Fesih Hakkı

Fesih Hakkı

Son dakika fesih hakkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fesih hakkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fesih hakkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fesih Hakkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fesih hakkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 547 fesih hakkı haberi bulunmuştur. Tüm fesih hakkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Çalışanın ücreti, çalışma süresi, izni, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem çalışan hem de işveren hakları İş Kanunu ile koruma altında bulunuyor. Geçerli mazeret olmadan işe geç kalınması, devamsızlık iş sözleşmesinin feshine imkân tanırken, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan trafik sorunu nedeniyle geç kalınması Yüksek yargı tarafından bu kapsamda değerlendirilmiyor. İşyerinde çalışanın dedikodu yapması haklı fesih nedeni kabul ediliyor.
11.12.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu Yargıtay; işçi sağlığı iş güvenliği kurallarına aykırı davranmanın ihtara gerek kalmaksızın ve zarar doğmuş olup olmamasından bağımsız başlı başına haklı fesih nedeni oluşturacağına hükmetti. Yüksek Mahkeme, mesaide uyuyan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden direkt çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.
28.10.2023 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı için beklemenize gerek yok! İstifa eden de alabiliyor, işte o yöntem
Kıdem tazminatı için beklemenize gerek yok! İstifa eden de alabiliyor, işte o yöntem Kıdem tazminatı ile ilgili bilinmeyen detay ortaya çıktı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. İşte sağlanması gereken 3 şart…
11.10.2023 Çalışma Hayatı
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay ortaya çıktı. İşverenin çalışanlar arasında ayrımcılık yapması haklı fesih hakkı veriyor. Bunu yapan işveren çalışanına 4 maaş kadar tazminat ödüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan bilinmeyen detayları aktardı.
9.10.2023 Gündem
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
18.09.2023 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili dikkat çeken karar! Kritik 6 hafta detayı...
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili dikkat çeken karar! Kritik 6 hafta detayı... Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre iş sözleşmesinde cumartesi gününün tatil kabul edilmediği bir madde varsa ve çalışan cumartesi günü işe gelmiyorsa bu durumda işveren çalışanı kıdem ve ihbar tazminatsız olarak kovabiliyor. Karar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan haklı fesihte kıdem ve ihbar tazminatı konusunda bilinmeyen detayları aktardı.
13.09.2023 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. İşte Yargıtay kararının detayları...
10.07.2023 Ekonomi
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre iş sözleşmesinde cumartesi gününün tatil kabul edilmediği bir madde varsa ve çalışan cumartesi günü işe gelmiyorsa bu durumda işveren çalışanı kıdem ve ihbar tazminatsız olarak kovabiliyor. Karar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan haklı fesihte kıdem ve ihbar tazminatı konusunda bilinmeyen detayları aktardı.
14.06.2023 Çalışan Hakları
Küme düşme kalkıyor mu? TFF'ye flaş başvuru
Küme düşme kalkıyor mu? TFF'ye flaş başvuru Giresunspor, Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvurdu. Kulüp başkanı Nahid Ramazan Yamak, "Ligden düşmenin kaldırılması konusunda resmi başvurumuzu TFF'ye yaptık" diye konuştu.
9.06.2023 Giresun Spor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.05.2023 Çalışma Hayatı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı Ramazan Bayramı sonrası milyonlarca çalışan hesaplarına ne kadar mesai ücreti yatacağını merak ediyor. Bu yıl 21 Nisan'da başlayan bayram 23 Nisan'ın ardından son buldu. Mesai ücretleri de Arefe Günü yarım gün dahil olmak üzere 3,5 gün üzerinden hesaplanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Emin Yılmaz, bilinmesi gereken detayları aktardı.
24.04.2023 Çalışma Hayatı
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var Ev sahibi ve kiracı pek çok kişi binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Risk tespiti yapılarak binanın durumunu öğrenmek mümkün. Sadece mülk sahipleri değil aynı zamanda kiracılar da risk tespiti başvurusunda bulunabiliyor. Yargıtay riskli bina ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kiracılar için tazminat hakkı doğuyor.
10.03.2023 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları Kahramanmaraş merkezli depremler Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere, bölgedeki pek çok ilde yıkıma neden oldu. 11 ili vuran depremde artçı sarsıntılar devam ederken Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüklerinde iki deprem daha meydana geldi. Yaşanan bu depremlerin ardından herkesin aklına, 'yaşadığım bina ne kadar depreme dayanıklı?' sorusu geliyor. Oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünen birçok kişi daha güvenli dairelere geçiş yapmaya başladı. Deprem öncesi yüz binlerce liraya daire satın alan veya kiralayan kişiler ise binalarının depreme dayanıklı olmamasından endişe ediyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir mi gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2023 Gündem
Kayserispor bana '1 milyon euro'yu getir sözleşmeni feshet' hakkı tanıdı
Kayserispor bana '1 milyon euro'yu getir sözleşmeni feshet' hakkı tanıdı Beşiktaş'ın yeni transferi Onur Bulut, "Kayserispor tarafından transferime yönelik olarak başka bir kulüple görüşme yapmak üzere tarafıma izin verilmiştir." ifadelerini kullandı.
9.02.2023 Beşiktaş
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Mülk sahipleri hükümet tarafından devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırını aşmak için her yolu deniyor. Pek çok ev sahibi ise mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedeller ile yeniden kiraya vermek istiyor. Kiracı-ev sahibi arasındaki davanlar hiç olmadığı kadar artarken kiracılar sahip oldukları hakları merak ediyor.
30.01.2023 Ekonomi
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı
İkinci işte çalışan milyonlara güzel haber! İş sözleşmesindeki madde geçersiz sayılıyor
İkinci işte çalışan milyonlara güzel haber! İş sözleşmesindeki madde geçersiz sayılıyor Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.11.2022 Çalışan Hakları
İş arama izni ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar
İş arama izni ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, İş Kanunu'ndaki amir hükme göre iş arama izninden yararlanma işçinin isteği şartına bağlı tutulmadığına hükmetti.
12.09.2022 Çalışma Hayatı
Çalışanlar ve işveren için önemli süre detayı! Kıdem tazminatı ödenmez, haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz...
Çalışanlar ve işveren için önemli süre detayı! Kıdem tazminatı ödenmez, haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz... İşçi ve işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. 6 günlük süreye dikkat edilmesi gerekiyor. Haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz. İşveren ya da işçi, ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan durumlarda iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Sözleşmeyi feshetmek için ihbar süresini beklemeye de gerek duyulmuyor. Ancak derhal fesihte 6 günlük hak düşürücü süreye dikkat edilmesi gerekiyor. Süreyi kaçırdıktan sonra fesih yapanlar haksız duruma düşebilir, tazminat da ödenmez. Fesih yetkisinin, karşı tarafın öğrendiği günden başlayarak 6 iş günü içinde kullanılması gerekiyor. İşçi ve işveren açısından derhal fesih sebepleri tek tek açıklandı.
17.08.2022 Çalışan Hakları
Tazminat ve iş sözleşmesi uyarısı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 1 yıl şartı var...
Tazminat ve iş sözleşmesi uyarısı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 1 yıl şartı var... İşçi-işveren milyonları ilgilendiren açıklama! Tazminat ile ilgili son dakika gelişmesi. 1 yıl süre şartı var, bildirim süresini beklemeksizin feshediliyor. Şartlar tek tek açıklandı. Hem işçi tazminatını alıp ayrılabiliyor hem de işveren şartlar oluştuğunda işçisini tazminat vermeden işten çıkartabiliyor. Çalışanların bu durumlara çok dikkat etmeleri gerekiyor, sözleşmeye uymamak, maaşı eksik yatırmak, ayrımcılık... Dikkat çeken doğum ve gebelik uyarısı da geldi, işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ise ücret işlemiyor. İşte çalışan herkesi ilgilendiren konunun detayları...
26.07.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber...
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışırken işlediği suçtan dolayı cezaevine giren işçileri yakından ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ile ilgili kritik bir karar geldi. Karıştığı suçundan dolayı hapis cezası alan ve cezaevine gönderilen bir işçinin işten çıkarılması sonrası açılan davadan emsal bir karar çıktı. İşte detaylar...
16.06.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Fesih Hakkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fesih hakkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.