Edirnekapı Şehitliği

Edirnekapı Şehitliği

Son dakika Edirnekapı Şehitliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Edirnekapı Şehitliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Edirnekapı Şehitliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Edirnekapı Şehitliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan edirnekapı şehitliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 edirnekapı şehitliği haberi bulunmuştur. Tüm edirnekapı şehitliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vedat Tek Eserleri Nelerdir? Vedat Tek Eserlerinin Özellikleri...
Vedat Tek Eserleri Nelerdir? Vedat Tek Eserlerinin Özellikleri... Eski tarihlerde yaşamış olan isimlerin birçok eserini günümüzde görmek mümkündür. Bu isimler içerisinde Vedat Tek'i sayma şansımızda vardır. Özellikle mimarlık alanı denildiği zaman Vedat Tek ismi direkt olarak akla gelir. 20. yüzyılın başlarında yapmış olduğu çalışmalar ile adından söz ettirdiği görülüyor.
10.02.2024 Yaşam
Çanakkale Şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı
Çanakkale Şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.
18.03.2023 Gündem
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var'
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var' Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 13 Ocak'ta Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat haberiyle sanat dünyasını yasa boğan ünlü isimler, sanatçıya veda etmek için Fatih Camisi’nde hazır bulundu. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Çaçan'ın ölüm haberinin ardından yapılan büyük saygısızlığı kaleme aldı.
15.01.2023 Magazin
Ünlü müzisyen Burhan Çaçan'ın cenazesinde kahreden detay ortaya çıktı!
Ünlü müzisyen Burhan Çaçan'ın cenazesinde kahreden detay ortaya çıktı! Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 62 yaşında vefat eden ünlü sanatçı bugün Fatih Camisi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Çaçan'ın sevenleri cenazeye akın etti. Sanatçının oğulları Kutsal ve Furkan Çaçan, gözyaşlarına boğuldu. Oyuncu Nuri Alço ise yakın arkadaşıyla ilgili acı gerçeği cenazede açıkladı.
13.01.2023 Magazin
Kerim Kerimol vefat etti! Osman Boyner'den duygusal veda
Kerim Kerimol vefat etti! Osman Boyner'den duygusal veda Türkiye'nin önemli iş insanlarından Kerim Kerimol 95 yaşında hayatını kaybetti. İş hayatında beraber adımlar atan Osman Boyner, Kerimol'u kader arkadaşı olarak betimledi.
2.01.2023 Gündem
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler…
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler… İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü. 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 99. Yılında işgali sonlandıran komutan Şükrü Naili Paşa hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Şükrü Naili Paşa kimdir?
6.10.2022 Gündem
Kadıköy’de motosikletiler ‘Zafer Sürüşü’ için bir araya geldi
Kadıköy’de motosikletiler ‘Zafer Sürüşü’ için bir araya geldi Türkiye Motosiklet Platformu kulüp üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılına özel motosiklet korteji gerçekleştirdi. Kadıköy’den başlatılan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçerek Edirnekapı Şehitliğinde sona eren kortejde, yaklaşık 2 bin motosikletli 'Zafer Sürüşü' için bir araya geldi. Oluşturulan “Zafer Sürüşü Bayramı" kortejine vatandaşlar, bayraklar ve marşlarla eşlik etti. 30 Ağustos kutlamalarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen motosiklet korteji, havadan görüntülendi.
30.08.2022 Gündem
Mahmud Efendi nereye defnedildi, hangi mezarlığa? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun mezarı nerede, nasıl gidilir?
Mahmud Efendi nereye defnedildi, hangi mezarlığa? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun mezarı nerede, nasıl gidilir? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti. Mezarı ziyaret etmek isteyenler “Mahmud Efendi nereye defnedildi, hangi mezarlığa?” sorusuna yanıt arıyor. Fatih Cami’nde gerçekleşen cenaze töreni ardından Ustaosmanoğlu’nun hangi mezarlıkta defnedileceği merak konusu oldu. Peki, Mahmud Efendi mezarı nerede, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun mezarı nerede, nasıl gidilir?
24.06.2022 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
23.06.2022 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
23.06.2022 Gündem
Latife Hanım'ın 'Hayatımın sırrı' dediği fotoğraf! 100 yıl sonra ortaya çıktı...
Latife Hanım'ın 'Hayatımın sırrı' dediği fotoğraf! 100 yıl sonra ortaya çıktı... Atatürk, İzmir’de 1922’de karargah olarak kullandığı Uşakizade Ailesi’nin köşkünde Latife Hanım’a evlilik teklifini kendi fotoğrafının arkasına yazarak iletti. Latife Hanım öldükten sonra da bulunamayan bu fotoğrafın eşine 100 yıl sonra ulaşıldı. İşte Latife Hanım’ın ‘Hayatımın sırrı’ dediği fotoğrafın öyküsü...
19.05.2022 Gündem
Edirnekapı'da Çanakkale Şehitleri anıldı
Edirnekapı'da Çanakkale Şehitleri anıldı Edirnekapı Şehitliği'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümü kapsamında Çanakkale Şehitleri'ni anma töreni düzenlendi. 
18.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halit Çizmeci'nin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halit Çizmeci'nin cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden İlim Yayma Vakfı kurucularından İbrahim Halit Çizmeci 'nin cenaze törenine katıldı.  
6.03.2022 Siyaset
Şehit Teğmen İsmail Can Softa son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Teğmen İsmail Can Softa son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen İsmail Can Softa son yolculuğuna uğurlandı.
17.08.2021 Gündem
Yeşilçam filmlerinin yönetmeni Mehmet Ekrem Dinler hayatını kaybetti
Yeşilçam filmlerinin yönetmeni Mehmet Ekrem Dinler hayatını kaybetti Unutulmaz Yeşilçam filmlerinin yönetmeni, aynı zamanda senarist Mehmet Ekrem Dinler, 94 yaşında hayatını kaybetti.
17.07.2021 Magazin
Şehitliklerde hüzünlü bayram arifesi
Şehitliklerde hüzünlü bayram arifesi Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 17 günlük tam kapanmada geçirilecek olan Ramazan Bayramı'nın arifesinde, şehit yakınları, şehitliklere akın etti. Acılı aileler, şehit mezarlarının başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kimi şehit yakını mezar taşlarını yıkadı, kimi ise çiçek dikti. Şehit yakınları, bir bayramı daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
12.05.2021 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki! 'Seni araştırır bulurum merak etme'
İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki! 'Seni araştırır bulurum merak etme' 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.
18.03.2021 Gündem
İstiklal Marşı kabülü 100 yaşında! İstiklal Marşı 10 kıta sözleri, İstiklal Marşı kabulü ve bestecisi…
İstiklal Marşı kabülü 100 yaşında! İstiklal Marşı 10 kıta sözleri, İstiklal Marşı kabulü ve bestecisi… İstiklal Marşı 100 yaşında. Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşı hakkındaki araştırmalar yıl dönümü vesilesiyle arttı. Kurtuluş Savaşı sırasında oluşan buhran havanın etkisini kırmak Türk askerini yüreklendirmek, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine olan bağlılığını hatırlatmak ve o duyguları beslemek adına yazılan İstiklal Marşı 10 kıta sözleri, İstiklal Marşı kabulü ve bestecisi…
12.03.2021 Gündem
İstiklal Marşının kabulü ne zaman? Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını neden yazmıştır? 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy
İstiklal Marşının kabulü ne zaman? Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını neden yazmıştır? 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alındı, Osman Zeki Üngör tarafından da bestelendi. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nda Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir. İstiklal Marşının kabulü ne zaman? Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını neden yazmıştır? 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy…
10.03.2021 Gündem
Güler Dormen Yiğit son yolculuğuna uğurlandı
Güler Dormen Yiğit son yolculuğuna uğurlandı Duayen tiyatrocu Haldun Dormen'in kız kardeşi Güler Dormen Yiğit(88), önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Yiğit, dün düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
4.08.2020 Magazin
Şehit Esma Çevik'in babasının duası kabul oldu!
Şehit Esma Çevik'in babasının duası kabul oldu! Geçen yıl Şırnak’ta PKK’nın tuzakladığı bombayı imha ederken şehit düşen astsubay Esma Çevik’in babası, bayramda kızının mezarı başında ‘Katil yakalansın’ diye dua etti. Ardından o katilin yakalandığı müjdesi geldi
4.08.2020 Yaşam
Şehit polis Erkan Gökteke son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis Erkan Gökteke son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Bağcılar’da gerçekleşen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Erkan Gökteke son yolculuğuna uğurlandı. Duygusal anlar yaşanan cenaze törenine saldırı sırasında yaralanan polis memuru da katıldı.
19.07.2020 Yaşam
İstanbul'da feci kaza! Ortalık birbirine girdi
İstanbul'da feci kaza! Ortalık birbirine girdi Fatih'te sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüje vurarak karşı şeride uçtu. Karşı şeritte ilerleyen bir otomobile vuran araç takla atarak ters döndü. Kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı, ters dönen otomobil içinde sıkışan bir kişi ise itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.
25.06.2020 Gündem
Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram
Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram Corona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı süresince 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının ilk gününde şehit aileleri Edirnekapı Şehitliği'nde yakınlarının kabrini ziyaret etti.
24.05.2020 Gündem
İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi
İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi Yeni tip corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun naaşı Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.
3.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Edirnekapı Şehitliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki edirnekapı şehitliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.