Ebu Bekir

Ebu Bekir

Son dakika ebu bekir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ebu bekir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ebu bekir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebu Bekir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebu bekir gelişmeleri de dahil olmak üzere 308 ebu bekir haberi bulunmuştur. Tüm ebu bekir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Münakehat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Münakehat Konuları Nelerdir?
Münakehat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Münakehat Konuları Nelerdir? İslam hukuku içerisinde yer alan fıkıh adına münakehat denilmektedir. Fıkıh alanı oldukça kapsamlıdır. Geniş alanlarda özel çalışmalar yapılarak insanların bu çalışmalar üzerinde bilgilendirilmesi sağlanır. Özellikle İslami ve aile konuları hakkında bilgi veren alanlardan biridir.
31.01.2024 Gündem
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri el-Hüseyni öldürüldü
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri el-Hüseyni öldürüldü Terör örgütü DEAŞ tarafından yapılan açıklamada, terör örgütünün lideri Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni’nin Suriye’nin İdlib kentinde öldürüldüğü duyuruldu.
3.08.2023 Dünya
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran’da birçok sure bulunuyor. Surelerin her birinin okunması, surelerle dualar edilmesi oldukça önemlidir. Her surenin kendine ait fazileti bulunuyor. Hadisler aracılığı ile bildirilen faziletler ile beraber daha çok fazla sırlar, bilinmeyen faziletler bulunmaktadır. Surelerin esrarı, hikmeti tam olarak Allah tarafından bilinmektedir.
9.05.2023 Sureler
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Leyl Suresi 21 âyettir. Leyl kelime anlamı olarak gece anlamına gelir. Sûrede insanoğlunun iki zıt huyundan, cömertlik ve cimrilikten bahsedilir; imanla cömertlik ve imansızlıkla cimrilik arasındaki ilişkiye dikkat çekilir. Peki, Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Zilzal Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Zilzal Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Zilzal Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Zilzal Suresi okumanın yararları ve faziletleri Medine döneminde inen Zilzal Suresi 8 âyettir. Zilzâl, sarsıntı, deprem anlamına geliyor. Sûrede kıyamet kopması sırasındaki şiddetli yer sarsıntısının ardından kıyamet gününde yaşanacak olan sıkıntı ve dehşet verici haller anlatılıyor. Ayrıca dünyada işlenen hayır veya şerrin karşılığının âhirette ödül veya ceza olarak alınacağı bildiriliyor. Peki, Zilzal Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Zilzal Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi öldürüldü
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi öldürüldü Terör örgütü DEAŞ’ın bir sözcüsü tarafından yayınlanan ses kaydında terör örgütünün lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi’nin öldüğü açıklanarak, DEAŞ’ın yeni liderinin Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni olduğu duyuruldu. CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, terör örgütü DEAŞ lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi’nin Özgür Suriye Ordusu tarafından öldürüldüğünü açıkladı.
30.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
31.10.2022 Gündem
Hz. Said Bin Zeyd kimdir? Said Bin Zeyd'in hayatı ve ölümü
Hz. Said Bin Zeyd kimdir? Said Bin Zeyd'in hayatı ve ölümü Said Bin Zeyd İslam Peygamberi Muhammed'in sahabelerinden biridir. 600 yılında doğmuştur ve Ebu Aver olarak da bilinmektedir. Peki, Hz. Said Bin Zeyd kimdir? Said Bin Zeyd ne zaman müslüman oldu? Said bin Zeyd nasıl öldü? Said bin Zeyd cennetle müjdelendi mi? İşte Said Bin Zeyd'in hayatı ve ölümü
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri
Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri Hz. Ebubekir 573 yılında Mekke'de doğmuştur. Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk iman edenler arasında bulunmuş ve sahabesi olmuştur. Peki, Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebû Bekir nasıl vefat etti? Hz Ebû Bekir'in halifeliği döneminde gerçekleşen olaylar nelerdir?İşte Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri!
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri! Mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza attı. Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği Şehzade Camisi, kalfalık eseri Süleymaniye ve “ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi baş eserlerinden kabul ediliyor. Peki, Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri nedir? İşte Mimar Sinan’ın eserleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
24.05.2022 Kültür Sanat
Ramazan ne zaman bitiyor, bayrama kaç gün kaldı? Arefe ne zaman?
Ramazan ne zaman bitiyor, bayrama kaç gün kaldı? Arefe ne zaman? Ramazan ayının 17. günü idrak edilirken, oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar bayram telaşı da başladı. 2 Nisan’da başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı, yerini bayrama bırakacak. Peki, Ramazan ne zaman bitiyor, bayrama kaç gün kaldı? Arefe ne zaman?
20.04.2022 Dini Bilgiler
Miraç Kandili vaazı! Miraç mucizesi ve Mescidi Aksa’nın önemi!
Miraç Kandili vaazı! Miraç mucizesi ve Mescidi Aksa’nın önemi! Miraç Kandili 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gün olan Miraç Kandili vaazı araştırılıyor. İşte Miraç Kandili vaazı…
25.02.2022 Gündem
ABD'den Türkiye sınırında operasyon! İşte DEAŞ liderinin öldürüldüğü ev, ilk kez görüntülendi...
ABD'den Türkiye sınırında operasyon! İşte DEAŞ liderinin öldürüldüğü ev, ilk kez görüntülendi... ABD Türkiye sınırında operasyon düzenledi. Gece yarısı havalanan helikopterler Suriye-Türkiye sınırındaki Atme'ye indi. Çıkan çatışmada en az 13 kişinin öldüğü bildiriliyor. ABD lideri Biden, operasyonda DEAŞ'ın yeni lideri Ebu İbrahim el Haşimi El Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı. El Kureyşi, 2019'da yine İdlib'de öldürülen Ebu Bekir El Bağdadi'nin yerine yalnızca beş gün sonra geçmişti. ABD, operasyon sırasında düşen helikopterini parçalara ayırdı. Biden, El-Kureyşi'nin yakalanmamak için intihar yeleğini patlatarak kendisini havaya uçurduğunu söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...
3.02.2022 Dünya
DEAŞ'ın öldürülen elebaşının sağ koluna hapis cezası
DEAŞ'ın öldürülen elebaşının sağ koluna hapis cezası DEAŞ terör örgütünün öldürülen elebaşı Ebu Bekir el-Bağdadi’nin sağ kolu olduğu öne sürülen sanık Ahmed Süleyman İbni Muhammed yargılandığı davada, örgüt yöneticiliği suçundan kısmen etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
22.12.2021 Vatan TV
İstanbul'da yakalanan DEAŞ'ın kilit isminin cezası belli oldu
İstanbul'da yakalanan DEAŞ'ın kilit isminin cezası belli oldu DEAŞ terör örgütünün öldürülen elebaşı Ebu Bekir el-Bağdadi’nin sağ kolu olduğu öne sürülen Süleyman İbni Muhammed, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
22.12.2021 Gündem
Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? Mevlid Kandilinde neler yapılır?
Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? Mevlid Kandilinde neler yapılır? Hz. Muhammed S.A.V’ın kutlu doğumunun gerçekleştiği, İslam aleminin mübarek günlerinden biri olan Mevlid Kandili Pazar günü idrak edilecek. Peki, Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu?
16.10.2021 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? Mevlid Kandilinde neler yapılır?
Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? Mevlid Kandilinde neler yapılır? Hz. Muhammed S.A.V’ın kutlu doğumunun gerçekleştiği gün olarak kabul edilen ve İslam aleminin en mübarek günlerinden biri olan Mevlid Kandilinin ne zaman idrak edileceği sorgulanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Mevlid Kandilinin idrak edileceği tarih belli oluyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu?
13.10.2021 Gündem
Rebiulevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayında ne oldu, Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?
Rebiulevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayında ne oldu, Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman? Rebiülevvel ayı vatandaşın gündemindeki yerini aldı. Resulullah’ın dünyaya geldiği ay olan ve arabi ayların en şereflisi olarak tanımlanan Rebiulevvel ayı önemi, anlamı sorgulanırken, Rebiulevvel ayı ne zaman, Rebiülevvel ayında ne oldu, Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman? sorularına da yanıt aranmaya başlandı. Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiulevvel ayı aynı zamanda Mevlid Kandili’nin de idrak edildiği aydır.
7.10.2021 Gündem
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ!
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ! İstarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz'in torunu Hazret-i Hüseyin'in (r.a.) hunharca katledildiği olay, Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen aşure günü nedeniyle merak ediliyor. Peki, Kerbela olayı nedir? Aşure günü Kerbela'da ne oldu?
18.08.2021 Gündem
MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! DEAŞ'ın üst düzey sorumlusu yakalandı
MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! DEAŞ'ın üst düzey sorumlusu yakalandı Suriye’de 2 yıl önce öldürülen terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebu Bekir El-Bağdadi'nin sağ kolu olarak bilinen ve örgütün sözde “askeri kanat sorumlusu” ‘Basim' kod adlı Afganistan uyruklu terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin düzenlediği ortak operasyonla İstanbul'da yakalandı.
2.05.2021 Gündem
Ramazan 3. gece namazı! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, Ramazan 3. gece duası nedir? Ramazan ayında gün gün kılınacak namazlar
Ramazan 3. gece namazı! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, Ramazan 3. gece duası nedir? Ramazan ayında gün gün kılınacak namazlar Ramazan ayı ibadetlerle başladı. Mübarek günleri ibadetlerle değerlendirmek isteyen müminler ramazan boyunca gün gün kılınacak namazları araştırıyor. Koronavirüs salgını gölgesinde geçen Ramazan’ın bu gece 3. gecesi olacak. Peki, Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan’ın 3. gecesinde okunacak dua nedir?
15.04.2021 Ramazan
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı… ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı. Çin'deki Uygurlar, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar ve tüm dünyadaki Müslüman toplumlar da dahil insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Biden, "Müslümanlar hala zorbalığın, bağnazlığın ve nefret suçlarının hedefi oluyor. Bunlar kabul edilemez. Bunlar durmalı" dedi ve Kur'an-ı Kerim'den "Allah göklerin ve yerin nurudur" ayetini aktardı. Peki, Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
13.04.2021 Ramazan
Bomba gibi düştü! DEAŞ'ın elebaşıyla ilgili gerçek ortaya çıktı
Bomba gibi düştü! DEAŞ'ın elebaşıyla ilgili gerçek ortaya çıktı Terör örgütü DEAŞ'ın yeni elebaşı Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla'nın, önceden Irak'ta bir hapishanede ABD'ye muhbirlik yaptığına dair detaylar ortaya çıktı.
8.04.2021 Dünya
Bangladeş’te patlama meydana geldi! En az 13 kişi yaralandı
Bangladeş’te patlama meydana geldi! En az 13 kişi yaralandı Bangladeş’in başkenti Dakka’da meydana gelen patlamada en az 13 kişinin yaralandığı belirtildi.
6.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ebu Bekir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebu bekir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.