Ekşi mayalı ekmek bağışıklığı güçlendiriyor
Ekşi mayalı ekmek bağışıklığı güçlendiriyor Ekmeğin içerdiği glikozun beynin enerji kaynağı olarak kullanıldığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Ekşi mayalı ekmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır” dedi.
7.05.2020 Sağlık
Evde ekşi maya nasıl yapılır? Ekşi maya yapılışı ve ekşi mayalı ekmek tarifi
Evde ekşi maya nasıl yapılır? Ekşi maya yapılışı ve ekşi mayalı ekmek tarifi Anadolu ekmeklerinin en büyük sırrı ekmeklerin evde hazırlanan ekşi mayadan yapılmasıdır. Ekşi mayadan yapılan ekmekler hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de içinde bulunan yararlı bakteriler sayesinde de bağışıklığı güçlendiriyor. Siz de evde ekşi mayanızı hazırlayabilir, ekmeklerinizi yaparken de bu ekşi mayayı kullanabilirsiniz. Peki,Evde ekşi maya nasıl yapılır? İşte garantili ekşi maya tarifi...
19.04.2020 Gündem
Evde kolay hazırlanan bağışıklığı güçlendiren yiyecekler
Evde kolay hazırlanan bağışıklığı güçlendiren yiyecekler Corona virüs nedeniyle izolasyon sürecini yaşadığımız bu dönemde evde kaldığımız günleri avantaja çevirmenin tam zamanı. Mutfakta geçirdiğimiz zamanı bağışıklık sistemini güçlendirmek için harcayabilirsiniz. Peki, Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Gastronomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök koronavirüs salgını döneminde bağışıklık güçlendirici besinleri ve tariflerini paylaştı.
10.04.2020 Sağlık