Gib

Gib

Son dakika GİB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan GİB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını GİB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gib

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gib gelişmeleri de dahil olmak üzere 510 gib haberi bulunmuştur. Tüm gib haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Pandemi cezası iade formu! Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır?
Pandemi cezası iade formu! Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs salgınının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan iade ediyor. Cezayı ödeyen vatandaşlar ceza paralarını geri alabilecek. Pandemi cezası iade formu da Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır?
5.08.2023 Gündem
GİB açıkladı: Vergi daireleri bu akşam açık olacak
GİB açıkladı: Vergi daireleri bu akşam açık olacak Vergi daireleri tahsilatlar için bugün saat 21.00'e kadar açık bulundurulacak.
4.08.2023 Gündem
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
4.08.2023 Ekonomi
Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: 4 Ağustos'a kadar uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: 4 Ağustos'a kadar uzatıldı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.
31.07.2023 Ekonomi
MTV ödemeleri için yarın son gün! Kredi kartına taksit imkanı
MTV ödemeleri için yarın son gün! Kredi kartına taksit imkanı Arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Otomobil, otobüs, motosiklet, kamyon ve kamyonet gibi motorlu araç sahiplerinin her yıl ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için yarın son gün. MTV ödemeleri için bankalar taksit kampanyaları düzenledi. MTV ödemelerini kredi kartıyla ödemelerde 4 taksite kadar gerçekleştirebiliyorsunuz.
30.01.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Bu sitelere sakın girmeyin
Borcu olanlar dikkat! Bu sitelere sakın girmeyin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödemeleri ile ilgili sahte internet sitelerine karşı uyardı.
25.01.2023 Ekonomi
MTV son ödeme tarihi yaklaşıyor! MTV ödemesi hangi bankaya yatırılıyor? MTV ödemesi kaç taksit yapılıyor?
MTV son ödeme tarihi yaklaşıyor! MTV ödemesi hangi bankaya yatırılıyor? MTV ödemesi kaç taksit yapılıyor? MTV son ödeme tarihi yaklaştıkça araç sahibi milyonlarca vatandaşın da araştırmaları devam ediyor. Ocak ayı sonu yaklaştıkça "Motorlu taşıtlar vergisine hangi banka kaç taksit yapıyor" sorusuna yanıt aramaya başladı. MTV ödemeleri yıl içerisinde iki taksit halinde ödeniyor. Peki MTV ödemesi ne zaman?
24.01.2023 Ekonomi
MTV 1. taksit ödeme tarihi ne zaman? 2023 MTV ödemesi nereden yapılır?
MTV 1. taksit ödeme tarihi ne zaman? 2023 MTV ödemesi nereden yapılır? Motorlu taşıtlar vergisi 1. taksit ödeme tarihi araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Her yıl zamlanan MTV'ye bu yıl yüzde 61,5 oranında zam yapıldı. Araç sahiplerinin ne kadar MTV ödeyecekleri de merak konusu olmuştu. Peki MTV 1. taksit ödeme tarihi ne zaman?
19.01.2023 Ekonomi
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 81 ilde 2 bin personel alacak! İşte başvuru şartları!
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 81 ilde 2 bin personel alacak! İşte başvuru şartları! Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) duyurdu! 81 ile personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alınacak. Başvurular ocak ayında başlayacak. Adayların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olmaları gerekiyor. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? GİB personel alımı başvuru şartları ne? Gelir uzman yardımcısı alımı şartları!
11.12.2022 Personel Alımı
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları! Gelir İdaresi Başkanlığı personel alacak! Yayımlanan ilana göre, 14 sözleşmeli tekniker, 8 şoför, 26 hizmetli, 17 koruma ve güvenlik görevlisi ile 6 avukat alacak. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları!
5.12.2022 Personel Alımı
KYK kredi borcu sorgulama|KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır?
KYK kredi borcu sorgulama|KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır? Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçları silindi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan KYK borçlarının faizlerinin silinmesi ile ilgili yeni düzenlemenin çıkmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK borçluları ile ilgili süreci başlattıklarını duyurdu. Peki, KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte KYK borç sorgulama e-Devlet ekranı!
25.11.2022 Eğitim
Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi belirtileri ne?
Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi belirtileri ne? Sahte içkiden zehirlenme haberleri gelmeye başladı. Son haber Bursa’dan geldi. Bursa'da sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 14 kişiden 3’ü hayatını kaybetti. Metil alkolün kullanılmasıyla üretilen sahte içkiler sağlık sorunlarının yanı sıra ölüme bile sebebiyet veriyor. Düşük maliyeti nedeniyle tercih edilen sahte içkiler, bandrollü olanların yaklaşık üçte biri fiyatına satılıyor. Peki, Sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içki bandrol sorgulama nasıl yapılır? Alkol zehirlenmesi nasıl anlaşılır, belirtileri ne? İşte detaylar…
15.11.2022 Gündem
Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu ödeme nasıl yapılır?
Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu ödeme nasıl yapılır? TBMM çalışmalarına başlıyor. Meclis yoğun gündemle toplanacak. Gündemde Ekonomiye ilişkin 'torba' kanun var. Gözler Meclis’te görüşülecek torba yasaya çevrilirken bazı düzenlemeler Meclis’e sunulacak. Torba yasada yurt dışına çıkış harcı ile ilgili düzenlemede yer alacak. Peki, Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu nedir, ödeme nasıl yapılır? İşte detaylar…
3.10.2022 Ekonomi
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor!
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor! Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kimliklerde yeni dönem başlıyor ve tamamen değişiyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
19.09.2022 Gündem
MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı!
MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı! Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) son günler! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. MTV ikinci taksit ödemeleri 1 Ağustos’a kadar ödenebilecek. Ödemeler MTV ödemeleri, GİB'in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden ve mobil sistem üzerinden yapılabilecek. Peki, Araç vergisi ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı!
25.07.2022 Ekonomi
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı Araba sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatları tek tek açıklandı. Yüzde 25 olarak tespit edildi, değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte araba vergisi ile ilgili detaylar...
24.07.2022 Otomobil
KYK borç sorgulama ve öğrenme 2022! GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ekranı!
KYK borç sorgulama ve öğrenme 2022! GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ekranı! GİB e devlet KYK borç sorgulama nasıl yapılır, KYK ana para nasıl öğrenilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borçlarına ilişkin beklenen müjdeyi verdi. 5 milyon öğrenciyi ilgilendiren KYK kredi düzenlemesi kararları Kabine’den çıktı. Öğrenim kredisi ödemelerinin yalnızca ana para üzerinden yapılacağının aktarılmasının ardından GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? sorularına yanıt aranmaya başlandı. KYK borcu sorgulama sayfasına girebilmek için öncelikle e-Devlet üzerinden TCK ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Peki, GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? İşte  KYK borç sorgulama ve öğrenme ekranı…
19.07.2022 Eğitim
Arabası olan herkesi kapsıyor! 1443 lira...
Arabası olan herkesi kapsıyor! 1443 lira... Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ödenmesi zorunlu, 15 gün kaldı. 136 liradan başlıyor, 62 bin liraya kadar çıkıyor. Araç sahibi olan vatandaşların ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit dönemi için son tarih 1 Ağustos. Bu tarihe kadar ödemelerin yapılması gerekiyor. Anlaşmalı bankaların kredi kartları veya banka kartları ile de ödeme yapılabiliyor. MTV ödemenizi yapabilmek için Gelir İdare Başkanlığı İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden araç MTV sorgulama işleminin yapılması gerekiyor. Peki Motorlu Taşıt Vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar? Tablo ile tek tek açıklandı. İşte MTV ödemelerine ilişkin tüm detaylar...
16.07.2022 Ekonomi
KYK kredi borcu sorgulama! KYK kredi borcu nasıl sorgulanır? e-Devlet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama
KYK kredi borcu sorgulama! KYK kredi borcu nasıl sorgulanır? e-Devlet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama KYK kredi borcu sorgulama ile ilgili yapılan aramalar arttı.0 sorgulamak isteyen öğrenciler sorgulama yöntemini araştırıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere ekonomik katkı sağlamak için ödenen öğrenim kredisi, okul bittikten sonra taksitler halinde öğrenciler tarafından geri ödeniyor. Öğrenciler “KYK kredi borcu sorgulaması nasıl yapılır?" sorusunu sorguluyor. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu nasıl sorgulanır? İşte KYK borcu sorgulama ekranı!
12.07.2022 Eğitim
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Flaş karar, ağutosa kadar süre tanındı
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Flaş karar, ağutosa kadar süre tanındı Araba sahiplerini ilgilendiren önemli bir karar imza atıldı. Ağustosa kadar uzatıldı. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...
12.07.2022 Ekonomi
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün!
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün! 'Yeni Varlık Barışı' düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Yurt dışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye’ye getirilecek. Peki, Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün…
4.07.2022 Ekonomi
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları! Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) duyurdu! Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımlanan ilanına göre, 70 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Başvurular, 13 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayıp, 24 Haziran 2022 Cuma günü saat 17.30'da sona erecek. Peki, GİB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? GİB personel alımı başvuru şartları!
29.05.2022 Personel Alımı
Emekliler için yeni muafiyet kararı! Ve iptal edildi...
Emekliler için yeni muafiyet kararı! Ve iptal edildi... Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tapuda işyeri olarak geçen ancak ikamet olarak kullanılan konutlarda yaşayan emeklilerin vergi muafiyetinden yararlandırılmasının mümkün olduğuna karar verdi. Bu yıl emekli olanlar, Emlak Vergisi ödeyecek mi? Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekli maaşından başka geliri olmayanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olmaları halinde (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) bu meskene ait vergi ödemiyor. İşte tüm detaylar...
25.05.2022 Emekli
Gelir vergisi ile ilgili büyük fırsat! İlk defa vergi mükellefi olanlar yararlanıyor
Gelir vergisi ile ilgili büyük fırsat! İlk defa vergi mükellefi olanlar yararlanıyor Gelir vergisi ile ilgili flaş açıklama. İlk defa vergi mükellefi olanlar büyük avantajlardan faydalanıyor. Genç moto kuryeler, ilk defa vergi mükellefi olup iş kurduklarında üç yıl boyunca 75’er bin liralık kazançlarına gelir vergisi istisnası tanınıyor. Eğer yıllık 75 bin lirayı aşan kazançları (gelirler- giderler) varsa aşan kısım üzerinden gelir vergisi ödüyorlar. Kendi adına iş yeri açan mükelleflerin aynı zamanda SGK (Bağ Kur) primi ödeme zorunlulukları da var. 2022 yılı için BAĞ-KUR priminin aylık tutarı 1.726,38 lira. Genç moto kuryeler, teşvikten yararlandıklarında bir yıl boyunca bağ kur primi ödememe hakkına da kavuşuyorlar.
24.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gib ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gib haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.