Emekli Haberler

Emekli Haberler

Son dakika emekli haberler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli haberler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli haberler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Haberler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli haberler gelişmeleri de dahil olmak üzere 885 emekli haberler haberi bulunmuştur. Tüm emekli haberler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli ikramiyeleri ile ilgili flaş hamle! Yüzde 100 zam geliyor, en az...
Emekli ikramiyeleri ile ilgili flaş hamle! Yüzde 100 zam geliyor, en az... Emeklilere müjde! Zam geliyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler ile dul ve yetim maaşı alan vatandaşları kapsıyor. Yüzde 100 zam geliyor. Emekli ikramiyeleri ile ilgili flaş gelişme! 1.000 TL olarak ödenmeye başlayan bayram ikramiyeleri geçen yıl yapılan değişiklik ile 1.100 TL'ye yükseltilmişti. Senede iki kez Ramazan ve Kurban Bayram'larında ödenen ikramiyeler emekliler için büyük önem taşıyor. Enflasyonun yüksek olması, emekli maaşlarına ciddi oranda zam yapılsa da emekli vatandaşların alım gücünü etkiliyor. Yılda iki kez devlet tarafından ödenen ikramiyeler birçok emekli için kurtarıcı oluyor. Bu nedenle milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak zamma çevrildi. İkramiye zammı ile ilgili açıklalar peş peşe geldi. Emeklileri sevindirecek zam kararının detayları ise netleşmeye başladı. Bayram ikramiyelerine yüzde yüze varan zam yapılması bekleniyor. Emekli ikramiyelerinin en az 2.000 TL'ye çıkarılması gündemde.
23.02.2022 Emekli
10 yıl çalışana emeklilik ve kıdem tazminatı hakkı! Flaş detay, kritik tarih...
10 yıl çalışana emeklilik ve kıdem tazminatı hakkı! Flaş detay, kritik tarih... Emeklilik ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. Çok sayıda çalışan benzer durumda. Hem 3600 gün ile yani 10 yıl çalışarak emeklilik imkanı bulunuyor. Hem de kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Erken emeklilik için kritik tarih dikkat çekiyor. O tarihten önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmaya başlayanlar 2 yıl erken emekli oluyor. Çalışma mevzuatında yapılan değişiklikler çalışanların emeklilik süresini etkiliyor. 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan sonrasında işe başlayanlara göre önemli avantajlar sağlıyor. 10 yılda emeklilik imkanından yararlanmak isteyenlerin bu süre için çalışma şartı da bulunmuyor. Borçlanarak emekli olma imkanı da sunuluyor.
16.02.2022 Emekli
Emeklilere karşılıksız 3.000 TL ek ödeme! Başvuran alıyor, paralar maaş hesabına yatırılıyor
Emeklilere karşılıksız 3.000 TL ek ödeme! Başvuran alıyor, paralar maaş hesabına yatırılıyor Emekli vatandaşlar karşılıksız ödeme imkanından yararlanıyor. Ödeme miktarı 3 bin liraya kadar yükseltildi. Başvuru yapılması gerekiyor. Talepte bulunanlar paralarını hemen alabiliyor. Ödemeler maaş hesaplarına yapılıyor. Ancak isteyenler paralarını nakit olarak da alabiliyor. Bankalar emekli vatandaşlar için adeta yarış halinde. Ödemeler her geçen gün artıyor. Emekliler ise 'En yüksek promosyon ödemesini hangi banka yapıyor?" diye araştırma yapıyor. SGK ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokol çerçevesinde bankalar, aylıklarını kendi şubelerine transfer eden emeklilere promosyon ödemesi gerçekleştiriliyor. SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini belirlenen bankadan alan emeklilere çeşitli avantajlar sağlanıyor. Kamu ve özel bankalar tarafından 500 ile 3 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. İşte en güncel promosyon teklifleri ve gerekli şartlar...
31.01.2022 Emekli
Emekliye en az 255 TL
Emekliye en az 255 TL Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. Milyonlarca memur emeklisine Ocak'ta yüzde 4 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Tahminlere göre fark yüzde 7.59'a ulaşabilecek.
24.12.2018 Ekonomi
Emekliye yüzde 11 zam
Emekliye yüzde 11 zam Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. 15.4 milyonun Ocak zammı için Merkez Bankası'nın beklenti anketinden ipucu geldi. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 11.09, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4 zamma ilaveten yüzde 7.59 enflasyon farkı çıkacak.
18.12.2018 Ekonomi
Dikkat! Bunu yapan herkes 360 lira fazla maaş alacak
Dikkat! Bunu yapan herkes 360 lira fazla maaş alacak Emeklilik için gerekli prim ve yaş şartını yerine getirenler bu habere dikkat. Emeklilik başvurusunu Ocak 2019'dan itibaren yapanlara 90 ile 360 lira arasında fazla maaş bağlanıyor.
30.10.2018 Ekonomi
Emekliye en az 307 lira zam
Emekliye en az 307 lira zam Ocak'ta yüzde 4 zam alacak memur emeklilerinin beklenti anketine göre yüzde 10.28 enflasyon farkı alması bekleniyor. İşte bu oranlarla yeni memur emekli maaşları...
23.10.2018 Ekonomi
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor...
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor... Emekli olmayı bekleyen yüz binlerce kişiye son dakika müjdesi geldi. Gelen son habere göre beklenen yasa hazırlandı. Çıkacak olan yasaya göre emeklilikte çıraklık ve stajyerlik başlangıç tarihi dikkate alınacak. İşte tüm detaylar...
17.09.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti Hürriyet’in çok uzun yıllardır sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüten Hasan Kılıç İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Ayrıca Vatan Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürüten Bilal Çetin, 65 yaşında hayatını kaybetti.
18.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem
Erdoğan'dan işçi, memur ve emeklilere mesaj: Müjdeler vermeye devam edeceğiz
Erdoğan'dan işçi, memur ve emeklilere mesaj: Müjdeler vermeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan: ''Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.'' dedi.
7.10.2023 Gündem
DHA'nın yeni projesi 'DHAPress', Şuşa Küresel Medya Forumu'nda uluslararası basına tanıtıldı
DHA'nın yeni projesi 'DHAPress', Şuşa Küresel Medya Forumu'nda uluslararası basına tanıtıldı Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Azerbaycan merkezli Trend Uluslararası Haber Ajansı’nın ortak projesi olarak geliştirilen ‘www.dhapress.com’un tanıtım lansmanı, Şuşa Küresel Medya Forumu’nda tanıtıldı.
23.07.2023 Dünya
Ticaret Bakanlığı'ndan e-ticaret sipariş iptallerine ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan e-ticaret sipariş iptallerine ceza Ticaret Bakanlığı, e-ticaret'te sipari iptalleri konusunda vatandaşların mağduriyetleri için sektörü uyardı. 6 firmaya 9,2 milyon lira idari para cezası uygulandı.
16.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki halk buluşmasında konuştu. 'Yasama ile yürütmenin daha iyi iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Bu acıları artık çekemeyiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir Hatay’da Defne Hastanesi’nde CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, "Cildiye, dahiliye, nöroloji olmak üzere bütün birimlerde muayene olabilir, MR çekilebilir. Kan tetkikleri yapılabilir görüntüleme yapılabilir." dedi.
21.05.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken düzenlenen tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.
2.05.2023 Gündem
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK), emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasanın, 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
8.03.2023 Çalışma Hayatı
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesi günlerce konuşulmuştu. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekilmişti. Öte yandan 6 yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında istismara uğrayan H.K.G.’den güzel haberler var. 2020 yılında savcılığa başvurmasının ardından yüksek koruma altına alınan H.K.G, 23 yaşında yeni bir hayata başladı. Adı değişti, adresi gizli tutuluyor, okuma-yazma öğrendi, ilk ve ortaokul diploması aldı, aşçılık kursuna gidiyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
SGK'dan 'düşük zam' iddialarına açıklama: Hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak aylıklar ödenecek
SGK'dan 'düşük zam' iddialarına açıklama: Hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak aylıklar ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı basın yayın organlarında emeklilere yüzde 30 oranından daha düşük zam yapıldığına yönelik çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.
20.01.2023 Emekli
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi!
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi! ABD yönetimi Türkiye’ye F-16 satışı için harekete geçti, ancak Kongre’de Menendez’in başını çektiği muhalif isimlerden hemen olumsuz açıklamalar geldi.
15.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Haberler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli haberler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.