Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı

Son dakika Gelir İdaresi Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gelir İdaresi Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir idaresi başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.557 gelir idaresi başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm gelir idaresi başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar...
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar... Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Resmen yürürlüğe girdi. 21 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden mülk sahiplerinin beyanname verme zorunluluğu bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıları da sürece dahil ederek vergi kaybını önlemeyi amaçlıyor. İşte kira beyanname süreci
2.03.2024 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024 Gündem
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştı
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-36' operasyonlarında yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda örgüt elebaşının da içerisinde olduğu 18 kişinin yakalandığı belirtildi.
5.02.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti Kredi kartı kuıllanımı ile ilgili yeni gelişme! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kart, şifre ve kodlara KDV uygulanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.01.2024 Ekonomi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.
4.01.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Evini kiraya verenlerin beklediği rakamlar açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.
4.01.2024 Ekonomi
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti. Alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV tutarı yüzde 25.61 oranında artırıldı. Benzin grubunda 2.31 lira, motorinde ise 2.17 liralık bir zam oldu.
4.01.2024 Ekonomi
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, diğer gelir vergisi rekortmenleri kimler? İşte Türkiye vergi rekortmenleri listesi…
3.01.2024 Gündem
Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu
Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli 2024 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak MTV tutarları 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi.
31.12.2023 Ekonomi
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Ekonomi
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
18.12.2023 Ekonomi
46 ilde eş zamanlı Çengel-3 Operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı
46 ilde eş zamanlı Çengel-3 Operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik 46 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Çengel-3' operasyonlarında, piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan 1 milyon litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini açıkladı.
30.11.2023 Gündem
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
81 ilde eş zaman 'Çengel' Operasyonu: 216 şüpheli gözaltında
81 ilde eş zaman 'Çengel' Operasyonu: 216 şüpheli gözaltında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliğin önlenmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel" Operasyonunda 216 şüpheli şahsın gözaltına alındığını duyurdu.
4.11.2023 Gündem
GİB 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı: Başvuru şartları ve tarihleri! Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? GİB gelir uzman yardımcısı alımı başvurusu
GİB 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı: Başvuru şartları ve tarihleri! Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? GİB gelir uzman yardımcısı alımı başvurusu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kadro alımlarında yeni bir adım attı. 2 bin gelir uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavında başarılı olan adayların, ödenecek gelir toplamı asılacak bu da resmi Başkanlık internet sitesinde yayımlanacak. Ayrıca asil ve yedek listelerde yer alan tüm adaylara sonuçlar yazıyla bildirilecektir. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, GİB 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte GİB 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı başvuru şartları ve tarihleri…
25.10.2023 Personel Alımı
Akaryakıtta yeni dönem! Arabası olan herkesi ilgilendiren detay
Akaryakıtta yeni dönem! Arabası olan herkesi ilgilendiren detay Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, araçları otomatik olarak tanıyan ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni hayata geçiriyor. Yakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’a işleyecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, manuel plaka girişlerine izin vermeyerek usulsüz fatura kullanımını sonlandıracak. Araba sahipleri ise sektördeki rekabetin artmasına bağlı gündeme gelecek çeşitli kampanya ve avantajlardan faydalanabilecek.
5.10.2023 Yaşam
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Ek MTV ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yeni açıklama
Ek MTV ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yeni açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı ek MTV ödemeleri ile ilgili duyuru yayımladı. İnternet sitesinde yer alan açıklamada, ek MTV'nin, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergi olduğuna işaret edildi.
6.09.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ek MTV'nin ilk taksitinde son gün
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ek MTV'nin ilk taksitinde son gün Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, tüm araçları kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararında son güne girildi. Temmuz ayında alınan karar kapsamında, ek MTV'de ilk taksitin son ödemesi bugün sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 31 Ağustos'ta sona erecek ilk taksit ödemelerini 6 Eylül'e ertelemişti.
6.09.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Ek MTV için süre uzatıldı
Arabası olanlar dikkat! Ek MTV için süre uzatıldı Gelir İdaresi Başkanlığı ek MTV'nin birinci taksidi için ödeme süresinin uzatıldığını duyurdu.
29.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir idaresi başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.