Evlat Nöbeti

Evlat Nöbeti

Son dakika evlat nöbeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evlat nöbeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evlat nöbeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evlat Nöbeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evlat nöbeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 119 evlat nöbeti haberi bulunmuştur. Tüm evlat nöbeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı Diyarbakır'da, HDP il binası önünde 1580 gündür evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 2016 yılında henüz 15 yaşındayken kaçırılan kızı Pınar için Mardin’den gelen annesi Menci Seyhan’ın katılım sağlamasıyla 372’ye yükseldi.
30.12.2023 Gündem
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan Akdaş ailesi, jandarma ve emniyetin ikna çabası sonucu teslim olan oğulları Mehmet Akdaş (28) ile buluşturuldu. Böylece evlat nöbetindeyken çocuklarına kavuşan aile sayısı, 42'ye ulaştı.
1.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı vaadi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen bir kere parlamentoda yoksun. Nasıl borçları sileceksin... Cumhur ittifakı var çoğunluk, onların izni olmadan nasıl yapacaksın?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Evlat nöbetindeki anne, Anneler Günü’nde evladının teslim olduğu haberini aldı
Evlat nöbetindeki anne, Anneler Günü’nde evladının teslim olduğu haberini aldı Diyarbakır annelerinden Esmer Koç, Anneler Günü’nde evladının teslim olduğu haberini aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müjdeyi Anneler Günü’nden önce vererek, "Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor” dedi. İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK terör örgütünden kaçan bir örgüt mensubu daha teslim oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müjdeyi Anneler Günü’nden önce vererek, "Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor” dedi.
14.05.2023 Vatan TV
21 ilde terör operasyonu: 110 gözaltı
21 ilde terör operasyonu: 110 gözaltı Diyarbakır merkezli 21 ilde terör operasyonu düzenlendi, 110 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan 4 ailenin çocuklarını dağa götüren terör işbirlikçileri de bulunuyor.
25.04.2023 Gündem
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 310 oldu
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 310 oldu Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklar için HDP önünde evlat nöbeti tutan aile sayısı, 12 yıldır haber alınamayan ağabeyi A.E. için gelen M.E. ile 310a yükseldi.
24.09.2022 Gündem
PKK'dan kaçan örgüt mensubu teslim oldu
PKK'dan kaçan örgüt mensubu teslim oldu İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçan ve ailesi evlat nöbetinde bulunan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgüt mensubu teslim olduktan sonra Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailesi ile görüştü.
19.09.2022 Gündem
PKK'dan kaçan örgüt mensubu teslim oldu
PKK'dan kaçan örgüt mensubu teslim oldu İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubunun daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve böylece Diyarbakır'daki evlat nöbetinde 38'inci buluşmanın gerçekleştiğini açıkladı.
18.09.2022 Gündem
Evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 105. gününde de sürüyor
Evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 105. gününde de sürüyor Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılması iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, bin 105’inci gününde evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor.
11.09.2022 Gündem
Evlat nöbetindeki anne: En çok istediğim şey, oğlumun asker elbisesi giymesiydi
Evlat nöbetindeki anne: En çok istediğim şey, oğlumun asker elbisesi giymesiydi Van'da evlat nöbeti tutan aileler, HDP İl Başkanlığı binasına yürüyerek, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. İstanbul'da 8 yıl önce 17 yaşındayken dağa kaçırılan Yetiş Mertin annesi Saliha Mert, "En çok istediğim şey oğlumun asker elbisesi giymesiydi" diyerek gözyaşı döktü.
8.09.2022 Gündem
4 yıldır evlat nöbetinde olan aileler vatandaşa kepenk kapatan HDP’nin kepengini kapattı
4 yıldır evlat nöbetinde olan aileler vatandaşa kepenk kapatan HDP’nin kepengini kapattı Çocuklarının kandırılarak HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti 4’üncü yılına girerken, bir zamanlar vatandaşa kepenk kapatan HDP İl Başkanlığı binasının kepengi kapatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar da ailelerin yanında oldu.
3.09.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan Diyarbakır'da Evlat Nöbeti ziyareti
Bakan Soylu'dan Diyarbakır'da Evlat Nöbeti ziyareti Diyarbakır çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi 4üncü yılına girdi. Aileleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bugün Amerika olmasa PKK, PYD diye bir terör örgütü olmaz. PKK ve PYD'nin patenti Amerika'dır. Onların uşağıdır dedi.
3.09.2022 Gündem
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 304 oldu
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 304 oldu Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önünde evlat nöbeti tutan aile sayısı, çalışmak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan oğulları Mehmet (24) ve Yakup (18) için Gaziantep'ten gelen Hadice Demir ile 304’e yükseldi.
1.09.2022 Gündem
Evlat Nöbeti Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: Aileler kimlik üstü bir bağlama sahip
Evlat Nöbeti Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: Aileler kimlik üstü bir bağlama sahip İstanbul’da dün düzenlenen ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi bugün Diyarbakır’da açıklandı. Sonuç bildirgesini açıklayan çalıştayın koordinatörü Doç. Dr. Adem Palabıyık, ‘Evlat Nöbeti Aileleri’nin kimlik üstü bir bağlama sahip olduğunu belirterek, "Evlat Nöbeti Aileleri planlanmış ve örgütlü bir hareket değil, doğal, kendi seyrinde devam eden ve spesifik olarak ortaya çıkarak, sonradan ulusallaşan bir harekettir. Evlat Nöbeti Aileleri kimlik üstü bir bağlama sahiptir. Hiçbir ailenin kendisini yalıtıcı bir kimlikle ifade etmediği, tam tersine bütünleştirici bir kimlik vurgusu yaptığı anlaşılmıştır” dedi.
18.08.2022 Gündem
Evlat nöbetindeki aileler: En son çocuk dağdan ininceye kadar buradayız
Evlat nöbetindeki aileler: En son çocuk dağdan ininceye kadar buradayız Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti bin 62’nci gününde devam ediyor.
31.07.2022 Gündem
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Toplantı devam ederken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adaların silahsızlandırılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunanistan'ın adaları silahlandırma hamlesiyle ilgili, "Efes Tatbikatı büyük bir katılımla dünyada büyük ses getirdi. Ege adalarının silahlandırılması konusunda Cumhurbaşkanımızın güçlü bir açıklaması oldu. Her zaman şunu söylüyoruz: Yunanistan bizim komşumuz, sorunları masada çözebileceğimize açığız. Ama Yunanistan sürekli olarak üçüncü ülkeleri işe katıyor. Paris Antlaşması, Meis adasının da dahil olarak 14 adanın silahsız olmasını teyit ediyor. Ne zaman hukuka davet etsek maalesef Yunanistan bunu 'Komşumuzun saldırganlığı, Türkiye'nin Yunanistan'ı tehdidi' gibisinden propagandalara çevirmeye çalışıyor." dedi.
14.06.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bin 15 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya gelerek tek tek çocuklarının nasıl kaçırıldığını dinledi. Bakan Çavuşoğlu, “PKK ile YPG arasında hiçbir fark yoktur. İkisi aynı terör örgütüdür. Biz onlara şunu söylüyoruz. Kürtlerin haklarının ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, hangi hakkı istediklerini duymak istiyorsanız gelin burada Diyarbakır annelerini, babalarını ziyaret edin. Bize inanmıyorsanız doğrudan onlardan dinleyin” dedi.
13.06.2022 Siyaset
Bakan Varank evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi!
Bakan Varank evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır'da bin 11 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle bir araya geldi. Bakan Varank, "Türkiye’de terör örgütünü ve terör örgütüne payandalık yapan siyasetçileri görmek istemiyoruz” dedi.
9.06.2022 Siyaset
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını belirterek, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenlik güçlerimizin, büyük fedakarlığı ve özverisiyle terörle mücadelesini sadece sınır içinde değil, sınır dışında da sürdürüyor. İşte terör örgütünün yaşadığı korkuyu, dehşeti, telaşı artık sadece telsiz konuşmalarından duymuyoruz. Örgütün sözde liderleri televizyon ekranlarına çıkıp bir taraftan partnerlerini, ortaklarını tehdit ederken bir taraftan da yardım dileniyor. Ancak nafile, Allah’ın izniyle yok olup gitmenin eşiğindeler ve yok olacaklar" dedi.
9.06.2022 Ekonomi
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine İstanbul'un Fethinin 569'uncu Yılı dolayısıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi rakamlara göre 560 bin kişinin alanda olduğunu açıkladı. Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, "Atasını takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe bu ülkenin önünde kimse duramaz. Bu milletin önünü kimse kesemez." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ve ailesini hedef alan açıklamalarına da değinen Erdoğan, "Akşam yalan, sabah yalan... Bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine." diye konuştu.
29.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili net mesajlar verdi. Suriye'ye yeni operasyon sinyali de veren Erdoğan, "Bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Abdülhamid sözlerine de yanıt verdi.
29.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'evlat nöbeti'ndeki annelere seslendi: Kirli düzeni kökünden yıkıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'evlat nöbeti'ndeki annelere seslendi: Kirli düzeni kökünden yıkıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla Diyarbakır annelerine seslendi. Erdoğan, "Artık çocuklarımızı kandıramayan terör örgütünün faaliyet sahalarını birer birer kapatıyoruz. Sizin evlatlarınız üzerinden kurulan kirli düzeni kökünden yıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
29.05.2022 Siyaset
Evlat nöbetindeki baba: HDP ve PKK’dan korkmayın
Evlat nöbetindeki baba: HDP ve PKK’dan korkmayın Diyarbarı'da, 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın, "HDP’den ve PKK’dan korkmayın. Gelin, hep birlikte bize destek verin" dedi.
24.05.2022 Gündem
Bakan Soylu: Annelerin cesareti, PKK ve tüm terör örgütlerini çökertecek
Bakan Soylu: Annelerin cesareti, PKK ve tüm terör örgütlerini çökertecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Diyarbakır Anneleri'nin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki 'Evlat Nöbeti'nin 1000'inci gününe ilişkin, "Her defasında daha yüksek sesle haykırıyoruz: Annelerin cesareti, PKK ve tüm terör örgütlerini çökertecek" dedi.
23.05.2022 Siyaset
Galata Kulesi annelerin fotoğraflarıyla süslendi
Galata Kulesi annelerin fotoğraflarıyla süslendi Beyoğlu'nda gelenekselleşen Anneler Günü kutlaması gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından sosyal medya aracılığıyla gönderilen annelerin fotoğrafları, Beyoğlunun simgesi Galata Kulesine yansıtıldı. Kutlamada duygulu anlar yaşanırken aynı zamanda renkli görüntüler ortaya çıktı.
8.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Evlat Nöbeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evlat nöbeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.