Gazete Vatan Logo

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! DEAŞ'ın üst düzey sorumlusu yakalandı

Suriye’de 2 yıl önce öldürülen terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebu Bekir El-Bağdadi'nin sağ kolu olarak bilinen ve örgütün sözde “askeri kanat sorumlusu” ‘Basim' kod adlı Afganistan uyruklu terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin düzenlediği ortak operasyonla İstanbul'da yakalandı.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! DEAŞ'ın üst düzey sorumlusu yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT tarafından yürütülen ortak operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın 2 yıl önce öldürülen lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Suriye'de güvenli bölgelere geçişini koordine eden ve halen çatışma bölgelerindeki örgüt üyeleriyle irtibatlı olduğu belirlenen yabancı uyruklu terörist yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıkalamaya göre, terör örgütü DEAŞ ve çatışma bölgeleriyle iltisaklı şahısların tespit ile deşifrelerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 2014 yılında çatışma bölgelerine giderek örgüt içerisinde sorumlu düzeyinde faaliyet yürüten teröristin yeri tespit edildi. Örgüt içinde silahlı eğitim verdiği, DEAŞ'ın karar organı içerisinde bulunan üst düzey emirler ile müşterek hareket ettiği ve DEAŞ eski lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Suriye’de güvenli bölgelere geçişinde rol aldığı tespit edilen terörist 28 Nisan günü düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.

CNN Türk muhabiri Ceylan Sever, kritik operasyonla ilgili CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri verdi:

DEAŞ'ın kilit ismi Bağdadi'nin sağ kolu yakalandı. Basim kod adlı terörist Bağdadi'yi Suriye'nin İdlib kentinde öldürülmeden önce saklayan ve güvenli bölgeye götüren teröristti.

Bağdadi'yi oraya götürdükten sonra Bağdadi öldürüldü ancak o kaçmayı başardı.

Ataşehir'de yerleştiği daire günlerdir MİT ve Emniyet'in takibindeydi. Bütün bağlantıları teker teker takip edildi. 28 Nisan akşamı operasyon gerçekleştirildi. Teröristin dışarı çıkması beklendi ve ardından kıskıvrak yakalandı.

2014 yılından önceki kanlı saldırılara karıştığı tespit edildi. DEAŞ'ın sözde askeri yapılanması emiri Basim ortak operasyonla yakalandı. Halen sorgusu devam ediyor. Çok daha önemli bilgilere bu sorgu ile birlikte ulaşılacağını söyleyelim.''

Haberin Devamı

TUTUKLAMA TALEBİ

DEAŞ lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin sağ kolu ve örgütün sözde askeri kanat sorumlusu olduğu iddia edilen Afganistan uyruklu şüpheli A.S.İ.M. tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ebubekir El-Bağdadi'nin DEAŞ içinde en çok güvendiği isimler arasında gösterilen ve örgüt elebaşının Irak'tan Suriye'ye geçişinde ve Suriye'de yeraltına inerek güvenli bölgelerde gizlenmesinde kritik rol üstlendiği iddia edilen A.S.İ.M, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca sorgusu yapılan A.S.İ.M tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Afganistan uyruklu A.S.İ.M., DEAŞ'a yönelik MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 Nisan'da Ataşehir'de kaldığı eve yapılan operasyonla yakalanmıştı.

Haberin Devamı