Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı

Son dakika Gelir İdaresi Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gelir İdaresi Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir idaresi başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.528 gelir idaresi başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm gelir idaresi başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
MTV son ödeme tarihi 2024 | MTV e-devlet 2.TAKSİT ÖDEME ve SORGULAMA EKRANI! Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl yatırılır?
MTV son ödeme tarihi 2024 | MTV e-devlet 2.TAKSİT ÖDEME ve SORGULAMA EKRANI! Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl yatırılır?Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 yılı 2. taksit ödemeleri için son gün ilgililerin gündeminde. Gelir İdaresi Başkanlığı MTV 2. taksit ödemelerine dair merak edilenleri paylaştı. MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. MTV 2. taksit ödemelerini henüz gerçekleştirmeyen araç sahiplerinin, gecikme faizine girmemeleri için ödemelerini belirlenen tarihe kadar yatırmaları gerekecek.
18.07.2024Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Araba sahipleri dikkat! Ödemeler başladı, e-Devlet üzerinden yapılıyor
Araba sahipleri dikkat! Ödemeler başladı, e-Devlet üzerinden yapılıyorMilyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiriyor. 2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemeleri başladı. MTV'nin ikinci taksit ödemesi 31 Temmuz'da sona erecek. MTV'de sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor?
3.07.2024Ekonomi
GİB, ÖTV tutarlarının 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldığını duyurdu
GİB, ÖTV tutarlarının 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldığını duyurduGelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.
3.07.2024Ekonomi
Engelliye araçta ‘tanım’ değişiyor! Vergi paketinin detayları belli olacak
Engelliye araçta ‘tanım’ değişiyor! Vergi paketinin detayları belli olacakVergi paketi bugün reel sektöre anlatılacak. Paketin ilk haline göre birçok maddenin çıkarıldığı dile getirilirken, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, yurtiçi firmalara asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisi gibi uygulamalar reel sektöre anlatılacak.
1.07.2024Ekonomi
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyor
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyorTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.
29.06.2024Ekonomi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimiGaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi.
27.06.2024Gaziantep
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurtdışına çıkış harcı açıklaması
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurtdışına çıkış harcı açıklamasıBasında ve sosyal medyada yer alan yurt dışına çıkış harç pulları ile ilgili haberlerin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu.
15.06.2024Ekonomi
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacak
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacakHazine ve Maliye Bakanlığı, en fazla vergi tahakkuk eden mükelleflerin isimlerinin açıklanmasına dair tebliği açıkladı. Bundan sonraki süreçte Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanacak olan listeler Ağustos ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak.
25.05.2024Ekonomi
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyor
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyorKurumlar vergisi beyannamesi için sona doğru yaklaşılıyor. KDV beyanname veriliş süresi ve Ba-Bs bildirim süresinin uzatılması hakkında Gelirler İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) önemli bir açıklama geldi. Normal şartlar altında 29 Nisan tarihine kadar verilmesi gereken her iki beyan ile ilgili sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan GİB, süre uzatımı yapıldığını kamuoyu ile paylaştı.
5.05.2024Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi kapsıyor, 55 bin TL detayı dikkat çekiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi kapsıyor, 55 bin TL detayı dikkat çekiyorTapuda yeni dönem başladı. GİB tarafından açıklandı. Evi satacak, yeni bir ev alacak ya da miras yolu ile bir mülke sahip olan herkesi ilgilendiriyor. En çok merak edilen sorular yanıtını buldu.
28.04.2024Ekonomi
GİB harekete geçti! KDV istismarına karşı yeni önlem
GİB harekete geçti! KDV istismarına karşı yeni önlemDüşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma eğilimine giren işletmelerin tespit edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Lokanta ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte KDV’yi yüzde 10, alkollü içeceklerde yüzde 20 olarak hesaplayacak.
28.04.2024Ekonomi
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oranLokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı. Düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
27.04.2024Ekonomi
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyorYapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024Ekonomi
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyorDünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar...
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar...Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Resmen yürürlüğe girdi. 21 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden mülk sahiplerinin beyanname verme zorunluluğu bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıları da sürece dahil ederek vergi kaybını önlemeyi amaçlıyor. İşte kira beyanname süreci
2.03.2024Ekonomi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildiTicaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024Gündem
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarıGelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024Ekonomi
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştı
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-36' operasyonlarında yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda örgüt elebaşının da içerisinde olduğu 18 kişinin yakalandığı belirtildi.
5.02.2024Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değiştiKredi kartı kuıllanımı ile ilgili yeni gelişme! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kart, şifre ve kodlara KDV uygulanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.01.2024Ekonomi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi2024 yılı için gelir vergisi istisnası belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.
4.01.2024Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyurulduMilyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Evini kiraya verenlerin beklediği rakamlar açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.
4.01.2024Ekonomi
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli oduTürkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti. Alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV tutarı yüzde 25.61 oranında artırıldı. Benzin grubunda 2.31 lira, motorinde ise 2.17 liralık bir zam oldu.
4.01.2024Ekonomi
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleriTürkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, diğer gelir vergisi rekortmenleri kimler? İşte Türkiye vergi rekortmenleri listesi…
3.01.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir idaresi başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.