Eğitim

Eğitim

Son dakika eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 75.101 eğitim haberi bulunmuştur. Tüm eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üsküdar Samandıra (M5) metro hattı çalışıyor mu, M5 metro hattı arızası düzeldi mi? İşte M5 (M5 metro hattı metro arızanda son durum!
Üsküdar Samandıra (M5) metro hattı çalışıyor mu, M5 metro hattı arızası düzeldi mi? İşte M5 (M5 metro hattı metro arızanda son durum! Üsküdar – Samandıra metro arızasında son durum hattı kullanacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. M5 Üsküdar-Samandıra hattında geçtiğimiz günlerde bir kaza meydana gelmişti. Eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattında aksamalar oldu. Üsküdar-Samandıra metro hattındaki arızanın 2 günü geçmesine rağmen giderilememesi sonrası Üsküdar-Samandıra Metrosu çalışıyor mu, kapalı mı? M5 Üsküdar-Samandıra hattı arızası düzeldi mi?
24.04.2024 Yaşam
İnci Taneleri dizisinde Nehir kim olacak, Nehir Yücedağ karakterini kim oyuyor? Sera Kutlubey kimdir, kaç yaşında, boyu ve kilosu kaç?
İnci Taneleri dizisinde Nehir kim olacak, Nehir Yücedağ karakterini kim oyuyor? Sera Kutlubey kimdir, kaç yaşında, boyu ve kilosu kaç? Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi 'İnci Taneleri'nde uzun süredir Azem’in kızı Nehir Yücedağ’ın kim olacağı merak ediliyordu. Nehir karakterine hayat verecek olan oyuncunun Serra Kutlubey olacağı iddia edildi.
24.04.2024 Magazin
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı 90'lı yıllara damgasını vuran şarkıcı Sibel Bilgiç, eski bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın ölümüyle yeniden merak konusu oldu. Alışamadım şarkısıyla dillere pelesenk olan Sibel Bilgiç kimdir, kaç yaşında, şu an ne iş yapıyor? İşte Sibel Bilgiç’in son hali ve
24.04.2024 Magazin
Markette hırsızlık oldu! Şüpheli bıçaklayarak öldürdü, adliyeye sevk edildi
Markette hırsızlık oldu! Şüpheli bıçaklayarak öldürdü, adliyeye sevk edildi Bursa'nın Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi Davutkadı Caddesi’nde bulunan markette kendisini hırsızlıkla suçlayan kasiyerle tartıştığı sırada duruma müdahale eden müşteri Ramazan Yılmaz'ı bıçaklayarak öldüren Ömer Z. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
24.04.2024 Gündem
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama Üsküdar Samandıra metro hattındaki arıza 2 gün geçmesine rağmen çözülemedi. İstasyonlarda yoğunluk oluşurken, işe geç kalma endişesi yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kabaktepe "CHP’li İBB Belediyesi gerçekleri açıklamak yerine İstanbulluları kandırmanın derdine düşmüş, tuhaf, tutarsız ve sahte açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltıyor. Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama." dedi.
24.04.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.
23.04.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanı Güler, TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi!
Milli Savunma Bakanı Güler, TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla 'Vatan Marşı'nı seslendiren TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi.
23.04.2024 Gündem
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar Adana’nın Kozan ilçesinde Atatürk Parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan çocukları Kozan Ülkü Ocakları Türk Bayrakları ve pamuk şekerler ile karşıladı.
23.04.2024 Adana
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek İstanbul'da M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah meydana gelen ve yaklaşarıza nedeniyle seferler gecikmeli olarak yapılıyor. İBB'ye bağlı Metro İstanbul, "temas" sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.
23.04.2024 Gündem
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törenin ardından belediye binasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Cebesoy İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ata Kemal Ergül’e teslim etti.
23.04.2024 Adana
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
23.04.2024 Adana
24 Nisan okullar, üniversiteler tatil mi, 24 Nisan’da okul var mı?
24 Nisan okullar, üniversiteler tatil mi, 24 Nisan’da okul var mı? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku tüm yurtta kutlanırken bir sonraki gün olan 24 Nisan’da okulların tatil olup olmadığı da sorgulanıyor. Öğrenciler ve velileri 24 Nisan'ın resmi tatil olup olmadığını merak ediliyor. Peki, 24 Nisan okullar tatil mi, 24 Nisan’da okullar ve üniversiteler var mı?
23.04.2024 Yaşam
AÖL kayıt yenileme tarihi ve ücreti | MEB duyurdu! Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman?
AÖL kayıt yenileme tarihi ve ücreti | MEB duyurdu! Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman? AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihi ve ücreti, lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler tarafından araştırılıyor. Açık lise 2. dönem sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Peki Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır?
23.04.2024 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul’da Meclis’in açılışının 104. yılı dolayısıyla “TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirildi. Çocuk özel oturumunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan yönetti.
22.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, on üç yıl aradan sonra resmi ziyaretler kapsamında Irak'a gitti. Resmi törenin ardından Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid görüşme gerçekleştirdi ve heyetler arasında anlaşmalar imzalandı. İki lider basın açıklaması yaptı. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusundaki iş birliğine dikkat çekerek "PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz" dedi.
22.04.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan önemli 23 Nisan Ulusal Egemenlik açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan önemli 23 Nisan Ulusal Egemenlik açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, '23 Nisan Ulusal Egemenlik' temalı yarışmaların ödül törenine katıldı. Kurtulmuş, " "Daha ortada henüz devlet yokken, hem milli mücadeleyi veren hem de devletin kurulmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk öncülerini saygıyla yad ediyoruz, onları hürmetle anıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı!
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı! Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Model uçaklar çocuklar için havalandı. Çocuklar, birbirinden farklı model uçakların uçuşunu ilgiyle izledi.
22.04.2024 Gündem
Çocukların okula katılım oranı açıklandı! Verileri görenler gözlerine inanamadı
Çocukların okula katılım oranı açıklandı! Verileri görenler gözlerine inanamadı Türkiye İstatistik Kurumu (tüik), Türkiye genelinde eğitim kademesi ve cinsiyete göre okul tamamlama oranları, yıllara göre artış gösterdi. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yüzde 98,4 olan ilkokul tamamlama oranı, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde yüzde 98,5 oldu.Ortaokul tamamlama oranı, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yüzde 90,2 seviyesinden 2022-2023 eğitim öğretim döneminde yüzde 96,3 oldu. Ortaöğretim tamamlama oranı ise yüzde 65,1'den yüzde 80,3'e yükseldiği açıklandı.
22.04.2024 Gündem
Hayalindeki mesleğin peşinden koştu, 25 kilo verdi!
Hayalindeki mesleğin peşinden koştu, 25 kilo verdi! Polis Akademisi Başkanlığının 2023 yılında düzenlenen 30’uncu dönem, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alımlarında fazla kiloları sebebiyle elenen Mustafa Kurtulan, polis olma hayalini gerçekleştirmek için 99,7 kilodan 74 kiloya düştü. 25 kilo zayıfladığını belirtti.
22.04.2024 Gündem
Kolbastı oyununu tanıtan sanatçı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti
Kolbastı oyununu tanıtan sanatçı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti Trabzon’da kolbastı oyununun tanınmasında katkıları olan ses ve saz sanatçısı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti.
22.04.2024 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.