Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli?
Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli? İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tansiyon nedeniyle rahatsızlandı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda hastaneye kaldırılan Hatipoğlu'nun tedavisinin sürdüğü duyuruldu. Peki, Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü yaşıyor mu?
19.08.2023 Gündem
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim?
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yaptı. Peki, Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Rektör ataması nasıl yapılır? ? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? İşte rektör atamaları Mart 2023…
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı.
15.03.2023 Gündem
Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? Almanya’da asgari ücret ne kadar?
Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? Almanya’da asgari ücret ne kadar? Türkiye, Almanya’ya işgücü göndermeye hazırlanıyor. Almanya havalimanlarında özellikle yer hizmetlerinde görülen işgücü eksikliğini gidermek için Türkiye’den personel alımına onay çıktı. Ardından Alman havayolu sektöründen ‘geçici değil, uzun süreli’ çağrısı geldi. Türkiye’den pek çok işçi de gözünü Almanya’ya çevirdi. Türk çalışanlar, Almanya’nın sunduğu bu fırsattan yararlanmak için başvuru sürecini dikkatle takip ediyor. Peki, Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? İşçi alımı süreci ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilecek? İşte Almanya havaalanı Türk işçi alımı başvuruları ile ilgili bilmeniz gereken son gelişmeler…
18.07.2022 Personel Alımı
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne 4/B sözleşmeli personel alınacak!
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne 4/B sözleşmeli personel alınacak! Sözleşmeli personel alınacak. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi duyurdu. Yayınlanan ilana göre, Üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, mühendis, tekniker ve teknisyen alacak. Peki, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTU) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
17.07.2022 Personel Alımı
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi İlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
30.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Teknofest Gaziantep canlı izlenir mi, nasıl izlenir? Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) başladı! (Teknofest 2020 canlı yayın)
Teknofest Gaziantep canlı izlenir mi, nasıl izlenir? Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) başladı! (Teknofest 2020 canlı yayın) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TEKNOFEST'e ilgi her sene katlanarak artıyor. Festivalin ilk yılında 4 bin 333 takım yarıştı, ikinci senemizde yarışan takım sayısı 17 bin 773'e çıktı. Bu sene TEKNOFEST'e 100 binden fazla yarışmacı başvurdu, bu hakikaten muazzam bir rakam." İfadelerini kullandı. 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 bin gençten yaklaşık 5 bini finalist olarak yarışacak. Peki, Teknofest halka açık mı? Teknofest Gaziantep canlı izlenir mi? Teknofest Gaziantep canlı yayını nasıl izlenir? Teknofest Gaziantep canlı yayın linki
24.09.2020 Gündem
TEKNOFEST 2020 için son 10!
TEKNOFEST 2020 için son 10! Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e 10 gün kaldı. Bu yıl Gaziantep ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
14.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Üniversitelere 36 milyar lira ödenek
Üniversitelere 36 milyar lira ödenek Yükseköğretim kurumlarına 2020 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği 36,1 milyar liraya oldu. En fazla ödeneğin 1 milyar 148,7 milyon lirayla Hacettepe Üniversitesine ayrılması planlandı.
14.10.2019 Eğitim
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettiği gelir, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutuldu.Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için "son 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma" şartı kaldırılarak "hizmet akdine tabi" olarak çalışmak yeterli olacak. Başkasının yerine sınava girenler 2 yıl süreyle ÖSYM Başkanlığınca yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacak
18.01.2019 Ekonomi
Nihat Hatipoğlu rektör olarak atandı
Nihat Hatipoğlu rektör olarak atandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. Kararla Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne getirildi.
18.01.2019 Gündem
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi Meclis'te kabul edilen kanun ile kira artışlarına yeni düzenleme yapıldı. Bu uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Diplomatik kariyer memuru olan ve yabancı dil bilgisini kullanarak görev yapan konsolosluk ve ihtisas memurlarına dil tazminatı ödenecek. Kamu kurum, kuruluşları hariç Türk Hava Kurumu ile sivil havacılıkta görevli pilotlar ve sertifikalandırılmış kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70'i gelir vergisinden istisna olacak. Başkasının yerine sınava girenler, 2 yıl süreyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacak. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'da disiplin cezalarına düzenleme yapıldı.
17.01.2019 Ekonomi
Ekonomiye "vergi istisnası" desteği
Ekonomiye "vergi istisnası" desteği Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri sürdürülen varlık finansmanı fonları, THK ve sivil havacılık, yenilenebilir enerji gibi alanlarda ciddi vergi istisnaları getiren "torba" teklif, çok sayıda sektöre nefes aldıracak.
10.01.2019 Ekonomi
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu...
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu... Kripto paralarla ilgili flaş gelişme! Yasal düzenleme yapılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kripto para konusunda, dünyada çoğu ülkede yasal düzenleme olmadığını belirtti. Akben, kafalardaki karışıklığın giderilmesi için Türkiye'de yasal düzenlemeler yapılmaya çalışıldığını açıkladı.
26.05.2022 Ekonomi
Resmen para basıyorlar! Fabrika gibi çalışıyorlar, yüzde 225 artış...
Resmen para basıyorlar! Fabrika gibi çalışıyorlar, yüzde 225 artış... Ülkenin birçok noktasında bulunuyor. Adeta para basıyorlar. İlgi giderek artıyor. Üretim kapasitesindeki artış da yüzde 225'i buldu. Meslek liseleri fabrika gibi çalışıyor. Gaziantep’te, 3 ayda 7 milyon lira ciroya ulaşan lisede, her gün 20 bin kişilik yemek pişiriliyor. Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki hastanelere yemek buradan gidiyor. Ankara’daki öğrenciler, sıra-dolap yapımından bilişime kadar birçok alanda işbaşında. Kumburgaz’da ise harabeden tam donanımlı bir mutfağa dönüşen binada, binlerce kamu ve özel sektör çalışanı için üretim yapılıyor.
26.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Bağdadi' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Bağdadi' açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DEAŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin terörle mücadelede bundan sonraki kararlılığı perçinleyen bir gelişme olduğunu belirterek, "Fakat buradan özellikle Suriye'de YPG terör örgütüne bir kredi çıkartma, onlara bir paye verme şeklinde bir çabanın olduğunu da görüyoruz. Bunlara karşı da herkesin çok dikkatli olması gerekiyor." dedi.
28.10.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimde PKK ile iş birliği yapanlar şehit cenazesine giderken dikkatli olmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimde PKK ile iş birliği yapanlar şehit cenazesine giderken dikkatli olmalı AK Parti Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Bu sonuç, AK Parti olarak girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde elde ettiğimiz en yüksek ikinci oy oranıdır." dedi. Erdoğan, ayrıca "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili süreci takip ediyoruz, takip edeceğiz" açıklamasında bulundu.
27.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması! Ankara'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz kurundaki dalgalanma ile ilgili olarak "Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın, Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır. Operasyonları ters tepti. Şimdi TL bulamıyorlar" ifadelerini kullandı. Yeni açılan Ankapark'ı 2 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiğinin açıklanması üzerine Erdoğan, "Sayın Özhaseki benim bir ricam olsa, Ankapark'ın işletmecileriyle görüşsen. Yani bu Ankapark’ı 31 Mart akşamına kadar değil de, 23 Nisan akşamına kadar Ankapark’ı açık tutsanız, ücretsiz olarak değil mi?" dedi. Özhaseki de seçim sonrası hemen gündeme alacaklarını dile getirdi.
28.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 10 milyon 700 bin metrekarelik o alanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 10 milyon 700 bin metrekarelik o alanı... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda halka hitap etti. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan,"10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın yarısını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmına da Antep'in tarihi, kültürü ve mimarisine uygun bir medeniyet şehri kuracağız" dedi.
15.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP lideri Bahçeli ile İstanbul, Ankara ve İzmir mitinglerinin yapılacağını söyleyen Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener için de "Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı. 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler' dedi. Ardından Aydın'a geçti, 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlı vatandaşlarım' ifadesini kullandı.
14.03.2019 Siyaset
Bakan Kurtulmuş'tan ABD'nin kararına sert tepki
Bakan Kurtulmuş'tan ABD'nin kararına sert tepki 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Trump Orta Doğu’yu yeniden ateşe atacak tehlikeli ve tehditkar karara imza atmıştır. O imza Orta Doğu’ya yeni savaşların kapısını açan bir imzadır. Endüstriyel savaş kompleksine teslim olan bir savaşın imzasıdır. Siyonist lobilerin emrine girdiğini ilan eden bir imzadır. Filistin halkını ezmek üzere atılan imzadır. Bu imzayı kabul etmiyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
AK Parti'de Ali Babacan sürprizi
AK Parti'de Ali Babacan sürprizi Ak Parti, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yarışacak milletvekili listesini YSK’ya sundu...
29.09.2021 Gündem
Öğrenciye iş garantisi veren okullar da var!
Öğrenciye iş garantisi veren okullar da var! Üniversiteler adaylara burs, yemek olanaklarının yanısıra mezuniyet sonrası iş garantisi de veriyor...
6.07.2013 Yaşam