Gazete Vatan Logo

Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? Almanya’da asgari ücret ne kadar?

Türkiye, Almanya’ya işgücü göndermeye hazırlanıyor. Almanya havalimanlarında özellikle yer hizmetlerinde görülen işgücü eksikliğini gidermek için Türkiye’den personel alımına onay çıktı. Ardından Alman havayolu sektöründen ‘geçici değil, uzun süreli’ çağrısı geldi. Türkiye’den pek çok işçi de gözünü Almanya’ya çevirdi. Türk çalışanlar, Almanya’nın sunduğu bu fırsattan yararlanmak için başvuru sürecini dikkatle takip ediyor. Peki, Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? İşçi alımı süreci ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilecek? İşte Almanya havaalanı Türk işçi alımı başvuruları ile ilgili bilmeniz gereken son gelişmeler…

Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? Almanya’da asgari ücret ne kadar?

Almanya havalimanlarında işgücü eksikliğini gidermek için Türkiye’den personel alacak. Personel alımına ilişkin onay çıktı. Almanyadaki bu iş fırsatını değerlendirmek isteyen Türk çalışanlar da süreç ile ilgili detayların netleşmesini beklerken Alman havayolu sektöründen işçi alımı için ‘geçici değil, uzun süreli’ çağrısı geldi. Peki, Almanya işçi alımı başvurusu başladı mı? Almanya işçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? İşçi alımı süreci ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilecek? İşte Almanya havaalanı Türk işçi alımı başvuruları ile ilgili bilmeniz gereken son gelişmeler…

Almanya’dan işçi alımı! Türkiye, Almanya’ya işçi gönderecek! Almanya havalimanlarında yaşanan personel eksikliğini gidermek için işçi alıyor. Türkiye’den personel alımına onay çıktı ve süreçle ilgili detayların netleşmesi bekleniyor. Alman Çalışma Ajansı (Bundes Agentur), işçi getirmesi için başvuran havaalanlarına özel izin verildiğini duyurdu.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI UZUN SÜRELİ Mİ OLACAK?

Geçici olacak bu düzenlemeyle Türk işçilerin, 6 Kasım’a kadar çalışması planlanıyor. Avrupa Birliği’nin amiral gemisi olan ülkede, havayolu sektöründe yaşanan gelişmeleri farklı şehirlerdeki havalimanları,  işletmelerin çoğu Alman hükümetinin personel alımına yönelik kararını desteklediğini; ‘geçici’ şartının mevcut sorunları tam anlamıyla gidermeyeceğini; ‘uzun süreli istihdam’ kararının daha iyi bir çözüm olacağı görüşü dile getiriyor.Uluslararası hava Trafik merkezlerinden biri olarak kabul edilen Münih Havalimanı’nı işleten Flughafen München, Türkiye’den personel alımını planladıklarını belirtti: “Alman hükümetinin Türk çalışanları işe alma fırsatı sunmasından mutluyuz. Ancak bu sorunları hafifletse de tam anlamıyla çözmeye yetmeyecek. Gelecek personelin geçici olması yerine daha uzun süre istihdam edilecek olması daha iyi bir çözüm olacaktır. Bu anlamda Türk çalışanlar için fırsatların genişletilmesinden mutlu oluruz.”

Haberin Devamı

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türk işçi alımı için öncelik Türkiye’de havalimanında çalışan ve bu konuda mesleki deneyimi olan kişilere verilecek. Özellikle, havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olanlar işe hemen alınacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya’da saatlik asgari ücret 14,25 Euro ve aylık 2 bin 550 Euro olarak hesaplanıyor. Yani aylık 45 bin TL civarı ücrete denk geliyor.

SADECE ALMANYA DEĞİL PEK ÇOK ÜLKE İLE İŞGÜCÜ ANLAŞMASI VAR

Türkiye’nin yabancı ülkeler ile işbirliği bulunuyor. İŞKUR da işgücü anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. Almanya’nın yanı sıra, Hollanda, Fransa, İsveç ve Hollanda gibi çok sayıda ülke personel alacak. Libya, Kuveyt, Ürdün ve Katar da Türk işçi alımı için ilanlar yayınlıyor. Yurt dışında çalışacaklar için yayınlanan ilanların bazılarında dil şartı da aranmıyor. Nitelikli personel alımı yapmak isteyen ülkeler, maaş, sosyal haklar ve kalacak yer konusunda bile pek çok imkan sunuyor.