Enosis

Enosis

Son dakika enosis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enosis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enosis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enosis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enosis gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 enosis haberi bulunmuştur. Tüm enosis haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İrlanda’nın başkenti Dublin'de düzenlenen Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta, Azerbaycan’ın ise Karabağ’da işgalci olduğunu” iddia eden Rum temsilciye sert şekilde yanıt verdi.
28.09.2023 Gündem
Türkiye ile Yunanistan arasındaki kriz ile ilgili flaş detay
Türkiye ile Yunanistan arasındaki kriz ile ilgili flaş detay Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin konuşan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kemal Olçar, “Yunan hükümeti neredeyse ABD’nin manda rejimini kabul edecek. Megali İdea bir Türk değil, Yunan tezidir.
3.10.2022 Gündem
BBP Genel Başkanı Destici: 'Masadaki her liderin kafasında farklı isim var'
BBP Genel Başkanı Destici: 'Masadaki her liderin kafasında farklı isim var' Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadıklarının çok net bir şekilde ortada olduğunu belirterek, "Hepsinin kafasında farklı bir aday var. Aday tartışmalarını gündemde tutmamak için, erken seçimi öne atıyorlar” dedi.
12.06.2022 Siyaset
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Kıbrıs’taki Müslüman Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik plan ve eylemler karşısında kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nı ‘illegal oluşum’ olarak tanımlamaya çalışan televizyon sunucusunun bu tavrı ve ifadeleri asla kabul edilemez. Kendini bilmez kişilerin tarihi gerçekleri ters yüz etme ve çarpıtma çabaları bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sonuçsuz kalacaktır” dedi.
10.02.2022 Siyaset
Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) hakkında flaş açıklama!
Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) hakkında flaş açıklama! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) "illegal, suikastçı bir örgüt" olarak tanımlamasına tepki göstererek, “Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan TMT, bir saldırı örgütü değil; halkımızı savunan ve koruyan bir direniş örgütüdür” dedi.
10.02.2022 Gündem
Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmemiz mümkün değildir
Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmemiz mümkün değildir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının, Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyledi.
21.11.2021 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın siyasi ve stratejik sonucu 47 yıl sonra vasat bulmuş, Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür. Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır" açıklamasını yaptı.
26.07.2021 Siyaset
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir'
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir' New York Eyalet Üniversitesi Denizcilik Koleji'nde eğitim veren Prof. Dr. Mark Meirowitz CNN TÜRK'e konuştu. Meirowitz, "Ersin Tatar'ın iki devletli yaklaşımı yeni ve yaratıcı bir fikir. Bu yaklaşıma bir şans verilmeli" dedi.
29.04.2021 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın babası hayatını kaybetti
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın babası hayatını kaybetti KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın babası Rüstem Tatar hayatını kaybetti. Rüstem Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin oluşumunu sağlayan müzakerelerde Kıbrıs Türk heyetinde Danışman olarak yer almıştı.
24.04.2021 Yaşam
'Kıbrıs'ta tek çözüm iki devlet'
'Kıbrıs'ta tek çözüm iki devlet' Son dakika haberine göre; İngiltere eski dışişleri bakanı Jack Straw, Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu federal bir devlet yapısının artık mümkün olmadığını ve bugün tek çözümün iki devletli bir yapı olduğunu ifade etti
27.03.2021 Dünya
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Lideri Nikos Anastasiadis'in "iki devletli çözümün mümkün olmayacağı" açıklamalarına cevap vererek, "1968 yılından bu yana devam eden müzakere süreçlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ana nedeni de halen devam etmekte olan Rum-Yunan zihniyetidir.
2.01.2021 Gündem
Devlet Bahçeli'den sert tepki: Yunanistan'dan izin mi alacaktık!
Devlet Bahçeli'den sert tepki: Yunanistan'dan izin mi alacaktık! Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biz vatan toprağını ziyaret etmek için provokasyon çığlığı atan Yunanistan'dan mı izin alacaktık. Ne zamandan beri BMGK, Türk milletinin iradesinin üstüne çıkmıştır. Adada yaşayan halklar bellidir. Bize göre Türk'süz Kıbrıs, kanı çekilmiş damardır. Kıbrıs'ın mihenk taşı Türk Milleti'dir. Kıbrıs coğrafyasının mayası Türk'tür." dedi.
17.11.2020 Siyaset
Dr. Fazıl Küçük kimdir? Kıbrıs'ın ilk Cumhurbaşkanı muavini Fazıl Küçük'ün hayatı!
Dr. Fazıl Küçük kimdir? Kıbrıs'ın ilk Cumhurbaşkanı muavini Fazıl Küçük'ün hayatı! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 37. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Dr. Fazıl Küçük pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Dr. Fazıl Küçük, hayatını Kıbrıs Türklerine adayan, ve Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinde etkili olan isimlerin başında geliyor. Peki, Dr. Fazıl Küçük kimdir? Kıbrıs'ın ilk Cumhurbaşkanı muavini Fazıl Küçük'ün hayatı!
15.11.2020 Gündem
Rauf Denktaş kimdir? KKTC'nin özgürlük mücadelesinde Rauf Denktaş
Rauf Denktaş kimdir? KKTC'nin özgürlük mücadelesinde Rauf Denktaş Hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü nedeniyle internette araştırılan isimlerin başında geliyor. Peki, Rauf Denktaş kimdir? Rauf Denktaş KKTC'nin bağımsızlığı için neler yaptı? İşte Rauf Denktaş'ın hayatı hakkında merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi!
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşuna giden yolda bir yandan tüm diplomatik kanalları zorlarken diğer yandan diplomasi yanıtsız kaldığında Kıbrıs Türkü'nün varlığını güvence altına almak için Barış Harekatı ile sahada varlık gösterdi. Türkiye'nin garantörlüğü, KKTC'nin kuruluş sürecine olumlu yansıyan en önemli unsurlardan biri oldu. Peki, KKTC nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlığını ne zaman ilan etti? İşte Kıbrıs tarihi hakkında merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
Türkiye'den sert tepki! 'Provokasyondur'
Türkiye'den sert tepki! 'Provokasyondur' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunan Cumhurbaşkanının 'işgalci' suçlamasına ilişkin, "Söyledikleri komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyondur." dedi.
22.09.2020 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den Mustafa Akıncı tepkisi
MHP lideri Bahçeli'den Mustafa Akıncı tepkisi MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Mustafa Akıncı’nın “Ankara tarafından yutulmadan” endişe duyması, “ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” demesi utanmazlık olduğu kadar tamiri ve tedavisi imkansız bir Türkiye husumetidir." ifadelerini kullandı.
8.02.2020 Siyaset
'Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek'
'Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek." dedi.
26.08.2019 Ekonomi
Bahçeli'den 'bedelli askerlik' açıklaması
Bahçeli'den 'bedelli askerlik' açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'bedelli askerlik' ile ilgili twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir' dedi.
20.07.2018 Gündem
KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan GKRY'ye sert tepki
KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan GKRY'ye sert tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendi başına yaptığı uluslararası anlaşmaların Kıbrıs Türk tarafı üzerinde hiçbir bağlayıcılığı olmadığını açıkladı. Adanın etrafındaki deniz yetki alanlarının salt Kıbrıs Rum tarafının lehine sınırlandırılamayacağı belirtilen açıklamada, “Bu adanın yegane sahibinin kendileri olmadığını hatırlatırız” denildi
16.01.2018 Gündem
Dışişleri'nden Yunanistan'a: Gerçek dışı!
Dışişleri'nden Yunanistan'a: Gerçek dışı! Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) sağladığı desteğe ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasına tepki gösterdi.
9.08.2017 Dünya
Rum Meclisi geri adım attı
Rum Meclisi geri adım attı Rum meclisi Kıbrıs'ta kriz yaratan Enosis kararını iptal etti
7.04.2017 Dünya
Kıbrıs'ta ilk yumuşama sinyali!
Kıbrıs'ta ilk yumuşama sinyali! Enosis krizi sebebiyle müzakere sürecinin duraklamasının ardından ilk kez yumuşama sinyali geldi. Türk ve Rum liderler ara bölgede Birleşmiş Milletler’in düzenlediği yemekte buluştu.
3.04.2017 Dünya
Kıbrıs müzakereleri ancak...
Kıbrıs müzakereleri ancak... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının ancak Rum Meclisinin "Enosis referandumunun okullarda kutlanması" kararını tamamen bertaraf etmesi halinde mümkün olacağını bildirdi.
27.03.2017 Dünya
BM Kıbrıs için yeniden devrede
BM Kıbrıs için yeniden devrede İplerin koptuğu Kıbrıs görüşmelerinde BM devreye girdi. BM’nin hazırladığı yol haritasına göre Akıncı ve Anastasiadis Nisan ayında yeniden bir araya gelecek. Eylül’de de iki toplum arasında referandum yapılacak.
21.03.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Enosis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enosis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.