Filyos Limanı

Filyos Limanı

Son dakika Filyos Limanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Filyos Limanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Filyos Limanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Filyos Limanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan filyos limanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 filyos limanı haberi bulunmuştur. Tüm filyos limanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları katlanarak devam ediyor. Petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji alanındaki ivmesi her geçen gün artan yatırımların meyveleri alınmaya başlandı.
29.01.2024 Gündem
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak Zonguldak açıklarında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin üzerinden 3 yıl geçti. Karadeniz doğal gazı, '2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif, milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi' olarak tarihe geçti.
21.08.2023 Gündem
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı Zonguldak'ta karadan 170 kilometrelik deniz açıklığından getirilecek olan yerli ve milli doğal gazın Filyos Limanı'ndaki hazırlıkları tamamlandı. Türkiye'nin 100. yılını kutlaması sebebiyle 2023 yılına atıfta bulunarak tören saat 20.23'te yapıldı. Türkiye için tarihi öneme sahip projede Berat Albayrak'ın payı var. Türkiye'nin enerjideki tarihi yolculuğu Albayrak'ın "Arama sondaj gemisi ile yılda en az Karadeniz'de 2 tane, Akdeniz'de 2 tane kuyu kazacağız" sözleriyle başlamıştı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı karada yanmaya başladı, test işlemleri sürüyor
Karadeniz gazı karada yanmaya başladı, test işlemleri sürüyor Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen Karadeniz Gazı 170 kilometrelik deniz açıklığından karaya ulaştı. İlk test için yanma işlemleri başlatıldı.
18.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: 'Mukavemet' gemisi, deniz tabanındaki işlemler için filomuza katıldı
Bakan Dönmez: 'Mukavemet' gemisi, deniz tabanındaki işlemler için filomuza katıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'in derinliklerinden itibaren enerji üssü inşa ettiklerini belirterek, "Bunlar için de özel nitelikli, özel gemilere ihtiyacımız var. 'Mukavemet' adını verdiğimiz gemi, deniz tabanındaki işlemleri yapmak üzere filomuza katılmış durumda" dedi
23.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti." diyerek yeni müjdeyi duyurdu. CNN TÜRK canlı yayınında Fulya Öztürk'ün konuğu olan Enerji Uzmanı İshak Turan "710 milyar metre küplük doğal gaz bize toplam tüketimimizi 12 yıl boyunca karşılayabilecek bir rakam. Türkiye önümüzdeki 50 yıl boyunca doğal gaz tüketimini buradaki tesisten sağlayabilecek" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, “Türkiye için bir güne sığdırdıklarımız; akıllara, hayallere sığmaz” başlığıyla bir video paylaştı. Görüntülerde, Türkiye’nin gururu sondaj gemilerimiz Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin yanı sıra alanında uzman yabancı gemiler de yer alıyor.
20.10.2022 Gündem
TPAO Genel Müdürü Bilgin: Takvimden herhangi bir sapma yok, tam gaz devam
TPAO Genel Müdürü Bilgin: Takvimden herhangi bir sapma yok, tam gaz devam Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Limanı ile doğalgaz boru hattının bulunduğu açık denize kablo serecek olan ‘Seven Arctic’ gemisinde incelemede bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Takvimden herhangi bir sapma yok, tam gaz devam” dedi.
2.10.2022 Ekonomi
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı Karadeniz gazıyla ilgili yeni gelişme. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Karadeniz gazında flaş gelişme! Filyos Limanı'na doğru seyirde
Karadeniz gazında flaş gelişme! Filyos Limanı'na doğru seyirde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sakarya Gaz Sahası'nın ana kontrolünü sağlayacak kordon bağı hattı ekipmanının testleri ve gemi alt güvertesine sarımının Norveç'te tamamlandığını ve bu ekipmanın Filyos Limanı'na doğru seyre çıktı.
16.09.2022 Ekonomi
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Yerli doğal gaz ile ilgili tarih verildi. 540 milyar metreküplük doğalgaz karaya çıkıyor. Karadeniz gazını denizin altından taşıyacak 170 kilometrelik hatta, ilk boruların serim işleminde 40 kilometrelik kısım tamamlandı. İlk evredeki üretim miktarı günlük 10 milyon metreküp olarak planlanırken, bu üretimin 4 yıl içerisinde günlük 40 milyon metreküpe çıkarılması öngörülüyor. 40 milyon metreküp üzerinden hesap yapıldığında, Karadeniz'deki kuyuların yaklaşık 25 yıl boyunca evlerin ihtiyaç duyacağı bütün gazı üretebilecek kapasitede olduğu hesaplanıyor. Evleri ilgilendiren bu gaz miktarı, toplam tüketimin de yüzde 30'una denk geliyor. İşte yerli doğal gaz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.07.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak" dedi.
16.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! 'Dışa bağımlılığın kilidini kıracak'
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! 'Dışa bağımlılığın kilidini kıracak' Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Bakan Dönmez resmen açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki yıl tamamlanacak Sakarya Gaz Sahası Projesi’nin Cumhuriyetin 100. yılına atıfla 100 saniyede anlatıldığı bir video paylaştı.
26.06.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye'ye çağ atlatan projeler seçkinlerin değil milletin
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye'ye çağ atlatan projeler seçkinlerin değil milletin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Devlet aklıyla geliştirdiğimiz projelerimizi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Artık Türkiye bir avuç insan için kalkınanların ülkesi değil 84 milyonun Türkiye'sidir. Türkiye'ye çağ atlatan projeler, seçkinlerin değil milletindir" dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! 'İlk kez oluyor' dedi ve müjdeyi verdi
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! 'İlk kez oluyor' dedi ve müjdeyi verdi Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye için tarihi gün. Müjdeli haberi duyurdu. Karadeniz gazı için tarih verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bugün, yaklaşık 2 yıl önce keşfini milletimize müjdelediğimiz Karadeniz gazını denizden karaya taşıyacak ilk boruları denize indireceğiz" diye konuştu. İşte son dakika haberin detayları...
13.06.2022 Gündem
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yarın başlıyor, ilk kez...
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yarın başlıyor, ilk kez... Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Karadeniz gazda müjde verildi, gözler yarına çevrildi. 540 milyar metreküplük doğal gazın karaya nakli için yarın çok önemli bir adım atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya üzerinden hazırlıklara ilişkin son gelişmeleri paylaştı. İşte detaylar...
12.06.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı Doğal gaz ile ilgili kritik gelişme. Doğal gaz keşfi sonrası önemi haber. Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgazın karaya nakli için 170 kilometrelik hatta doğalgaz boruları döşenecek. Boruların denize indirilmesi için 13 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tören düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan doğalgazın ana dağıtım hattına bağlanması için karada da boru döşeme çalışmaları başladı.
10.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Karadeniz'de bulunan doğal gaz için flaş gelişme! Ve başlıyor
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Karadeniz'de bulunan doğal gaz için flaş gelişme! Ve başlıyor Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Karadeniz'de bulunan doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. Kullanımıyla ilgili tarih verildi. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Proje Direktörü Tolga Demir, Filyos Limanı’nda sevkiyatının yüzde 75’i tamamlanan ve Karadeniz gazını taşıyacak doğal gaz borularının haziran başında yüzeye kadar serilmeye başlanacağı bilgisini verdi. Karadeniz gazının işleneceği Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde şu an için altyapı çalışmalarını büyük anlamda bitirdiklerini ifade eden Demir, “Üstyapı inşaat işlemlerine geçtik. Boru köprülerimiz başladı. Onun yanında da ana kontrol binalarını ve değişik tankların olduğu binaları yapmaya başladık. İlerleyen aylar içerisinde tesisimizin yurtdışından gelecek malzemeleri de ayağa kaldırarak tamamını hazır hale getireceğiz. İlk çeyrekte gazı işleyip halkımızın kullanımına sunulacak bir tesis haline gelecek. Toplamda bakarsınız birinci çeyrekteyiz ve yüzde 35-40 civarında inşaatımız bitti. Bunun önünde artık durabilecek bir engel görmüyoruz. Planladığımız gibi devam ediyor bütün inşaatlar” dedi.
9.04.2022 Ekonomi
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün Karadeniz gazında tarihi gün! Yavuz Sondaj Gemisi’ne kritik görev, Filyos Limanı’ndan yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi, Türkali-2’deki keşif kuyulara kuyubaşı vanasını indirecek. Ayrıca üst seviye kuyu tamamlama görevini de yerine getirecek. Uğurlama töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin kaderini değiştirecek 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizle Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için önemli adım attık. Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planını bir neticesidir” dedi.
8.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de yeni göreve hazırlanıyor. Geçen hafta Filyos Limanı’na götürülen dev kuyubaşı vanası Yavuz Sondaj Gemisi’yle bugün Karadeniz’in derinliklerine indirilmek üzere yola çıkacak. Karadeniz’de açılan kuyuların üretime hazırlanması için kuyubaşı vanası ilk adımı oluşturacak. Kuyubaşı vanası 6 kuyudan toplayıp gazı dağıtacak. Vanaların toplam sayısı 10 olacak.
8.04.2022 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'de göreve başlıyor
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'de göreve başlıyor Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, yarın Karadeniz’deki ilk görevi için demir alacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.
7.04.2022 Ekonomi
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı, o yolda ikinci etap başladı
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı, o yolda ikinci etap başladı Zonguldak'ta ilk etabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Zonguldak-Filyos yolunun ikinci etabında ilk kazma vuruldu. Göbü-Muslu güzergahının ardından tamamlanması planlanan 36 kilometrelik yol ile Filyos'a ulaşım modern hale gelecek.
17.02.2022 Gündem
40 dakikalık yol 5 dakikaya indi! 50 yıllık çile sona erdi...
40 dakikalık yol 5 dakikaya indi! 50 yıllık çile sona erdi... Zonguldak'ta açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Teoman Duralı tünelleri, köprülü kavşak ve sahil yolu, Filyos'a kadar devam edecek. Üç etap halinde tamamlanması planlanan yolun ikinci etabının Kilimli ilçesinden Muslu beldesine, üçüncü etabının ise Muslu'dan Filyos'a ulaşacak şekilde tamamlanması bekleniyor.
11.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Filyos Limanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki filyos limanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.