Elektrik Tarife

Elektrik Tarife

Son dakika Elektrik tarife haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elektrik tarife ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elektrik tarife haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Tarife

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik tarife gelişmeleri de dahil olmak üzere 495 elektrik tarife haberi bulunmuştur. Tüm elektrik tarife haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları...
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Serbest tarife dönemi başlıyor. Milyonlarca abonenin faturasını düşürecek bir adım atılıyor. Elektrik faturasını düşürmek isteyen esnaf, elektrik şirketleriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa, başka bölgede daha uygun tarifesi olan dağıtım şirketinden hizmet alabilecek.
6.04.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı ve uygulamaya geçmiş olmayı hedeflediklerini belirtmişti. Tarifelerde indirim bekleyen vatandaşlar ve esnafın gözü de bu tarihte olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
26.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30...
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30... Doğal gaz faturaları için yardım, su faturalarına indirimin ardından elektrik faturaları için de destek mesajı geldi. Milyonlarca kişi bekliyordu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Elektrikte kademeli tarife hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır” dedi. Bu gelişmeden sonra enerji uzmanları merak edilenler soruları tek tek yanıtladı. Düzenlemeler faturalara nasıl yansıyacak? Enerji Uzmanı Altuğ Karataş, "210 KW eşik sınır belirlenmişti. Şunu anlıyoruz, bugüne kadar bu düzenleme yapıldığından beri Türkiye’de düzenlenmiş faturalardaki toplam bedeller üzerinden yüzde 64 ödeme, 1.37 TL'den gerçekleşmiş. Benim beklentim 210 KW sabit tutulacak ama Cumhurbaşkanı'nın açıklamasına göre 1.37 TL'lik birinci kademe fiyatlar, 2,06'lık ikinci kademe fiyatta bir düzenleme" dedi.
17.02.2022 Ekonomi
KYK yemek yardımı arttı mı? Öğrenci yurtlarında beslenme yardımı ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
KYK yemek yardımı arttı mı? Öğrenci yurtlarında beslenme yardımı ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonların gözü Kabine toplantısındaydı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. KDV indirimi, ekonomideki gelişmelerin ele alındığı kritik toplantı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine kararlarını açıkladı. Peki, KYK yemek yardımı arttı mı? Öğrenci yurtlarında beslenme yardımı ne kadar oldu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
16.02.2022 Gündem
Elektrik faturaları düşecek mi? En düşük elektrik tarifesi ne oldu? İşte elektrik tarife değişikliği!
Elektrik faturaları düşecek mi? En düşük elektrik tarifesi ne oldu? İşte elektrik tarife değişikliği! Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabinenin gündeminde yüksek elektrik faturalarının ardından toplumun farklı kesimlerinden gelen talepler yer aldı. Konut elekriğinde yeni düzenleme yapılması bekleniyordu. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturaları ile ilgili yapılacak yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. Peki, Elektrik faturaları düşecek mi? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
16.02.2022 Gündem
Elektrik faturalarındaki bu detaya dikkat! Sanayi elektriği kullanıyor olabilirsiniz...
Elektrik faturalarındaki bu detaya dikkat! Sanayi elektriği kullanıyor olabilirsiniz... Yükselen enerji maliyetleri sonrası 'tarifeli' Elektrik Faturası sistemine geçildi. Buna göre meskenlerde belirli bir seviyeye kadar indirimli tarife uygulanıyor. Ancak bu sadece evlerle ilgili. Sanayi tipi elektrikte ise bu uygulama yok.
11.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalar değişiyor, vergi muafiyeti ve indirim...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalar değişiyor, vergi muafiyeti ve indirim... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Faturalar değişiyor. Bir açıklama daha geldi. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Son aylarda artan elektrik faturalarına yönelik vergi muafiyeti gelebilir. Bazı esnaflara kiraları kadar elektrik faturası geldiğini söyleyen Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, "Yüzde 18'lik KDV'yi yüzde 8'e düşürülürse bu faturalarda ciddi bir indirim anlamına gelir." ifadelerini kullandı. Dilek Güngör bakanlığın bu kararı yakın zamanda açıklamasını beklediğini de belirtti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde düzenleme yapılacağını belirterek, "Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' demişti. Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
4.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Resmen değişti. EPDK duyurdu. Lisanssız elektrik üretim tesisleriyle ilgili EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre; üreticinin serbest tüketici olup olmaması ve mahsuplaşmanın saatlik veya aylık olarak yapılması arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın üreticilere ödenecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi bedeli için kademeli tarife esas alınarak uygulama yapılacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde düzenleme yapılacağını belirterek, "Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' demişti. Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararla 210 kilovatsaatin üzerindeki faturalar 42 lira düşecek.
3.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturası düşüyor! Detaylar belli oldu
Elektrik faturası düşüyor! Detaylar belli oldu Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Faturalar düşüyor. Yeni yıl ile birlikte elektrik tarifelerinde yeni düzenlemeye gidilmiş, faturalarda yüzde 50 ile yüzde 125 arasında artış olmuştu. Ancak dünkü Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden açıklama yaptı ve elektrik düzenlemesinin değiştirildiğini söyledi. 1 Ocak tarihi itibariyle yeni elektrik fiyatları açıklandı. Birinci kademe 1 Kwh tüketilen elektriğe 1,37 TL ödeme yapıyorsunuz. Bir de ikinci kademe var burada ise kwh başına 2,06 TL ödeme yapılıyor. Burada limitler değişti. 210 kwh'a kadar olan tüketim 1,37 TL olan düşük fiyatla çarpılıyor. Bu da 287,7 TL ediyor. 100 kwh tasarruflu faturanın üzerine harcarsanız. 206 TL her 100 kwh'da ödeme yapıyorsunuz. 310 kwh harcama yapan vatandaş 493,7 TL ödeme yapacak. Eski limitte ise 150 kwh kısmı 1,37 TL ile 205,5 TL ediyordu, 160'lık kısım ise 2,06 TL kwh başına hesaplanınca 329,6 TL ediyordu. Bu da toplamda 535,1 TL ödeme yapması gerekecekti. 41,4 TL'lik bir fark oluştu.
1.02.2022 Ekonomi
Kredi, fatura, destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri tek tek açıkladı...
Kredi, fatura, destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri tek tek açıkladı... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı görevindeki değişim, ülke gündemindeki konular ve ekonomik gelişmelere ilişkin konuştu. Erdoğan, konuşmasında bazı müjdeler de verdi. Erdoğan elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın 2-3 kat faturalarının arttığı yönündeki şikayetleri sonrası elektik kurumlarımıza tarifelerin düzenlemeye gitmesi talimatını verdik. Elektrik faturalarında aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.
31.01.2022 Gündem
Kademeli elektrik tarifesi ile ilgili flaş gelişme! Limitler değişiyor mu? Fatura tutarı...
Kademeli elektrik tarifesi ile ilgili flaş gelişme! Limitler değişiyor mu? Fatura tutarı... Elektrik faturalarında kademeli tarifeye geçilmesi ile birlikte yeni bir dönem başladı. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibiyle yolla çıkılan değişiklikte vatandaşlar yüksek gelen faturalardan şikayetçi. Kademeli tarife sonrası pek çok tüketicinin elektrik faturası yükseldi. Yeni yıl ile birlikte elektrik fiyatlarına yapılan zam kademeli şekilde abonelere yansıtılıyor. 150 kilovatsaatten daha az tüketim yapanların elektrik faturasının düşük gelmesi gerekiyor. Ancak uzmanlarına göre kademeli tarifedeki 150 kilovatsaatlik baraj küçük bir evin sadece beyaz eşya kullanımı ile aşılıyor ve bu durumda vatandaş kabarık bir fatura ile karşılaşıyor. Bu nedenle kademeli tarifede limit değişikliği gündeme geldi. Bakan Dönmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Limit değişikliğine gidebiliriz. 150 kilovatsaat kalacak diye bir kaidemiz yok" diye konuştu. Öte yandan isteyen tüketiciler kademeli tarifen çıkabiliyor. Bunun için öncelikle elektronik sayaç gerekiyor. Eğer elektronik sayaç mevcutsa, elektrik temin edilen şirkete başvuruluyor. Çoklu tarifede, 06.00-17.00, 17.00-22.00, 22.00-06.00 saatleri arasında farklı birim fiyatlar üzerinden elektrik harcaması hesaplanıyor. Çoklu tarife, gündüz saatlerinde tek zamanlı tarifeye göre daha pahalı. Ancak özellikle 22.00’den sabaha kadarki harcamalarda önemli avantaj sağlıyor. Bu yüzden, elektrik harcamasının önemli bölümünü gecenin geç saatlerine kaydırabilenler için bir alternatif olabilir.
26.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş detay! Başvuran kademeli tarifeden çıkıyor, avantajlı fiyat...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş detay! Başvuran kademeli tarifeden çıkıyor, avantajlı fiyat... Elektrik faturaları son günlerde vatandaşların en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. 1 Ocak itibarı ile başlayan kademeli dönem ile ilgili pek çok bilinmeyen bulunuyor. Kademeli tarifeye geçilmesindeki amaç tüketim miktarına göre fiyat belirlemekti. Bu da özellikle az tüketen abonelerin yeni zamlardan daha az etkilenmesini sağlayacak bir önlem olarak devreye alındı. Ancak kademeli elektrik tarifesi ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Otomatik olarak uygulanan tarifeden isteyen tüketiciler çıkabiliyor. Kademeli tarifeye dahil olmak istemeyenler, 3 ayrı saat dilimi üzerinden uygulanan çok zamanlı abone grubuna geçebiliyor. Bunun için elektronik sayaç gerekiyor. Eğer elektronik sayaç mevcutsa, elektrik temin edilen şirkete başvuruluyor. Kademeli elektrik tarifesinden çıkmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken nokta ise daha çok hangi saatler arasında elektriğin daha fazla kullanıldığı. Çoklu tarife, gündüz saatlerinde tek zamanlı tarifeye göre daha pahalı. Ancak özellikle 22.00’den sabaha kadarki harcamalarda önemli avantaj sağlıyor. Bu nedenle daha çok 22.00'den sonra elektrik tüketimi olan abonelerin çoklu tarifeye geçmesi karlı oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili yeni gelişme! Hemen kontrol edin, zamlı fiyatlar...
Elektrik faturaları ile ilgili yeni gelişme! Hemen kontrol edin, zamlı fiyatlar... Elektrik faturaları ile ilgili harekete geçildi. Birçok abone faturalarda yanlışlık olduğu iddiası ile EPDK'ya başvuru yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ise faturalar ile ilgili gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Tüm aboneler faturalarını kolay bir şekilde kontrol edebiliyor. Kullanılan miktar ile gelen fatura arasında fark olması durumunda faturalar yeniden düzenleniyor. Birçok tüketici 'Elektrik faturası nasıl hesaplanır?' diye araştırma yapıyor. Fatura kontrolü internet üzerinden yapılabiliyor. İşte fatura hesaplama, elektrik tarifesinde yeni dönem ve faturaları düşürmek için tüketicilerin kendi alacakları önlemler ile ilgili tüm detaylar...
13.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Fiyatlar değişiyor, işte yeni dönemin detayları...
Doğal gaz faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Fiyatlar değişiyor, işte yeni dönemin detayları... Doğal gaz faturalarıyla ilgili flaş gelişme. Yeni dönem geliyor. Fiyatlar değişecek. İklime göre kademeli tarifenin detayları ortaya çıktı. Elektrik faturalarındaki uygulamanın ardından doğal gaz faturalarında da yeni bir uygulamaya daha gidiyor. TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile doğal gazda kademeli tarifeye geçiliyor. Doğal gaz kademeli tarife nedir? Merakla beklenen faturalarda ‘kademeli ücretlendirme' çalışmasının ayrıntıları ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.01.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili yeni karar! Değişiyor, tüm aboneler için geçerli, fiyatlar artık...
Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili yeni karar! Değişiyor, tüm aboneler için geçerli, fiyatlar artık... Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiren bir adım atılıyor. Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili flaş karar! Tamamen değişiyor. Faturalar düşecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik ve doğal gaz faturalarında kademeli tarifeye geçileceğini açıkladı. Peki bu değişiklik aboneleri nasıl etkileyecek? Faturalar düşecek mi? İste tüm detaylar...
24.11.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarını ayda 108 TL düşürmek mümkün!
Elektrik faturalarını ayda 108 TL düşürmek mümkün! Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Faturaları düşürüyor. Yüzde 5'lik avantaj sağlanıyor. Dört kişilik bir aile elektrik faturalarına ortalama, aylık 208, yıllık 2.500 lira ödüyor. Ancak bu rakamı 1.200 TL'ye kadar düşürüp aylık 108, yıllık ise 1.300 lira daha az para ödemek mümkün. Prize takılı halde bırakılan cihazların elektrik harcayıp harcamadığı yıllardır tartışılan bir konu. Ancak şarj aletlerinin prizde boş yere takılı kalması tahmininizden çok daha fazla elektrik harcıyor. Nasıl mı? İşte yanıtı...
13.09.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları düşüyor! Tüm aboneler için geçerli
Elektrik faturaları düşüyor! Tüm aboneler için geçerli Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturaları düşüyor. Tüketiciler yüzde 11 daha az elektrik faturası ödeyebilir. Elektrik tüketicileri istedikleri takdirde elektrik tedarikçisini değiştirebilir böylece daha az fatura ödeyebilirler. Yaz aylarında artan elektrik faturaları tasarruf önlemleri ile de düşürülebilir. Temmuz ayı hesaplamalarına göre duvar tipi klima, bir evde günde 12 saat kullanıldığında yaklaşık 602 TL olarak faturalara yansıyor. Peki klima başta olmak üzere elektrik faturasının artmasına neden olan cihazlar nasıl doğru şekilde kullanılır? İşte elektrik faturanızı düşürecek tasarruf önlemleri...
9.07.2021 Ekonomi
Faturalar düşecek! Elektrik dağıtım şirketine başvuran aboneler...
Faturalar düşecek! Elektrik dağıtım şirketine başvuran aboneler... Elektrik abonelerini ilgilendiriyor. Güncel faturanızla şirketinize başvurun. Elektriğe ödenen para cebinizde kalsın. 4 bin 200 TL tasarruf sağlayın. Herhangi bir yakıt kullanmayan güneş panelleri 25 yıl elektrik üretiyor. Evine çatı paneli kurarak elektrik faturası ödemeyen kullanıcılar ürettiği fazla enerjiyi satarak gelir de elde edebiliyor. İşte detaylar...
19.05.2021 Ekonomi
Faturalar düşüyor! Milyonlarca abone için geçerli, yüzde 17...
Faturalar düşüyor! Milyonlarca abone için geçerli, yüzde 17... Faturalar için daha az ücret ödeniyor. Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Yüzde 17 daha az elektrik faturası ödemek mümkün. Tarifesini değiştiren karlı çıkıyor. Yılda ortalama 2 fatura bedeli ödenmiyor. Aboneler elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme hakkına sahip. Esnaf ve KOBİ'ler elektrik tedarik şirketlerini değiştirerek yılda 2 fatura tutarına kadar tasarruf sağlayabilirler. Serbest tüketici olmasına rağmen elektrik tedarikçisini henüz değiştirmemiş esnaf sayısı 5 milyon. Bu aboneler elektrik tedarikçisini değiştirerek yüzde 17'ye kadar daha ucuz fiyattan elektrik kullanabilir.
4.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturasının 118 TL'sini devlet ödüyor! Başvurular...
Elektrik faturasının 118 TL'sini devlet ödüyor! Başvurular... Binlerce aboneyi ilgilendiriyor. Elektrik faturası ödemelerine devlet desteği sağlanıyor. Faturanın 118 TL'lik kısmı devlet tarafından ödeniyor. Fatura desteği pandemi sürecinde de devam ediyor. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar başvuruda bulunmaları halinde elektrik fatura yardımı alıyor. Dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen elektrik tüketim desteğinden 2 milyon hane yararlanıyor. Ödemeler PTT'ye yapılıyor. Ayrıca tam kapanma sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gecikmiş burcu bulunan abonelerin elektriği kesilmeyecek.
3.05.2021 Ekonomi
Elektrik, su, doğal gaz... Tüm faturalar için geçerli! İade edilecek
Elektrik, su, doğal gaz... Tüm faturalar için geçerli! İade edilecek Doğal gaz, elektrik ve su faturaları ile ilgili önemli karar. Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. İade bedeli ödemesi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Abonelik sözleşmelerinden alınan güvence bedelleri verilen hizmetin türüne göre öngörülecek birim miktar üzerinden belirlenecek. Böylece vatandaşlar maddi kayba uğramayacak.
30.04.2021 Ekonomi
Elektrik açıklaması! Yüzde 30 artış...
Elektrik açıklaması! Yüzde 30 artış... Tüm elektrik abonelerini ilgilendiriyor. Açıklama geldi. Yüzde 30 arttı. Yaşanan artışın nedenleri açıklandı. Koronavirüse karşı yeni önlemler kapsamında şirketlerin evden çalışma sistemine geçmesi ve Ramazan ayının da başlamasıyla birlikte vatandaşın uyku alışkanlıkları değişti. Konutlarda, sahura kadar hareketlilik sürüyor. Buna bağlı olarak elektrik tüketimi de hızla arttı. Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, bu durumun Güney Marmara Bölgesi’nde günlük tüketimi, Ramazan etkisinde olmayan güne göre 02.00– 06.00 saatleri arasında konutlarda yüzde 30’a kadar yükselttiğini söyledi. Türkiye genelinde 6-7 Nisan’da 02.00 – 06.00 saatleri arasında saatlik tüketim 30 milyon kilovatsaat olarak ölçüldü. 13-14-15 Nisan’da sahur saatleri olan 02.00 ve 06.00 arasında (her bir saat için) 33 ile 34 milyon kilovatsaate çıktı. Yüzde 10’u aşkın tüketim artışı söz konusu.
18.04.2021 Ekonomi
Elektrik açıklaması! Ve belli oldu, rekor düşüş, yüzde...
Elektrik açıklaması! Ve belli oldu, rekor düşüş, yüzde... Elektrik kullanımı ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu. Büyük düşüş görüldü. geçen yıla göre yüzde 4 düştü. Dünyada geçen yıl rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinden sağlanan elektrik üretimi 314 teravatsaat (yüzde 15) artarken, bu büyüme kömürden elektrik üretiminde 346 teravatsaatle (yüzde 4) rekor düşüş getirdi. Türkiye'de kullanılan elektrik miktarı ile ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Türkiye'de dün günlük bazda 769 bin 969 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 761 bin 45 megavatsaat oldu.
29.03.2021 Ekonomi
Elektrik açıklaması! Bakan duyurdu ve belli oldu, yüzde 50...
Elektrik açıklaması! Bakan duyurdu ve belli oldu, yüzde 50... Merakla bekleniyordu. Bakan Dönmez bugün açıkladı ve belli oldu. Yüzde 50 artış yaşandı. Dönmez yaptığı açıklamada, "Güneşin elektrik üretimimizdeki payı 2002'de sıfırken bugün yüzde 3,7 oldu. Şubat 2020’den bugüne güneşten elektrik üretimi yüzde 50 arttı" dedi.
23.03.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili harekete geçildi! Yüzde 50...
Elektrik faturaları ile ilgili harekete geçildi! Yüzde 50... Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturasıyla ilgili flaş karar! Yeni karar ile elektrik faturaları düşecek. Tüm abonelere duyuruldu. TEDAŞ tarafından yapılan açıklamada ilk adımın atıldığı kaydedildi. Bu yıl itibarı ile reklam gelirlerinin yüzde 50'si tarife yoluyla tüketicilere yansıtılacak. Böylece faturalarda belli bir miktar düşüş sağlanacak.
11.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Tarife ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik tarife haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.