Evcil Hayvanlar

Evcil Hayvanlar

Son dakika Evcil hayvanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Evcil hayvanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Evcil hayvanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evcil Hayvanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evcil hayvanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 evcil hayvanlar haberi bulunmuştur. Tüm evcil hayvanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, düzenlediği basın toplantısıyla Şişli için gerçekleştireceği 37 projenin detaylarını anlattı. Yüksel, göreve geldiklerinde en fazla bütçeyi otopark yapımına ayıracaklarını belirterek, "Senelerdir Şişli'ye bütün aday olan arkadaşlarımız, seçilen ve aday olanların her birinin ortak söylemi 'otopark konusunu çözeceğim'. Fakat çivi çakılmadı. Ben bu konuda çok iddialıyım. Diyorum ki 5 yıl içerisinde İstanbul'un Şişli ilçesi en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçemiz olacak" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satıması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
18.11.2023 Gündem
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor Kiracı ya da mülk sahibi fark etmiyor. Herkes için geçerli. Süre sınırı bulunuyor. Son günlerde kiracı ve mülk sahipleri arasında sık yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Evin bir parçası haline gelen evcil hayvanların komşuları rahatsız etmesi durumunda ne olur? Uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...
25.07.2023 Gündem
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Deve çökerten otu dünya genelinde yaygın olarak görülen kış aylarını seven bir ottur. Sonbahar aylarında filizlenmeye başlayan deve çökerten otu sadece birkaç bitkinin hayatta kalabileceği kuru iklim bölgelerinde gelişebilmektedir.
8.07.2023 Sağlık
THY, 93 tahliye seferiyle 16 bin 808 depremzedeyi taşıyacak
THY, 93 tahliye seferiyle 16 bin 808 depremzedeyi taşıyacak Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan iki depremin ardından depremzedelerin bölgeden tahliyesi için uçuşlar gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) afetin yaşandığı günden bu zamana kadar bin 110 sefer ile 200 bin 357 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi. Ayrıca bugün planlanan 93 sefer ile 16 bin 808 kişinin tahliyesi gerçekleştirilecek.
15.02.2023 Gündem
Satış iptal ediliyor! Mülke tedbir kararı konuluyor
Satış iptal ediliyor! Mülke tedbir kararı konuluyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satıması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
10.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var Son yıllarda Türkiye'de evinde kedi köpek besleyen kişi sayısı arttı. Büyük hayallerle alınan evcil hayvanlar, bir süre sonra sokağa bırakılıyor. Hediye olarak alıp daha sonra sıkılıp hayvanlarından vazgeçenlerin önüne geçmek için de bir uygulama başlıyor. Patili dostlarımızı istenmeyen olaylara karşı korumak amacıyla yeni yönetmelik sayesinde evcil hayvanların mikroçipler ile koruma altına alınması amaçlanıyor. Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu geliyor. Bunu gerçekleştirmeyenlere de cezai yaptırımlar uygulanıyor.
16.11.2022 Gündem
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı?
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı? Bitlis'te köpek ısırması sonrası kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki çocuktan birinde virüse rastlandı. Çocukta hırçın davranışlar olduğunu söyleyen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Cengiz, tanının kesinleştiğini söyledi. Peki, kuduz hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, insandan insana bulaşır mı? Kuduz tedavisi var mı?
3.11.2022 Sağlık
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum'
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum' Ülkemizde birçok kişi evcil hayvan sahipleniyor. Evcil hayvanın bir aile tarafından evlat edinilmesi ve eşlerin anlaşamayıp boşanma sonrası, evcil hayvanın kimde kalacağı merak konusu oluyor. Son olarak Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın boşanmasının ardından evcil hayvan velayeti gündeme geldi. Sinan Akçıl'ın " Ayrıldım diye ben neden o hayvandan da ayrılmak zorunda kalıyorum ki? En azından hafta sonları benim onları görmem, onlarla vakit geçirmem gerekir diye düşünüyorum." açıklamalarında bulundu. Peki iki tarafta bu konuda anlaşamazsa evcil hayvan kiminle kalıyor? Nasıl bir yol izlenmeli? İşte detaylar...
24.10.2022 Magazin
Başkan Yavaş: Ankapark için Adalet Bakanlığı'na dava açacağız
Başkan Yavaş: Ankapark için Adalet Bakanlığı'na dava açacağız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark için açtıkları tahliye davasında mahkemelerin sürekli görevsizlik kararı vererek dosyayı sürüncemede bıraktıklarını söyledi. Yavaş, "Adalet Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız" dedi.
30.07.2022 Siyaset
Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler?
Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler? Son günlerde yaşanan sel afetleri, öncesinde alınması gereken önlemleri ve sel anında yapılması gerekenleri yeniden gündeme taşıdı. Sel afeti öncesi evdeki elektrikli aletlerin ve diğer taşınabilir eşyaların yukarı katlara taşınmasının önemine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, derinliği bilinmeyen sulardan yürüyerek ya da otomobil ile geçilmemesi gerektiğine özellikle dikkat çekiyor. Dr. Uçan, sudan etkilenmiş olan cihazlar açıldığında şok veya yangın riski taşıdığı için ıslaklık var ise elektrikli cihazlara dokunulmamasını da tavsiye ediyor. Peki, Sel afeti öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ne? Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler? İşte detaylar…
14.06.2022 Yaşam
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu? Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Piknikçilere kene uyarısı
Piknikçilere kene uyarısı Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Meltem Öner, keneler yoluyla bulaşan, zoonotik enfeksiyona yol açan bir viral hastalık olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA) ile ilgili uyarılarda bulundu.
17.05.2022 Sağlık
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı!
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, 'Kinder' markalı ürünlerin ithalatında tedbiren 'salmonella analizi' sıklığının yüzde 100'e çıkarıldığı bildirildi. Salmonella Typhimurium salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve Kinder marka ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirmişti. Peki, Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte Salmonella Typhimurium salgını…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması!
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması! Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Avrupa’da ortaya çıkan ve gittikçe büyüyen Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi. Türkiye’deki Kinder ürünlerine Salmonella analizi yapılacak. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Salmonella salgını nedir? İşte salmonella salgını ve Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?   İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi. İngiltere dışında İrlanda, Fransa, İsveç, Almanya ve Hollanda’da da salmonella vakaları görüldüğü ve ürünlerin Belçika’daki fabrikada üretildiği açıklandı. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edilmesinin ardından ülkede bazı parti mallar geri çağrıldı. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella virüsü nedir, ne demek?” ile “Kinder Salmonella hastalığı belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hakkında merak edilenler…
6.04.2022 Sağlık
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu!
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu! “Bebeğimi ne sıklıkta emzirmeliyim?”, “Her emzirme sonrası kusma normal midir?”, “Bebeklerde uyku düzeni ve yatış pozisyonu nasıl olmalı?” bu ve bunun gibi pek çok soru yeni annelerin sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aycan Yıldız bebek bakımı ile ilgili en çok merak edilenleri anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey'
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey' Ukrayna'dan 3 yıl önce Ankara'ya gelen İngilizce öğretmeni Yulia Hubina Kutlu (24), ülkesindeki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere topladığı yardım malzemelerini Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'ne teslim etti. Yulia, bombardıman altındaki Kharkiv'de 6 gündür evinin tuvaletinden çıkamayan annesi İnna Hubina (47) ile telefonda görüntülü konuşurken gözyaşlarına boğuldu.
2.03.2022 Gündem
Rüyada kedi görmek ne anlama gelir? Rüyadaki kedi neye işaret eder?
Rüyada kedi görmek ne anlama gelir? Rüyadaki kedi neye işaret eder? En sevimli ve aynı zamanda evcil hayvanlar içerisinde kediler gelir. Özellikle pek çok kişi evinde kedi besler ve aynı zamanda rüyalarında görür. Farklı biçimlerde ve şekillerde rüyalara giren kediler, ayrıca gelecek üzerine bazı olasılıkları sunar. Bu doğrultuda rüya alimlerinin yorumlarına bakmak suretiyle siz de görmüş olduğunuz rüyanın anlamını öğrenebilirsiniz.
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı!
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı! Hong Kong Üniversitesi’nden araştırmacılar, ülkede baş gösteren Kovidli Hamster vakalarından sonra hayvandan insana Kovid-19 bulaşmasını konu alan bir vaka incelemesi yaptı. Çalışma sonucunda Hamsterların Delta varyantını insanlara bulaştırdığı sonucuna varıldı. Bu çalışmadan önce sadece bir çiftlik vizonundan insana virüsün geçtiği tespit edilmişti.
9.02.2022 Dünya
Beyaz sirkenin faydaları nelerdir? Beyaz sirke nerelerde, ne için kullanılır?
Beyaz sirkenin faydaları nelerdir? Beyaz sirke nerelerde, ne için kullanılır? Şeker pancarı ile mısır şekerinin karışımı üzerinden elde edilmiş bir fermantasyon olarak beyaz sirke öne çıkar. Özellikle şekerin işlemlerden geçmesi ile birlikte yoğun alkol oranı bulunan bir yapı ortaya çıkarır. Bu yapı neticesinde ise beyaz sirke oluşur. Günümüzde sağlamış olduğu pek çok fayda ile beraber değişik alanlarda kullanılır. Özellikle nerelerde ve ne için kullanılacağına dair pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Çünkü değişik alanlarda farklı amaçlar altında fayda noktasında önemli bir yer taşır.
31.01.2022 Sağlık
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever?
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever? Kedi, köpek ve kuşun yanı sıra son dönemlerde evde en sık beslenen evcil hayvanlar arasında kaplumbağalar da sıkça besleniyor. Kaplumbağalar hem etçil hem de otçul beslenen hayvan türleridir. Fakat yemek boruları küçük olduğu için yiyecekleri küçük parçalar halinde kaplumbağalara vermek gerekir. Bu sayede yemekleri daha kolay yiyebilir ve sindirebilirler.
17.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Evcil Hayvanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evcil hayvanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.