Fatin Rüştü Zorlu

Fatin Rüştü Zorlu

Son dakika Fatin Rüştü Zorlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fatin Rüştü Zorlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fatin Rüştü Zorlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fatin Rüştü Zorlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fatin rüştü zorlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 120 fatin rüştü zorlu haberi bulunmuştur. Tüm fatin rüştü zorlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.
17.09.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'te gerçekleştirilen çirkin provokasyona ve İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.
4.07.2023 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "27 Mayıs darbesi, Türkiye’de millet iradesine karşı bütün kötülüklerin kapısını açmıştır" dedi.
27.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye Yüzyılı’nda daha adil bir dünya düzeni için var gücümüzle çalışacağız
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye Yüzyılı’nda daha adil bir dünya düzeni için var gücümüzle çalışacağız Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Dışişleri-Asırların Diplomasi Birikimi sempozyumunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Yüzyılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, daha adil bir dünya düzeni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Akil, adil ve erdemli bir küresel güç olarak, Türkiye eksenini inşa edeceğiz" dedi. 
13.04.2023 Gündem
Şentop: Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü
Şentop: Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı idam edilişlerinin sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum. 16- 17 Eylül 1961'de Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün Milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü" dedi.
17.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 61. yılı dolayısıyla İstanbul Valiliğince Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenen anma programına mesaj gönderdi.
17.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Bir tane masada toplanmışlar, örtü altından birbirlerini bıçaklıyorlar
Bakan Soylu: Bir tane masada toplanmışlar, örtü altından birbirlerini bıçaklıyorlar AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir tane masada toplanmışlar, örtü altından birbirlerini bıçaklıyorlar" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük Zafer’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kütahya'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız" diye konuştu.
29.08.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 81 il müftüsüyle Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 81 il müftüsüyle Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bir daha milletimiz, memleketimiz, vatanımız böyle acılar yaşamasın. Darbelerden uzak, demokrasi ve özgürlükler içerisinde milletimizin ilelebet payidar olması için dua ettik" dedi.
7.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit şehidi Tekedereli'nin babasıyla telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit şehidi Tekedereli'nin babasıyla telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin babasıyla telefonda görüşerek, taziyelerini iletti.
27.05.2022 Siyaset
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı?
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu. Konuşmasında tarihi belgeyi gösteren ve "'Beraberinde 17 uçak dolusu altın ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar' yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi?" diyerek tepki gösterdi.
27.05.2022 Siyaset
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu?
Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu? Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programında Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik kullandığı sözlerle ilgili inceleme başlattı. Söz konusu gelişmenin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu?
10.02.2022 Gündem
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) liderleri, cuma namazını Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı.
12.11.2021 Gündem
AK Parti'li Turan'dan semazen tepkisi: Hiç kimse Mevlana’yı o hale düşüremez
AK Parti'li Turan'dan semazen tepkisi: Hiç kimse Mevlana’yı o hale düşüremez Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, sağlık tesisinin açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İzmir'de 'semazen' temasıyla yapılan ve üzeri çıplak dansçının sergilediği gösteri üzerinden muhalefete tepki gösterdi. Turan, "Muhalefet başka, ihanet başka. Hiç kimse bu topraklarda 'PYD komşumuz olsun' diyemez. Hiç kimse bu topraklarda Mevlana'yı o hale düşüremez" dedi.
17.09.2021 Siyaset
Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan anıldı
Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan anıldı 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, anıldı.
17.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, "Sözde yargılamalarla bir hukuk cinayetinin de yaşandığı 27 Mayıs darbe dönemi Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır" dedi.
16.09.2021 Siyaset
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün 1990'ların karanlık aktörlerinin itham ve iftiralarından medet umanlar geçmişte de FETÖ'den, PKK'dan medet ummuşlardı. Boşuna heveslenmesinler. Milletimiz bu oyunun farkındadır" dedi.
27.05.2021 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan '27 Mayıs' mesajı
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan '27 Mayıs' mesajı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ülkemizin karanlık dehlizlerinden 27 Mayıs 1960 darbesini ve milletimize yaşattığı acıları her zaman yüreğimiz sızlayarak hatırlıyoruz." ifadelerini kullandı.
27.05.2021 Siyaset
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü? 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 ihtilaliyle Anayasa ve TBMM feshedilirken ülkenin başbakanı ve iki bakanı ise idam edildi. Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
27.05.2021 Gündem
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları!
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları! Milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. TSK içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik Milli Birlik Komitesinin, DP'nin "ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" gerekçelerini ileri sürerek 27 Mayıs sabaha karşı yönetime el koyması ile gerçekleştirilen darbe sonrasında, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada ise darbenin 60. yıl dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü.
26.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve 37. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.
17.04.2021 Siyaset
Maske uyarısı yapan sağlık çalışanını darp eden kişi gözaltına alındı
Maske uyarısı yapan sağlık çalışanını darp eden kişi gözaltına alındı Kahramanmaraş'ta maske takma uyarısında bulunan filyasyon ekibinde görevli diş hekimini darbettiği öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.
29.10.2020 Gündem
Bakan Koca'dan Adnan Menderes paylaşımı
Bakan Koca'dan Adnan Menderes paylaşımı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.
17.09.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes'in idam yıldönümü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes'in idam yıldönümü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tarihinin en kara günlerinden biri olan 27 Mayıs 1960 darbesinin milletimizin vicdanında derin yaralar açan sonuçlarından biri de hiç kuşkusuz Başbakan Adnan Menderes ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun darbeciler tarafından demokrasi, adalet ve insanlık adına utanç verici bir süreç sonunda idam edilmiş olmalarıdır" ifadelerini kullandı.
16.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fatin Rüştü Zorlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fatin rüştü zorlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.