Ekonomik Yaptırımlar

Ekonomik Yaptırımlar

Son dakika ekonomik yaptırımlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekonomik yaptırımlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekonomik yaptırımlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomik Yaptırımlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomik yaptırımlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 787 ekonomik yaptırımlar haberi bulunmuştur. Tüm ekonomik yaptırımlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zelenski: Macron vaktini boşa harcıyor
Zelenski: Macron vaktini boşa harcıyor Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İtalyan medyasına yaptığı açıklamada, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un Rusya ile diyalog kapısını açık tutması konusundaki açıklamasını değerlendirdi. Zelenski, “Faydasız bir diyalog olacak, aslında Macron zamanını boşa harcıyor” dedi.
20.02.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, özgün ekonomi modelini oluşturduklarının altını çizerek "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz" dedi.
30.09.2022 Siyaset
Almanya Başbakanı Scholz: Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz
Almanya Başbakanı Scholz: Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'nun 2. gününde yaptığı konuşmada, "Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz" dedi.
21.09.2022 Dünya
Türkiye’ye dolar yağacak! Rusya, Akkuyu için dev yatırımı duyurdu
Türkiye’ye dolar yağacak! Rusya, Akkuyu için dev yatırımı duyurdu Dolarlar Türkiye’ye yağacak! Dev yatırıma resmen onay verildi. Akkuyu NGS'nin inşaatını gerçekleştiren Rus Rasatom şirketi, Türkiye'ye 15 milyar dolar para girişi yapacak. Böylelikle 20 milyar dolarlık projenin yüzde 75'ini karşılayacak para şimdiden yatırılmış olacak. Bu sıcak para ile vakti gelen çalışmaların ödemeleri ve 2 yıl içindeki ödemelerin tamamı yatırılabilecek.
29.07.2022 Ekonomi
Kremlin Avrupa’ya doğalgaz silahını çekti: Yaşlılar kışın Türkiye'ye gitsin!
Kremlin Avrupa’ya doğalgaz silahını çekti: Yaşlılar kışın Türkiye'ye gitsin! Avrupa'nın korktuğu başına geldi. Ukrayna savaşında Batılı ülkelerin Kiev yönetimine yaptığı silah yardımları yüzünden istediğini elde etmekte zorlanan Kremlin Avrupa’ya doğalgaz silahını çekti. Alman ekonomisini çökertmek isteyen Putin yönetimi bu ülkeye sevkıyatı yüzde 20’ye indirdi.
27.07.2022 Dünya
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek 'Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22' organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya'da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz'da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz" dedi.
20.07.2022 Ekonomi
İran ve ABD Basra Körfezi’nde karşı karşıya geldi!
İran ve ABD Basra Körfezi’nde karşı karşıya geldi! Basra Körfezi'nde Rutin geçişini yapan ABD devriye gemisi "USS Sirocco" ve nakliye gemisi "USNS Choctaw County" İran hücum botları ile neredeyse kafa kafaya geldi.
21.06.2022 Dünya
Dolar ve euro ile ilgili çok çarpıcı analiz! Dev banka 'Euro 1 doların altına düşebilir' diyerek açıkladı...
Dolar ve euro ile ilgili çok çarpıcı analiz! Dev banka 'Euro 1 doların altına düşebilir' diyerek açıkladı... Dolar ve euro ile ilgili dikkat çeken analiz! Dev ekonomiler enflasyonla mücadele etmeye devam ediyor. Enflasyonla mücadele için faizi kullanan ABD ekonomisinde resesyon riskleri ortaya çıkmaya başladı. Goldman Sachs, ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl resesyona girme olasılığının arttığını açıkladı. Danske Bank ise euronun 1 doların altına inebileceğini raporladı. ABD vatandaşları ise en son yaşanan 2008 krizinden sonra tasarruflarını en düşük seviyelere indirdi.
21.06.2022 Ekonomi
Dünyanın merakla beklediği planın detayları netleşti! Türk askerine kritik görev, savaş gemileri eşlik edecek...
Dünyanın merakla beklediği planın detayları netleşti! Türk askerine kritik görev, savaş gemileri eşlik edecek... Rusya-Ukrayna savaşı sürerken tüm dünyada tahıl krizinin ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. Bu krizin çözümüyle ilgili merakla beklenen planın detayları netleşmeye başladı. Rus basınında ortaya atılan iddiaya göre, Türkiye'nin yaptığı temaslar sonrası ortaya çıkan plan kapsamında, Ukrayna'nın elindeki geçen yıla ait tahıl rekoltesinin deniz yoluyla dünyaya taşınması için Türk donanması önemli bir görev üstlenecek. Karadeniz tahıl güvenlik koridorunun karargahı ise İstanbul merkezli olacak.
7.06.2022 Ekonomi
Bakan Muş: 7,3'lük büyüme gerçekten büyük bir başarı
Bakan Muş: 7,3'lük büyüme gerçekten büyük bir başarı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarını değerlendirdi. Pandemi şartları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olayların dünya ekonomisinin büyüme oranlarını etkilediğini belirten Bakan Muş, "Bu şartlar içinde 7,3'lük büyüme gerçekten aslında Türk ekonomisinin ileriye dönük de nerelere geleceğinin en önemli göstergelerinden. O açıdan çok sevindirici bir haber. Tüm bu gelişmelerin içinde gerçekten büyük bir başarı" dedi.
31.05.2022 Ekonomi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepkiler! Ukrayna'yı suçladı, Almanya Başbakanı Scholz'u hedef aldı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepkiler! Ukrayna'yı suçladı, Almanya Başbakanı Scholz'u hedef aldı Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken, dünya gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak peşe peşe sert açıklamalarda bulunan Lavrov, Almanya’yı sert bir dille eleştirdi ve müzakerelerin devam etmemesinden dolayı Kiev yönetimini eleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Almanya, Scholz hükümeti iktidara geldikten sonra bağımsızlığının son belirtilerini de kaybetti” dedi. Lavrov barış müzakerelerine ilişkin de “Rusya ile Ukrayna arasında müzakereler devam etmiyor çünkü Kiev bu süreçten çekildi” dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise Putin’in, Ankara’yı ziyaret planlanı olmadığını söyledi.
17.05.2022 Dünya
Japonya meclisinden Rusya’nın 'ayrıcalıklı ulus' ticareti statüsüne iptal kararı
Japonya meclisinden Rusya’nın 'ayrıcalıklı ulus' ticareti statüsüne iptal kararı   Japonya’da meclis, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle uygulanan yaptırımlar doğrultusunda Rusya'nın "ayrıcalıklı ulus" ticaret statüsünün iptal edilmesine onay verdi.
20.04.2022 Dünya
Rusya'dan ekonomik yaptırımlara karşı kritik hamle! 32,3 milyar dolar...
Rusya'dan ekonomik yaptırımlara karşı kritik hamle! 32,3 milyar dolar... Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batı tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları hatırlatarak, söz konusu yaptırımların aşılması ve Rus ekonomisine destek amacıyla 2,5 trilyon rubleden (32,3 milyar dolar) fazla bir bütçe kullanacaklarını ifade etti.
19.04.2022 Dünya
ABD, Rusya’ya yönelik yaptırımları artıracak
ABD, Rusya’ya yönelik yaptırımları artıracak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’nın Bucha kentinde yaşanan katliama karşı kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek, Ukrayna’ya desteğin devam edeceğini ve Rusya’ya yaptırımların artırılacağını bildirdi.
20.04.2022 Dünya
Altın fiyatlarında kritik tahmin! Tarih verildi, gram altında yeni rekor...
Altın fiyatlarında kritik tahmin! Tarih verildi, gram altında yeni rekor... Altın fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatlarında etkisini sürdürürken, Fed’in vereceği gelecek karar merakla bekleniyor. ‘Gram altın ne kadar oldu?’ sorusu cevap beklerken, uzmanlardan art arda flaş tahminler geldi. Güne 915 liradan başlayan gram altın 913 liradan işlem görüyor. Bin 921 dolardan açılan ons altın ise hafif geri çekilerek 1918 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve gram altın fiyatında yıl içinde yeni rekorlar gelebileceğini vurgulayan uzmanlar, kritik tahminlerde bulundu. İşte ons altın, çeyrek altın, gram altın, tam altın ve cumhuriyet altını ile ilgili son dakika gelişmeleri...
23.03.2022 Ekonomi
İbrahim Kalın New York Times'a konuştu: Zelenski görüşmeye hazır ama Putin henüz değil
İbrahim Kalın New York Times'a konuştu: Zelenski görüşmeye hazır ama Putin henüz değil Amerikan New York Times gazetesi, Rusya'nın Ukrayna işgaline ilişkin önemli bir makale yayınladı. Steven Erlanger'in kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da görüşlerine yer verildi. Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın krizde oynadığı arabuluculuk rolüne dikkat çekilen yazının başlığına ise Kalın'ın "Putin henüz Zelenski ile görüşmeye hazır değil" yorumu çekildi.
19.03.2022 Gündem
Ukrayna - Rusya savaşında son gelişmeler...  Rus ordusunun katliamı dünyayı ayağa kaldırdı: Ekmek sırası bekleyen siviller vuruldu!
Ukrayna - Rusya savaşında son gelişmeler... Rus ordusunun katliamı dünyayı ayağa kaldırdı: Ekmek sırası bekleyen siviller vuruldu! Rusya'nın Ukrayna işgalinde 22. güne çatışmalar ve bombalamalarla girildi. Rusya'nın Ukrayna’nın Çernihiv kentinde ekmek kuyruğunda bekleyen sivilleri hedef almasının yankıları sürüyor. Dün yapılan saldırı sonucunda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği açıklandı. Harkiv ve Chernihiv'deki hasar uydu görüntülerine yansıdı. Maxar iki kentin uzaydan çekilmiş görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, müzakerelerde önceliklerinin çatışmanın sona ermesi, güvenlik garantileri, egemenlik ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olduğunu belirtti.
18.03.2022 Dünya
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi? Rus ordusuna Ukrayna için istila emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin, kuşkusuz siyasi kariyerinin en zor günlerini geçiriyor. Ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya için bugün oldukça kritik bir gün. İşte temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kalan Rusya'yı bekleyenler...
16.03.2022 Dünya
ABD ve Çin buluştu, kritik görüşme 7 saat sürdü!
ABD ve Çin buluştu, kritik görüşme 7 saat sürdü! ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi’nin İtalya’nın başkenti Roma’daki görüşmesinin 7 saat sürdüğü ve ABD’nin Çin’e Rusya'ya yardım etmesi halinde ortaya çıkacak olumsuz sonuçları ilettiği bildirildi.
14.03.2022 Dünya
Putin'den flaş yaptırım açıklaması: Rus petrol ve doğal gazı...
Putin'den flaş yaptırım açıklaması: Rus petrol ve doğal gazı... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı tarafından kendilerine uygulanan ekonomik ambargolar için, “Zaten uygulanacaktı” dedi. ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’dan petrol ve doğalgaz alımını yasaklanması yönelik kararını eleştiren Putin, “Batı’da fiyatları artıyor fakat bu bizim suçumuz değil. Bu onların kendi yanlış hesaplamalarının sonucu. Bizi suçlayabileceğimiz bir durum yok. ABD’de petrol ve petrol ürünleri fiyatlarının artıyor olmasında da aynısı geçerli." dedi.
10.03.2022 Dünya
Ukrayna’da savaş nasıl sonlanabilir? 5 farklı senaryo ortaya çıktı
Ukrayna’da savaş nasıl sonlanabilir? 5 farklı senaryo ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ile başlayan savaştan gelen son dakika haberleri dünyayı dehşete düşürmeye devam ediyor. Cepheden gelen haberler, diplomatik açıklamalar, yerlerinden edilen ve yas tutan insanların acıları çok yoğun duygulara yol açıyor. Peki Ukrayna'daki çatışma nasıl sonlanabilir? Siyasetçilerin ve askeri planlamacıların incelemekte olduğu senaryolar neler? Bu kişilerin çoğu geleceği tahmin etmenin zor olduğunu söylese de bazı öngörüleri var. Senaryoların büyük bir kısmı ise iç karartıcı. İşte Ukrayna'da savaşın nasıl sonlanabileceği ile ilgili 5 farklı senaryo...
4.03.2022 Dünya
Moody's ve Fitch'ten Rusya kararı!
Moody's ve Fitch'ten Rusya kararı! Moody's ve Fitch, Rusya'nın notunu uygulanan ağır ekonomik yaptırımlar nedeniyle düşürme kararı aldı.
3.03.2022 Ekonomi
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak...
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak... Rusya'nın Ukrayna işgalinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Kiev'deki gizli sığınağının kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Burada CNN International'a konuşan Zelenski ateşkes için şartını açıkladı. Belarus Ukrayna sınırındaki birlik miktarını iki katına çıkarmaya karar verdi ABD Başkanı Biden ise, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattı. Rus ordusu bu sabah Harkov'u cehenneme çevirdi. Top mermisi düşmeyen yerin bulunmadığı şehirde üniversite de vuruldu; en az 21 kişi öldü, 112 yaralı var. Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi. Lavrov "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
Rus ekonomisinde işler iyi gitmiyor! Toplantıda her şeyi anlatan o görüntü...
Rus ekonomisinde işler iyi gitmiyor! Toplantıda her şeyi anlatan o görüntü... Ekonomik yaptırımlar ve faiz artırımı derken Rus ekonomisi zora düştü. Toplantıdan gelen görüntülerde, Putin ve yetkililerin uzun bir masanın iki ucunda birbirlerine mesafeyle durduğu görülüyor. Ülkedeki finansal gerginlik ise kritik toplantıda yüzlere yansıdı...
1.03.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin: Batılı 'yalan imparatorluğu' ülkemizle ilgili bunu gerçekleştirmeye çalışıyor
Rusya Devlet Başkanı Putin: Batılı 'yalan imparatorluğu' ülkemizle ilgili bunu gerçekleştirmeye çalışıyor   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya gerçekleştirdikleri operasyon nedeniyle kötüye giden Rus ekonomisini değerlendirmek için hükümet üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, “Konuşmamda söylediğim gibi, batılı 'yalan imparatorluğu' ülkemizle ilgili bunu gerçekleştirmeye çalışıyor” dedi.
28.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomik Yaptırımlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomik yaptırımlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.