Fast Food

Fast Food

Son dakika FAST FOOD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan FAST FOOD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını FAST FOOD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fast Food

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fast food gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.046 fast food haberi bulunmuştur. Tüm fast food haberleri aşağıda listelenmiştir.
Airfryer'da çıtır çıtır patates kızartması tüyosu - Bir tutam atınca fast food gibi oluyor
Airfryer'da çıtır çıtır patates kızartması tüyosu - Bir tutam atınca fast food gibi oluyor Gün geçtikçe kullanım alanı artan airfryer pek çok kişinin hayatını kolaylaştırıyor. Özellikle airfryer'da patates kızartmasının çıtır çıtır olması için yapılması gerekenleri araştırdık.
4.04.2024 Yaşam
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi Döneri ekmeğin arasına koydu, Almanların en sevdiği fast food sıralamasında birinciliğe tırmandı. Almanya’ya işçi olarak gitti ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Elini attığı tüm işler başarısızlıkla sonuçlandı. Gurbette gülmeyen talihini değiştirmekte kararlıydı. Soluğu Türkiye’de aldı. Hemen ticarete atıldı ancak ne yazık ki onda da hüsrana uğradı. Sonrasında baktı olmayacak tekrar Almanya’ya döndü. Hiçbir şekilde pes etmeyen Kadir Nurman şeytanın bacağını ise döneri ekmek arasına koyunca kırdı.
23.11.2023 Yaşam
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi? Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Engin ve Dilan Polat çift olayı ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Polat çiftinin güzellik salonu açmak isteyenlere, 20 milyon liralık isim hakkı vererek gelir elde ettikleri iddiaları dolaşırken çiftin bir avukatının da ilk soruşturma dalgasında gözaltına alınması ünlü dizi Breaking Bad'di anımsattı. Bir avukatın müvekkiline kara para aklama için güzellik salonu aldırmasını hatırlattı. Nakit para akışının yoğun olduğu bu salonlar, muhasebe denetiminin zor olması nedeniyle dünya genelinde de para aklamada sıklıkla başvurulan bir yöntem oluyor. Söz konusu ayrıntının ardından Breaking Bad dizisine yönelik sorgulamalar arttı.
16.11.2023 Gündem
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Voleybol federasyonuna yeni sponsorluk desteği
Voleybol federasyonuna yeni sponsorluk desteği Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile ABD merkezli fast food restoran zinciri KFC arasında Voleybol 1. Ligi ana sponsorluğu anlaşması imzalandı.
5.09.2023 Diğer Sporlar
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hızlı ve pratik bir besin olması nedeniyle milyonlarca kişinin her gün tercihi olan "fast food" yemeklerinin başında gelen hamburger, her geçen gün daha da fazla tüketiciye ulaşmaktadır. Fast food denilince akla gelen ilk yiyecekler arasında yer alan hamburger bu alandaki liderliğini uzun yıllardır başka bir yemeğe kaptırmadan devam etmektedir. Hamburger hızlı ve lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda yüksek kaloriye sahip olmasıyla da bilinir. 
14.07.2023 Sağlık
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kökeni İtalya'ya dayanan ve peynir ile domates başlı olmak üzere pek çok malzemenin karıştığı hamur işi yiyecek pizza olarak ifade edilmektedir. Özellikle aperatif olarak pek çok kişinin dünya çapında tercih ettiği en önemli fast food ürünleri arasında gelir. Değişik malzemelerin katılarak günümüzde çeşitleri üzerinden sunulduğunu söylemek mümkündür.
3.07.2023 Sağlık
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
Türkiye Yemek Hizmeti Pazar Raporu’nun sonuçları açıklandı
Türkiye Yemek Hizmeti Pazar Raporu’nun sonuçları açıklandı Bağımsız araştırma şirketi Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’nun sonuçları açıklandı. Raporda, Türkiye yemek hizmeti pazarının büyüklüğü ve gelecek beklentileri ile birlikte referans ülke harcamaları, müşteri segmentleri ve hizmet türleri faktörleri incelenerek değerlendirmeye alındı.
31.03.2023 Ekonomi
Hamburger aldı, içinden çıkanı görünce hayatının şokunu yaşadı
Hamburger aldı, içinden çıkanı görünce hayatının şokunu yaşadı ABD'de bir fast-food zincirinden yemek satın almak isteyen bir müşteri poşeti açtığında büyük bir sürprizle karşılaştı.
24.01.2023 Dünya
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
Türkiye'nin 1 numarası Komagene oldu
Türkiye'nin 1 numarası Komagene oldu Ekonomist dergisinin yayınladığı “En büyük 100 Franchise” listesinde Türkiye’nin 1 numaralı fast food markası Komagene oldu. Ekonomist’te yayınlanan araştırmada 2147 franchise şubesiyle Komagene, açık ara birinci geldi.
27.10.2022 Advertorial
Survivor Yasin Obuz'un yeni işi şaşırttı!
Survivor Yasin Obuz'un yeni işi şaşırttı! MasterChef Türkiye ile tanınan Yasin Obuz, sonrasında Survivor'a katılarak ününe ün katmıştı. Adadaki kendine has tavırları ile adından söz ettiren Yasin Obuz, şimdilerde paraya para demiyor.
25.10.2022 Magazin
Ortadoğu fast food markasından Türkiye'ye 2 milyon dolarlık yatırım
Ortadoğu fast food markasından Türkiye'ye 2 milyon dolarlık yatırım İran merkezli fast food markası, son 1 yılda 2 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye'de şubeleşme sürecini başlattı. Marka hedefinin her zaman dünyaya yayılmak olduğunu belirten Genel Müdürü Serhat Baldan, 2022’de yaptıkları 2 milyon dolarlık yatırım ile İstanbul’da toplam 20 şube, 1 genel merkez ve üretim fabrikası açtıklarını söyledi. Baldan, Anadolu’nun farklı illerinde şubeleşmeye gidilmek istediğini ve yatırımların bu yönde gerçekleşeceğinin altını çizdi.
28.08.2022 Ekonomi
'Kilo veremiyorum' diyenler için 5 öneri! Fazla kalorileri böyle yakabilirsiniz
'Kilo veremiyorum' diyenler için 5 öneri! Fazla kalorileri böyle yakabilirsiniz Herkes kilolarından kısa sürede kurtulamaz. Bazı kişilerin metabolizması yavaş çalıştığı için kilo vermeleri de zor olur. Genellikle "ne yapsam kilo veremiyorum" diye şikayet ediyorsanız zayıflamanızı hızlandıracak birkaç basit yöntem var. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bu yöntemler sayesinde fazla kalorileri yakabilir, ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. İşte "Kilo veremiyorum" diyenler için 5 sağlıklı öneri...
28.07.2022 Sağlık
Kaybolan küçük kız için korkunç iddia! Öldürüp kebap yaptı...
Kaybolan küçük kız için korkunç iddia! Öldürüp kebap yaptı... İngiltere'de 19 yıldır üzerindeki sır perdesi aralanamayan dava, bir ailenin üzerine kara bulut gibi çöktü! 14 yaşında ortadan kaybolan genç kızla ilgili ortaya atılan 'öldürüp kebap yaptılar' iddiası ise erkek kardeşinin de sonu oldu.
11.07.2022 Dünya
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin...
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin... Dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyen diyabet, obezite sıklığına paralel olarak artış gösteriyor. Tip 1 ve Tip 2’nin en sık rastlanan diyabet türleri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Funda Tuncer, genellikle yüksek enerji alımı ve fast food türü besinlerin ağırlıklı olarak bulunduğu batı tarzı beslenme modelleri ile birlikte hareketsiz yaşamın diyabet gelişiminin birincil nedeni olduğunu ifade ediyor. Tuncer, tıpkı sağlıklı bireyler gibi diyabet hastalığına sahip bireylerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük yaşamlarına uyarlamaları gerektiğini vurguluyor. Tuncer, diyabetli bireylerin meyve suyu yerine meyveyi, lif içeriği yüksek olan tam tahıl, sebze ve kurubaklagilleri tüketmelerini tavsiye ediyor.
13.06.2022 Sağlık
Rüyada zombi görmek ne anlama gelir? Rüyada zombiden kaçmak nasıl yorumlanır?
Rüyada zombi görmek ne anlama gelir? Rüyada zombiden kaçmak nasıl yorumlanır? Korkular rüyalarımızı şekillendirir. Uyanık yaşamda korktuğumuz şeyler rüyalarımızda birer kabusa dönüşebilir. Örneğin, izlediği bir filmden etkilenerek zombilerden korkmaya başlayan bir kişinin rüyasında zombi görmesi olağandır. Her ne kadar uyanık yaşamda kişi bu tip korkularını bastırsa da bir kez bilinçaltına işlemiştir ve rüya görmek kaçınılmazdır.
7.06.2022 Rüya Tabirleri
ABD'yi şok eden ilkokul baskını! Lise hayatı boyunca alay ettiler katliam yaptı...
ABD'yi şok eden ilkokul baskını! Lise hayatı boyunca alay ettiler katliam yaptı... ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokulda gerçekleşen kanlı saldırı yüm dünyayı şok etti. 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldüren saldırganın 18 yaşındaki Salvador Ramos olduğu bildirildi. Kuzey Dakota kökenli Salvador Ramos lise hayatı boyunca sınıf arkadaşlarının hedefindeydi. Konuşması ve giyinişiyle sürekli alay edildi. Okuldan mezun olamayan ve çevresi tarafından "asosyal" olarak tanımlanan fast food restoranı çalışanı, satın aldığı otomatik silahlarla katliam yaptı.
25.05.2022 Dünya
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli Hipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
16.05.2022 Sağlık
50 liraya 75 bin TL istiyor! Satışa çıkardı: Sahte mi diye kontrol ettim ama...
50 liraya 75 bin TL istiyor! Satışa çıkardı: Sahte mi diye kontrol ettim ama... Rize'de müşterinin verdiği 50'TL'de sıfır olmadığını fark eden İslam Sancaktutan isimli işletme sahibi hatalı basım sıfırı olmayan 50 TL'ye 75 bin TL fiyat biçiyor.
13.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Fast Food ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fast food haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.