Yeniden Değerleme Oranı

Yeniden Değerleme Oranı

Son dakika yeniden değerleme oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeniden değerleme oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeniden değerleme oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeniden Değerleme Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeniden değerleme oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 417 yeniden değerleme oranı haberi bulunmuştur. Tüm yeniden değerleme oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor Telefon harcı, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken zorunlu bir harç. Bu harç, IMEI kayıt ücreti olarak da biliniyor. Yani bir anlamda harç ödemek suretiyle bu telefon yerlileştiriliyor ve yurt içinde kullanıma uygun hale getiriliyor. Harcı ödememeniz halinde ise telefonunuz yasal sürecin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılıyor. Hatırlarsanız, cep telefonu harcı 7 Temmuz 2023’te 6 bin 91 TL’den 20 bin liraya çıkarıldı. Yılbaşında ise yeniden değerleme oranı paralelinde 2024 yılında yüzde 58.46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL’ye ulaştı.
22.03.2024 Gündem
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli 2024 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak MTV tutarları 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi.
31.12.2023 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı Kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
15.12.2023 Ekonomi
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli Yurt dışından telefon getiren herkesi yakından ilgilendiriyor. 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlenirken, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanıma açılması için ödenecek IMEI kayıt harcı da zamlanacak.
28.11.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
25.11.2023 Ekonomi
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ödeme rakamları değişti. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. Böylece vergi, ceza, harçlara artış yapılacak.
25.11.2023 Ekonomi
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte, engelli vatandaşların satın alabileceği araçlarda uygulanacak yeni üst limit belli oldu. Peki, Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
6.11.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte 2024 MTV tutarları
Arabası olan herkesi kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte 2024 MTV tutarları Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki (MTV) artışı tayin eden yeniden değerleme oranı belli oldu: Yüzde 58.46. Bu oranda bir değişiklik olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla yeni MTV tutarlarının ne olacağını kuruşu kuruşuna hesaplandı.
5.11.2023 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar vergisi zam oranı! Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar?
Motorlu Taşıtlar vergisi zam oranı! Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar? Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına çıkarılınca, Magnum Porsche Taycan vergisi merak konusu oldu. Peki, Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar?
10.10.2023 Ekonomi
MTV son ödeme günü! MTV’de ilk taksit ödemesi ne zaman, nasıl yapılır, MTV gecikme faizi nedir? 2023 Ocak MTV taksit ödeme ekranı!
MTV son ödeme günü! MTV’de ilk taksit ödemesi ne zaman, nasıl yapılır, MTV gecikme faizi nedir? 2023 Ocak MTV taksit ödeme ekranı! MTV son ödeme günü geldi çattı. 2023 ocak MTV ödemesinde saatler kalırken araç sahiplerinin MTV ilk taksit ödemelerine ilişkin aramaları da arttı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı için belirlenen yüzde 122'lik yeniden değerleme oranı yerine, yüzde 61.5 olarak belirlendi. Böylece yeni yılda 1-3 yaş aralığındaki araçlar için en düşük MTV oranı 1.313 TL’den 2 bin 120 TL’ye, en yüksek MTV tutarı ise 62 bin 633 TL’den 101 bin 152 TL’ye çıktı. MTV ödemeleri internet üzerinden kredi kartıyla ödenebiliyor, tutara taksit de yapılıyor. Peki, MTV ilk taksit ne zaman ödenecek, nasıl yapılır? MTV son ödeme günü bugün mü? MTV gecikme faizi nedir, ödemezsen ne olur? İşte MTV 2023 Ocak taksit ödeme günü ve MTV tablosu…
31.01.2023 Ekonomi
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu?
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücretinin ne kadar olduğu zam gelip gelmediği merak ediliyor. MEB bünyesinde yapılan ehliyet ve MTSK direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenler ve kamu personelleri, sınav görevli ücretlerini araştırıyor. Peki, MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? İşte MTSK görevli ücretleri 2023…
28.01.2023 Çalışan Hakları
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Oranlar değişti, işte yeni ödeme tutarları...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Oranlar değişti, işte yeni ödeme tutarları... Araba alacak milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! 2023 yılında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ilişkin yeniden değerleme oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla belli oldu. Otomobil, motosiklet, kamyon, otobüs, kamyonet, helikopter gibi araçların 2023 yılında ödeyecekleri MTV oranlar tek tek açıklandı. İşte yeni ödeme tutarları....
25.12.2022 Ekonomi
Sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı 400 bin TL'ye yükseltildi
Sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı 400 bin TL'ye yükseltildi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bankada parası olanlara yönelik yeni düzenlemeye gitti. Bankanın iflası halinde mudilere ödenecek para 200 bin liradan 400 bin liraya çıkarıldı. Böylece bankada parası olanların 400 bin lirası devlet garantisi altına alınmış oldu.
22.12.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! Fiyatlar yüzde 123 arttı
Elektrikle ilgili flaş karar! Fiyatlar yüzde 123 arttı Elektrik piyasasıyla ilgili flaş karar verildi. Elektrik Piyasası’nda uygulanacak olan lisans işlemleriyle ilgili ücretlere 2023 yılı için yeniden değerleme oranı olan yüzde 123 oranında zam yapıldı.
17.12.2022 Ekonomi
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti Tüketici hakem heyetlerine başvuracakları yakından ilgilendiriyor. Yeni karar sonrası resmen değişti. Tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırı yükseltildi. Belirli limitin altında başvuru yapanlar için il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görevli olacak.
16.12.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! ÖTV kararı sonrası otomobil fiyatları tek tek açıklandı
Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! ÖTV kararı sonrası otomobil fiyatları tek tek açıklandı İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Geçen yıl 40 bin lira olan araçlar bu yıl 149 liraya çıktı, uyarılar art arda geldi. ÖTV gelişmesi sonrası da yeni araba fiyatları belli oldu. Yüz binlerce engelli ÖTV'siz otomobil almak için yapılacak artışı merakla bekliyor. Şu anda 450 bin 500 lira olan limitin yeniden değerleme oranıyla yükselmesi bekleniyor. İşte ÖTV kararı sonrası yeni araba fiyatları ve ikinci el otomobil piyasasında son durum...
10.12.2022 Otomobil
ÖTV ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni araba fiyatları tek tek açıklandı
ÖTV ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni araba fiyatları tek tek açıklandı Araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! ÖTV gelişmesi sonrası yeni araba fiyatları belli oldu. Yüz binlerce engelli ÖTV'siz otomobil almak için yapılacak artışı merakla bekliyor. Şu anda 450 bin 500 lira olan limitin yeniden değerleme oranıyla yükselmesi bekleniyor. İşte ÖTV kararı sonrası yeni araba fiyatları...
8.12.2022 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor Emlak vergisi 2. taksit ödemesi, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilebilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor. Resmi Gazetede yayınlanan Yeniden Değerleme Oranı’nın (YDO) %122,93 olarak açıklanması 2023’te emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarını da önemli oranda artıracak. Sektör temsilcisi Arzu Turan YDO’nun gayrimenkulle ilgili ödemelere yansımasını örneklerle anlattı.
25.11.2022 Ekonomi
Edirne'de ciğere tarifesiz zam yapan esnafa 'kapama' uyarısı!
Edirne'de ciğere tarifesiz zam yapan esnafa 'kapama' uyarısı! Edirne'de 75 liraya satılan tava ciğerde, bazı esnafın maliyetleri neden gösterip tarifenin üzerinde fiyatla porsiyonunu 90 liraya çıkarmasının ardından kentte denetimler sıklaştırıldı. Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, 2 kez üst üste ceza yiyen esnafa 3'üncüde işletme kapatma cezası gelebileceği uyarılarından bulundu.
25.11.2022 Ekonomi
Pasaport harçları 2023! Pasaport ücreti yılbaşından sonra ne kadar olacak? Yeni yılda pasaport harçları!
Pasaport harçları 2023! Pasaport ücreti yılbaşından sonra ne kadar olacak? Yeni yılda pasaport harçları! Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliği ile yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 2022 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak uygulanacak. Peki, yeni yılda pasaport harçları ne kadar olacak, pasaport harçları ne zaman zamlanacak?
24.11.2022 Ekonomi
Yeniden değerleme oranı belli oldu!
Yeniden değerleme oranı belli oldu! Yeni yılda ceza, harç ve bazı vergilerden yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu.
24.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeniden Değerleme Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeniden değerleme oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.