Epilepsi

Epilepsi

Son dakika epilepsi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan epilepsi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını epilepsi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Epilepsi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan epilepsi gelişmeleri de dahil olmak üzere 574 epilepsi haberi bulunmuştur. Tüm epilepsi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu?
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu? Düzce'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan, radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada tartışılan konuyla ilgili Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, "Selektör yapmak bir işaretleşme aracı değildir. Deniz fenerlerindeki gibi bir mantıkla kullanmak doğru değildir" dedi.
15.04.2024 Gündem
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Rahatsızlanan müşahide ilk müdahale belediye başkan adayından
Rahatsızlanan müşahide ilk müdahale belediye başkan adayından Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir okulda görevli müşahit, epilepsi nöbeti geçirdi. Başını yere çarpan müşahit, ilk müdahalesini CHP Belediye Başkan Adayı doktor Niyazi Nefi Kara'nın yapmasının ardından, hastaneye götürüldü.
31.03.2024 Gündem
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar Hatay'da 6 Şubat depreminde canlarını son anda kurtaran ancak birçok yakını hayatını kaybeden MS hastası Mustafa ve Müge Şahin çifti, Kozan Belediyesi'nin düzenlediği Sevgililer Günü programında gözyaşlarına boğuldu.
15.02.2024 Adana
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat!
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat! Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, epilepsi nöbeti riski yaşamın ilk 20 yılında ve 60 yaşından sonra görülme sıklığının fazla olduğunu söyledi. Ortaçbayram, “Nöbet aralarında hasta genelde sağlıklıdır. Tek bir nöbet o kişinin epilepsi hastası olduğunu göstermez” dedi
15.02.2024 Yaşam
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları... Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.
23.01.2024 Yaşam
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023 Sağlık
Otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi
Otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi Gaziantep'te özel halk otobüsü şoförü Erdal Balta (35), aracında kalp krizi geçiren Burak Şimşek'i (33) güzergahından çıkarak, hastaneye yetiştirdi.
5.09.2023 Yaşam
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi Ankara’da yaşayan Tuncay Sezer, yılanları yakalama konusundaki marifetleri nedeniyle, bölge halkı tarafından “Son yılan bükücü” ve “Yılanların efendisi” ismiyle biliniyor.
20.08.2023 Gündem
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Genç fenomenin gizemli ölümünü yetkililer gizli tuttu! Ailesinden kan donduran iddialar...
Genç fenomenin gizemli ölümünü yetkililer gizli tuttu! Ailesinden kan donduran iddialar... Popüler sosyal medya fenomenin ölümü ABD'de gündem oldu. Birden hayatını kaybettiği açıklanan 22 yaşındaki sosyal medya fenomeninin ölüm sebebi ile ilgili yetkililer açıklamada bulunmazken, genç fenomenin ailesi ölüm sebebini duyurdu. Bazı kaynaklar ise genç kız ile ilgili kan donduran iddialarda bulundu.
19.07.2023 Dünya
Ökse Otu Nedir? Ökse Otu Faydaları Nelerdir?
Ökse Otu Nedir? Ökse Otu Faydaları Nelerdir? Uğur bitkisi olarak da bilinen ökse otu, her yılbaşı döneminde yeniden gündeme gelir ve binlerce yıldır birçok tıbbi özelliği nedeniyle de kullanılmaktadır. Ökse otu toprakta yetişmeyen bir bitkidir. Bir kökü yoktur ve bunun yerine özsuyu emdiği diğer ağaçların kabuğuna yapışır. Ökse otunun kanıtlanmış pek çok faydası bulunmaktadır.
4.07.2023 Sağlık
Kağıthane'de hakim, kendisine saldırdığını sandığı kişiyi vurdu
Kağıthane'de hakim, kendisine saldırdığını sandığı kişiyi vurdu Kağıthane'de sara nöbeti geçirdiği iddia edilen kişi, bilincini kaybedince omzuna tutunduğu hakim tarafından, kendisine yönelik saldırı olduğu sanılarak bacağından vuruldu. Yaralı hastaneye kaldırıldı.
5.05.2023 Yaşam
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi Antalya'da geçen yıl eylül ayında, 4,5 yaşında yaşamını yitiren epilepsi ve mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası Ata Özdemir'in doğum öncesi rahatsızlıklarının teşhis edilememesi nedeniyle hastane hakkında açılan davada, talep edilen adli tıp raporunun 22 aydır gelmemesi, ailenin tepkisine neden oldu.
18.04.2023 Yaşam
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı İstanbul Bağcılar'da tartıştığı baldızının arkasından ateş eden ve balkonda çamaşır asan kadını başından vurduğu iddia edilen sanık Murat İşçi hakkında karar çıktı. İki ayrı suçtan toplam 6 yıl hapis cezası verilen sanık hakkında tahliye kararı çıktı.
10.03.2023 Yaşam
Depremzedeler için Hatay'a gidiyordu: Uçakta fenalaşan yolcuya ilk müdahaleyi o yaptı
Depremzedeler için Hatay'a gidiyordu: Uçakta fenalaşan yolcuya ilk müdahaleyi o yaptı İstanbul'dan Kahramanmaraş'a giden uçakta fenalaşan yolcuya ilk müdahaleyi, depremzedelere yardım için Hatay'a gitmek üzere uçakta bulunan hemşire Tuğçe Kılıç yaptı.
4.03.2023 Yaşam
Fulya boşandığı eşinin evine taşındı sonrası korkunç! Gerçeği bu sözlerle itiraf etti
Fulya boşandığı eşinin evine taşındı sonrası korkunç! Gerçeği bu sözlerle itiraf etti Fulya, İzmir'de çalıştığı pastanede korkunç bir olayla hayata veda etti. 2 çocuk annesi Fulya Öztürk'ün yanına, bir süre önce boşandığı ancak birlikte yaşadığı Hasan Ozan Baştosun geldi. Fulya, eski eşiyle konuşmaya başladı dakikalar sonra ise ortalık bir anda karıştı. Olaydan sonra eski eş Baştosun her şeyi itiraf etti. Öte yandan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, Baştosun ile ilgili yeni kararı verdi.
27.02.2023 Yaşam
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti"
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti" Yapısında kullanılan ‘sismik izolatör’ sayesinde Elbistan Devlet Hastanesi, Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi ise yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı...
12.02.2023 Gündem
Uzman isimden açıklama: Depremin yıkıcılığı sadece depremin büyüklüğüne bağlı değildir
Uzman isimden açıklama: Depremin yıkıcılığı sadece depremin büyüklüğüne bağlı değildir Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından dikkatleri Doğu Karadeniz Bölgesine çekerek “Trabzon, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan bir il. Sahilimiz gevşek kum, çakıldan oluşuyor. Bu tür yapılar zeminin yapıları depremi büyütme özelliğine sahiptir” dedi.
12.02.2023 Gündem
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile depremde yaralananlar için hastane hizmeti vermeye başlayan TCG Sancaktar gemisinde incelemelerde bulundu, tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Bakan Akar, "TCG İskenderun ile şu ana kadar 328’i yaralı olmak üzere 545 kişinin nakli gerçekleştirildi" diye konuştu.
12.02.2023 Gündem
Hatay'da epilepsi hastası Mustafa, 149'uncu saatte kurtarıldı
Hatay'da epilepsi hastası Mustafa, 149'uncu saatte kurtarıldı Kahramanmaraş merkezinin vurduğu Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da epilepsi hastası 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül, 149'uncu saatte kurtarıldı.
12.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 7. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 7. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti.
12.02.2023 Gündem
Genç kadın, arkadaşının evinde ölü bulundu! Babası: Şikayet konusunda kararsızım
Genç kadın, arkadaşının evinde ölü bulundu! Babası: Şikayet konusunda kararsızım Kocaeli'de 21 yaşındaki Öykü Yündün'ün şüpheli ölümüne ilişkin tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Öykü'nün babası, mahkeme başkanının, "Sanıktan şikayetçi misin?" sorusunu, "Kızım benden kopuktu, 3 yıldır görüşmüyorduk. Şikayetçi olup olmama konusunda kararsızım. Kimsenin günahına girmek istemem. Sanığı tanımıyorum ama şikayetçi olacağım" şeklinde cevapladı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık ise "Öykü uyuşturucu kullanıyordu. Öykü’yü bataklıktan ben kurtardım" dedi.
1.02.2023 Yaşam
2 kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı; takip sırasında düşen polisin bacağı kırıldı
2 kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı; takip sırasında düşen polisin bacağı kırıldı Konya'da 2 kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen B.P.’yi, çevredekiler linç etmeye kalkıştı. Bu sırada kaçmaya çalışan B.P.’yi kovalayan bir polis memurunun düşünce bacağı kırıldı. B.P. ve bir polis memurunun kolunu ısırıp, birine de tekme atan kalabalık arasındaki Musa A. gözaltına alındı.
27.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Epilepsi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki epilepsi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.