Federal Hükümet

Federal Hükümet

Son dakika federal hükümet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan federal hükümet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını federal hükümet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Federal Hükümet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan federal hükümet gelişmeleri de dahil olmak üzere 807 federal hükümet haberi bulunmuştur. Tüm federal hükümet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya’da ‘hızlı sınır dışı’ dönemi! Sığınmacı politikası sertleşiyor
Almanya’da ‘hızlı sınır dışı’ dönemi! Sığınmacı politikası sertleşiyor Almanya hükümeti ile eyalet başbakanları Berlin’de yaptıkları toplantıda, iltica başvuruları reddedilenlerin zaman kaybetmeden sınır dışı edilmesine karar verdi.
12.05.2023 Gündem
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı!
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı! Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından ABD, İsrail, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Finlandiya ve Pakistan gibi ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi. Azerbaycan, ilk yardım gönderen ülke oldu.
6.02.2023 Gündem
FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı
FBI, 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesine ulaştı ABD Adalet Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde FBI ajanları tarafından yapılan aramaya ilişkin yeni detayları paylaştı. Trump'ın evinde hediyeler, basın kupürleri ve "çok gizli" olarak sınıflandırılan boş kutularla birlikte 11 binden fazla sınıflandırılmamış hükümet belgesi bulunduğu duyuruldu.
2.09.2022 Dünya
Trump'ın evinde 184 gizli belge bulundu
Trump'ın evinde 184 gizli belge bulundu Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde FBI ajanları tarafından yapılan aramayı desteklemek için kullanılan beyannamenin düzenlenmiş olarak paylaşılan nüshasında, Trump'ın evinde 184 gizli belgenin bulunduğu belirtildi.
26.08.2022 Dünya
ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine arama emrini veren beyannameyi düzenleyerek yayınladı
ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine arama emrini veren beyannameyi düzenleyerek yayınladı Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde FBI ajanları tarafından yapılan aramayı desteklemek için kullanılan beyanname düzenlenerek yayınlandı.
26.08.2022 Dünya
Trump'ın evinden ocak ayında da en az 700 sayfa "gizli belge" çıkmış
Trump'ın evinden ocak ayında da en az 700 sayfa "gizli belge" çıkmış ABD Ulusal Arşivleri Vekili Debra Steidel Wall tarafından ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın avukatı Evan Corcoran'a gönderilen 10 Mayıs tarihli mektupta, geçtiğimiz ocak ayında Trump'ın Florida'daki evinden alınan belgeler arasında en az 700 sayfa "gizli belge" olduğu aktarıldı.
23.08.2022 Dünya
Trump: FBI Mar-A-Lago baskını sırasında 3 pasaportumu çaldı
Trump: FBI Mar-A-Lago baskını sırasında 3 pasaportumu çaldı ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Florida'da yer alan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesinde yapılan aramada 3 pasaportunun çalındığını iddia etti.
15.08.2022 Dünya
Terör örgütü PKK Berlin'e yutturamadı! Almanya’da serbestlik peşindeler...
Terör örgütü PKK Berlin'e yutturamadı! Almanya’da serbestlik peşindeler... Terör örgütü PKK, Almanya’da faaliyet yasağının kaldırılması için harekete geçti. Alman avukatlar, İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunarak terör örgütü PKK’ya yasağın kaldırılmasını istedi. İçişleri, yasağın kaldırılmasını düşünmediklerini açıkladı.
12.05.2022 Dünya
Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği “Strela” uçaksavar füzeleri 35 yıllık çıktı
Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği “Strela” uçaksavar füzeleri 35 yıllık çıktı Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceğini açıkladığı 2 bin 700 Strela uçaksavar füzesinin 35 yıllık ve Doğu Alman Ulusal Halk Ordusu’na (NVA) ait olduğu belirtildi.
4.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme!  Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı. Rusya'yı 'nükleer terörizm' ile suçlayan Zelenski, 'Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti' dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD'den "Çatışma bize gelirse biz hazırız" açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.
4.03.2022 Dünya
Almanya’da restoran ve benzeri yerlerde koronavirüs önlemleri sıkılaştırıldı
Almanya’da restoran ve benzeri yerlerde koronavirüs önlemleri sıkılaştırıldı Almanya’da yılın ilk Covid-19 toplantısının ardından Başbakan Olaf Scholz, restoran ve benzeri yerlerde Covid-19 önlemleri sıkılaştırıldığını ve karantina süresinin 7 gün sonra yaptırılacak olan negatif sonuçlu PCR testi şartı ile 14 günden 7 güne düşürüldüğünü duyurdu.
7.01.2022 Dünya
Aşı olan herkese 100 dolar veriliyor! Para ve hediye çekleriyle teşvik
Aşı olan herkese 100 dolar veriliyor! Para ve hediye çekleriyle teşvik Dünyada aşılama çalışmaları hızla devam ederken, ülkeler vatandaşlarının aşı olmalarını teşvik etmek için bazı kampanyalar yürütüyor. Kimi ülkeler vatandaşlarına aşı olmaları için para verirken, kimi ülkelerde teşvik için hediye çekleri dağıtılıyor. ABD Başkanı Biden, ülkesinde yapılan bir kampanyadan örnek vererek, kampanya sonucunda aşılamanın arttığına dikkat çekti. Öte yandan İngiltere’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin önde gelen gıda ve seyahat işletmelerinden bazılarının gençleri aşıya teşvik etmek için bazı imkanlar sunduğu duyuruldu
3.08.2021 Dünya
ABD'de hükümetin Facebook'a açıtığı dava reddedildi
ABD'de hükümetin Facebook'a açıtığı dava reddedildi ABD'de federal hükümet ve eyaletlerin büyük çoğunluğu tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook aleyhine açılan tekelcilik karşıtı dava bir federal yargıç tarafından reddedildi.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
İsviçre'den flaş Türkiye kararı! Tamamen kaldırıldı
İsviçre'den flaş Türkiye kararı! Tamamen kaldırıldı İsviçre'de federal hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "riskli ülkeler" listesinden Türkiye'yi çıkardı.
2.06.2021 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan 6 trilyon dolarlık bütçe teklifi
ABD Başkanı Biden'dan 6 trilyon dolarlık bütçe teklifi ABD Başkanı Joe Biden'ın 2022 mali yılına yönelik 6 trilyon dolarlık ilk kapsamlı bütçe teklifinde altyapı, sağlık ve eğitim gibi harcamalara yönelik finansmanın artırılması planlanıyor.
28.05.2021 Dünya
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında yer almasını öngören, FETÖ’nün de desteklediği ‘Bir Ev’ projesinin temeli atıldı. Almanya Meclis Başkanı’nın da katıldığı törene Dışişleri’nden tepki geldi.
28.05.2021 Gündem
"Hedefimiz 2023'e kadar bir Türk'ü Kongre'ye sokmak"
"Hedefimiz 2023'e kadar bir Türk'ü Kongre'ye sokmak" Son dakika haberine göre; Amerikan Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının anma töreninde olaylar için "Ermeni soykırımı" diyebilir. Bu karar Türkiye- Amerika ilişkilerini nasıl etkiler, Türk Amerikan toplumuna yansımaları nasıl olur? Amerika-Türk koalisyonu eski başkanı Lincoln Mccurdy, CNN TÜRK dış haberler muhabiri Hilken Doğaç Boran'a konuştu.
1.04.2021 Dünya
1 Mayıs hedefi zora girdi! 2 haftada yüzde 67 arttı
1 Mayıs hedefi zora girdi! 2 haftada yüzde 67 arttı Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 100 bin kişide 505'e çıkarak son iki haftada yüzde 67 artış gösterdi.
28.03.2021 Dünya
Devlet Bahçeli: MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır
Devlet Bahçeli: MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Almanya'da Sol Parti'nin MHP hakkında verdiği soru önergesindeki çirkin ifadelere sert tepki göstererek 'Sol Parti adına önerge veren bir Türk düşmanı, faşist MHP suçlamasıyla ne kadar yobaz olduğunu ifşa etmiştir. MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır. Aynı zamanda itibarsızdır, iftiracıdır, demokrasi değerlerini yok sayan ilkel ve bağnaz bir anlayıştır. ' dedi.
24.03.2021 Siyaset
Amazon yağmur ormanlarından arsa satıyorlar
Amazon yağmur ormanlarından arsa satıyorlar Brezilya'da Amazon yağmur ormanlarında yerlilerin yaşadığı koruma altındaki alanların sosyal ağlarda satışa çıkarıldığı tespit edildi. Ormanlık alanları işgal ederek ağaçları yakan kişiler, bu alanları tarım arazisi olarak satışa çıkarıyor.
27.02.2021 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: Somali’deki gelişmelerden endişe duyuyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Somali’deki gelişmelerden endişe duyuyoruz Dışişleri Bakanlığı, “Somali’de seçim sürecine ilişkin anlaşmazlıktan kaynaklanan son günlerdeki menfi gelişmelerden endişe duyuyoruz” dedi.
21.02.2021 Gündem
ABD'yi sarsan iddia! Ivanka trump gizli servis elemanlarını...
ABD'yi sarsan iddia! Ivanka trump gizli servis elemanlarını... Kongre baskınıyla sarsılan ABD'de sular durulmuyor… İddialara göre ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner, güvenliklerinden sorumlu gizli servis elemanlarının evlerindeki tuvalet ve banyoları kullanmalarını yasakladı. Bunun üzerine eski Başkan Barrack Obama ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in evlerindeki tuvaletleri kullanmak zorunda kalan gizli servis elemanlarına 100.000 dolara (yaklaşık 730.000 lira) yeni tuvalet-banyo yapıldı.
15.01.2021 Dünya
ABD'de resmi kurumlara siber saldırı için "ciddi tehdit"  uyarısı
ABD'de resmi kurumlara siber saldırı için "ciddi tehdit" uyarısı ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Ajansı (CISA), ülkenin birçok resmi kurumuna yönelik siber saldırının "hükümet ve özel sektör için ciddi tehdit" olduğunu açıkladı.
17.12.2020 Dünya
Joe Biden koronavirüs aşısını ne zaman olacağını açıkladı
Joe Biden koronavirüs aşısını ne zaman olacağını açıkladı Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs aşısını ne zaman yaptıracağını açıkladı. Biden, Dr. Anthony Fauci'nin güvenli olduğunu söylemesiyle aşıyı herkesin önünde yaptıracağını duyurdu.
3.12.2020 Dünya
Hollandalı hacker, Trump’ın Twitter şifresini buldu
Hollandalı hacker, Trump’ın Twitter şifresini buldu Hollandalı hacker Victor Gevers, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabının şifresini bulduğunu açıkladı. Gevers, hesaba ait şifreyi 5’inci denemede bulduğunu belirtti.
23.10.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Federal Hükümet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki federal hükümet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.