Fiber

Fiber

Son dakika fiber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fiber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fiber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fiber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fiber gelişmeleri de dahil olmak üzere 869 fiber haberi bulunmuştur. Tüm fiber haberleri aşağıda listelenmiştir.
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa'nın öncü kuruluşlarından FTTH Avrupa Konseyi (FTTH Council Europe) tarafından gerçekleştirilen FTTH/B Market Panorama Araştırması'na göre, Türkiye'nin eve kadar fiberde 18 milyon hane erişimi ile Avrupa'da ikinci sıraya yükseldiğini açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Ali Taha Koç: 2023 yılını çift haneli reel büyüme ile kapattık
Ali Taha Koç: 2023 yılını çift haneli reel büyüme ile kapattık Turkcell, 2023 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Ali Taha Koç 2023 yılını çift haneli reel büyüme ile kapatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
22.03.2024 Yaşam
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibariyle 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi.
21.03.2024 Ekonomi
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci yarıdan itibaren yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye’de de kullanılacağını açıkladı.
12.01.2024 Süper Lig
Ali Taha Koç: 50GPON’un önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşmasını öngörüyoruz
Ali Taha Koç: 50GPON’un önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşmasını öngörüyoruz Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şu an kullanılan teknolojik imkânlara göre 5 kat daha yüksek hız sunabilecek olan 50GPON’un, önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşmasının beklendiğini söyledi.
20.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Antalya Havalimanı'nın tüm zamanların rekoruna imza attığını duyurdu
23.07.2023 Gündem
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı  Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında projenin başlaması için imzalar atıldı. Törende, Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja ve Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi Serdar Över yer aldı. Yapım bedeli yaklaşık 500 milyon Euro olan proje ilgili konuşan Serdar Över, "Hem Romanya'nın hem Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çok kritik bir proje" dedi.
18.06.2023 Ekonomi
Body Kit Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Body Kit Avantajları Nelerdir?
Body Kit Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Body Kit Avantajları Nelerdir? Body kit, bir aracın dış görünüşünü değiştirmek için tasarlanmış modifikasyon parçalarıdır. Bu parçalar genellikle plastik, karbon fiber veya fiberglas gibi hafif malzemelerden yapılmıştır ve otomobilin görünümünü iyileştirmek veya performansını artırmak için kullanılabilir.
4.06.2023 Gündem
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir?
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir? Karoser, bir aracın şasi ve motor bölümünün üzerine yapılan gövdeye verilen isimdir. Karoser, otomotiv endüstrisinde sadece otomobiller için değil, aynı zamanda kamyon, otobüs, ambulans, itfaiye aracı gibi diğer taşıtlar için de kullanılır.
3.06.2023 Gündem
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir?
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir? Modern araçlar, yakıt verimliliğini ve yol tutuşunu iyileştirmek için aerodinamik olacak şekilde tasarlanmıştır. Yine de pek çok otomobil tutkunu, özellikle yarış arabası sürücüleri, performansı artırmak ve tarz katmak için eklenti gövde kitleri takmayı tercih ediyor. Bazen aero kitler olarak adlandırılan bu kitler, tipik olarak yere basma kuvvetini ve araç çekişini artırmaya yardımcı olan difüzörler, ayırıcılar, rüzgarlıklar ve kanarllar gibi öğeleri içerir. Marşpiyeler de bunlardan biridir.
1.06.2023 Gündem
Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır?
Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır? Önden gelen hava akımının dengeli bir şekilde tahliye edilmesi araçlarda difüzör üzerinden gerçekleşmektedir. Genel çerçevede aracın arka kısmında şekillendirilmiş bir yapı olarak öne çıkar. Arabanın alt kısmından gelen yüksek hızlı hava akışı arasındaki geçişi sağlayarak aerodinamik bir yapı oluşturur. Karbon fiber ve benzeri gibi dayanıklı yapılardan hazırlanan difüzör, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolda devam edebilmek için büyük öneme sahiptir. Hemen hemen bütün araçlarda yer aldığını söylemek mümkün.
30.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullanıldığını açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek Bursa'nın İnegöl ilçesinde altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino'nun yeni tasarımı dikkat çekti. 3 kişilik ilk elektrikli mikro otomobil olarak adlandırılan tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından paylaşıldı. Amperino'nun 150 kilometre yol gidip, kullanıcısına park sorunu da yaşatmayacağına dikkat çeken Yakup Canseven; seri üretimine 2025 yılında başlanacak otomobili A2 ehliyeti ile 16 yaşındaki gençlerin kullanabileceğini söyledi. Amperino heyeti Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret edip projenin son aşamasını aktardılar. Bakan Varank da her yerli ve milli projede olduğu gibi Amperino'ya destek vereceklerini bildirdi.
28.03.2023 Ekonomi
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı! İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
21.03.2023 Gündem
Depreme karşı karbon fiber kumaş! ‘Binaların hasar almasını engelliyor’
Depreme karşı karbon fiber kumaş! ‘Binaların hasar almasını engelliyor’ İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, deprem sonrasında binalara yapılacak güçlendirme çalışmalarında karbon fiber kumaşların kullanılmasının tekrar yaşanabilecek depremlere karşı binanın duvar ve taşıyıcı bölümlerinin dayanıklılığını artıracağını söyledi.
21.03.2023 Gündem
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Poliçe uyarısında bulunan uzmanlar ise hangi risklerin teminat dışında kaldığını açıkladı.
3.03.2023 Ekonomi
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.
1.03.2023 Gündem
Karbon fiber nedir, nasıl uygulanır? Karbon fiber güçlendirmenin maliyeti ne kadar, karbon elyaf fiyatı uygun mu? Karbon fiber binayı ayakta tutar mı?
Karbon fiber nedir, nasıl uygulanır? Karbon fiber güçlendirmenin maliyeti ne kadar, karbon elyaf fiyatı uygun mu? Karbon fiber binayı ayakta tutar mı? Kahramanmaraş merkezli iki depremin yaraları sarılmaya devam ederken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremine yönelik alınacak tedbirler arasında Antakya'da kullanılan karbon elyaf yöntemiyle güçlendirmeden bahsetti. Peki, karbon elyaf nedir, karbon elyaf güçlendirme nedir? karbon elyaf güçlendirme fiyatları ne kadar, karbon fiber güçlendirme nasıl yapılır? Karbon fiber güçlendirme nasıl oluyor? Karbon Elyaf yöntemi neden kullanılır? İstanbul'da uygulanacak olan Karbon Elyaf yöntemi hakkında merak edilenler...
27.02.2023 Gündem
Felaketten geriye bunlar kaldı! Mezar başlarında oyuncaklar, kıyafetler ve özel eşyalar
Felaketten geriye bunlar kaldı! Mezar başlarında oyuncaklar, kıyafetler ve özel eşyalar Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybeden birçok kişinin defnedildiği Adana’daki Kabasakal Mezarlığı’ndaki tablo duygulandırıyor. Neredeyse her kabirde hayatını kaybedenlerin eşyaları ve çocukların oyuncakları bulunurken, yakınları ise mezar başlarında gözyaşı döküyor.
26.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fiber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fiber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.