekonomi
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu Yüz binlerce kişi bekliyordu. AK Parti, 65 maddelik Vergi Usul Kanunun'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
1.10.2021 Siyaset
O kişiler vergi ödemeyecek! Resmen duyuruldu, flaş gelişme...
O kişiler vergi ödemeyecek! Resmen duyuruldu, flaş gelişme... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vergi kapsamından çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu. Yapılması zorunlu. Evde üretim yaparak internet üzerinden satış yapan kişilere yönelik 'esnaf muafiyeti' tanındı. Muafiyet kapsamındaki kişilerin, ikametgahının bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurarak 'esnaf vergi muafiyeti belgesi' alması gerekiyor. 3 yılda bir de vergi dairesine başvuru yaparak durum güncellemesi yapmaları zorunlu. Satış gelirlerinin tahsili ve bu gelirler üzerinden kesinti yapılması için ise bir ticari hesap açılması ve tüm hasılatın bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi gerekecek. İşte tüm bilgiler...
30.04.2021 Ekonomi
Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır?
Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır? Milyonları ilgilendiriyor. Ödemeler için son günler... 2 milyon 56 bin gayrimenkul sermaye iradı mükellefini ilgilendiren kira geliri için 2020 yılına ait gelir vergisi beyannamelerinde son günlere girildi. Konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların, beyannamelerini vermeleri için süreç bitiyor. Peki, Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi nasıl verilir? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır? Kira geliri vergisi ödeme nereden yapılır? İşte kira beyannamesi hakkında merak edilenler...
24.03.2021 Ekonomi
Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi…
Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi… Gelir İdaresi Başkanlığı 2019 yılına ilişkin vergi rekortmentleri listesini açıkladı. Türkiye'nin 2019 gelir vergisi rekortmeni isminin açıklanmasını istemedi, 2. sırada 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı. Türkiye'nin 2019 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 11 milyar 51 milyon 920 bin 642 lira vergi tahakkuk ettirilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu. Peki, Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi…
20.01.2021 Gündem
Türkiye'nin 2019 yılı vergi rekortmenleri belli oldu
Türkiye'nin 2019 yılı vergi rekortmenleri belli oldu Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu.
20.01.2021 Ekonomi
İnternet üzerinden yapana yüzde 50 vergi muafiyeti  uygulanacak
İnternet üzerinden yapana yüzde 50 vergi muafiyeti uygulanacak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ taslağı yürürlüğe girdiğinde, elektronik ticaretle gerçekleştirilen mikro ihracat kapsamında elde edilen kazancın yüzde 50'si, getirinin elde edildiği takvim yılına ait verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden indirim konusu yapılabilecek.
19.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Vergide indirim! Yüzde 50...
Vergide indirim! Yüzde 50... Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ taslağı yürürlüğe girdiğinde, elektronik ticaretle gerçekleştirilen mikro ihracat kapsamında elde edilen kazancın yüzde 50'si, getirinin elde edildiği takvim yılına ait verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden indirim konusu yapılabilecek.
19.01.2021 Ekonomi
Vergide çok önemli değişiklik! Resmen duyuruldu, taksit ve sınırı...
Vergide çok önemli değişiklik! Resmen duyuruldu, taksit ve sınırı... Vergi ile ilgili yüz binlerce kişiyi ilgilendiren yenilik resmen duyuruldu ve değişti. 49 bin lira oldu. Ödemeler bu yıl iki eşit taksit şeklinde olacak. Mart sonuna kadar yapılması gerekiyor. Tek tek açıklandı. Bu işi yapanlar özellikle dikkat etmeli; aynı zamanda ev, arsa ve bina satanlar da gelir beyannamesi verecek. İş değiştirenlerde ikinci işverenden elde edeceği gelir için beyanname verme sınırı değişti ve 49 bin lira oldu. İşte gelir vergisi beyannamesi hakkında tüm önemli detaylar...
14.01.2021 Ekonomi
Muhasebecilerin 2021 ücret tarifeleri belirlendi
Muhasebecilerin 2021 ücret tarifeleri belirlendi Serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerinin 2021 yılında uygulayacakları asgari ücret tarifesi belirlendi.
1.01.2021 Ekonomi
Muhasebecilerin ücret tarifeleri belirlendi
Muhasebecilerin ücret tarifeleri belirlendi Serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerinin 2021 yılında uygulayacakları asgari ücret tarifesi belirlendi.
31.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gelir Vergisi Beyannamesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir vergisi beyannamesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.