Dünya Ticaret Örgütü

Dünya Ticaret Örgütü

Son dakika Dünya Ticaret Örgütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dünya Ticaret Örgütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dünya Ticaret Örgütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Ticaret Örgütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya ticaret örgütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 780 dünya ticaret örgütü haberi bulunmuştur. Tüm dünya ticaret örgütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı pay, 2023 sonunda yüzde 1,08'e, hizmet ihracatındaki payı da yüzde 1,3'lük artışla rekor seviyeye ulaştı.
11.04.2024 Ekonomi
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Türkiye küresel ihracatta rekorunu tazeledi
Türkiye küresel ihracatta rekorunu tazeledi Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin küresel ihracatta rekorunu tazelediğini belirtti. Bakan Bolat, "Türkiye küresel ihracattan (toplam 23,9 trilyon dolar) yüzde 1,06 pay almış, böylece rekorunu yenilemiştir. 2022 yılı sonunda ülkemiz ihracatının küresel ihracattaki payı yüzde 1,02 idi." dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi ​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında; 13 Aralık 2023 tarihi itibarı ile Gümrük Muhafaza birimlerince, 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde, 17,2 milyar TL değerinde ticari eşya olmak üzere toplam 21,9 milyar TL değerinde ele geçirilme gerçekleştirildiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk, Adriyatik ve İyon denizine kıyısı olan bir ülkedir. Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan ülke mimarisi, tarihi ve kumsalları ile ön plana çıkan bir ülkedir. 
3.09.2023 Eğitim
İhracat tarihinde bir ilk! Bakan Bolat açıkladı
İhracat tarihinde bir ilk! Bakan Bolat açıkladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payın tarihinde ilk defa 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1 seviyesinin üzerine çıktığını duyurdu.
13.07.2023 Ekonomi
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Türkiye'nin Venezuela'dan aldığı bir metrekare toprak yok
Bakan Kirişci: Türkiye'nin Venezuela'dan aldığı bir metrekare toprak yok Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bize kalkıp 'Sizin Venezuela'da ne işiniz var' diyenler var. Onlara Allah yardım eylesin. 'Allah, akıl fikir ihsan eylesin' diyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Venezuela'dan aldığı, kendi hesabına aldığı bir metrekare toprak yok. Olmayacaktır da. Kaldı ki o ülkenin mevzuatında da toprak ancak kiralanabiliyor" dedi.
31.07.2022 Siyaset
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler Dünyanın gözü kulağı Almanya'da başlayan G7 zirvesinde. Liderlerin Ukrayna savaşı dahil pek çok küresel konuyu masaya yatıracağı zirveye Putin şakası damgasını vurdu. İşte liderlerin Putin'i ti'ye aldığı o anlar...
27.06.2022 Dünya
Bakan Varank: 40 milyon ton çelik üretimi ile Avrupa'da 1. sıradayız
Bakan Varank: 40 milyon ton çelik üretimi ile Avrupa'da 1. sıradayız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye bugün 40 milyon ton çelik üretimiyle Avrupa'da 1., dünyada 7. sırada. Ben başarılarından ötürü, bu masa etrafında bulunan tüm üyeleri, onların nezdinde Türk demir-çelik sanayicilerini, ter döken 55 bini aşkın emekçi kardeşimizi hassaten tebrik ediyorum" dedi.
25.05.2022 Ekonomi
Türkiye davayı kazandı! Kayıplar telafi edilecek
Türkiye davayı kazandı! Kayıplar telafi edilecek Ticaret Bakanlığı’nın çelik önlemleriyle ilgili AB’ye karşı DTÖ’de açtığı dava, Türkiye lehine sonuçlandı. Dava için kurulan panel Türkiye’nin tezlerini destekledi. AB tarafından itiraz görmeyen ve temyiz edilmeyen panel raporu önümüzdeki günlerde DTÖ'de Anlaşmazlıkların Halli Organı'nda kabul edilecek. Kabul edilen rapor, AB açısından kesin ve bağlayıcı olacak. Bu önlemden etkilenen başta Türkiye olmak üzere birçok çelik ihracatçısı ülke kararın eksiksiz uygulanması ile AB pazarındaki kayıplarını telafi etmeye başlayabilecek.
7.05.2022 Ekonomi
DTÖ AB'nin kararına karşı davada Türkiye haklı bulundu
DTÖ AB'nin kararına karşı davada Türkiye haklı bulundu Avrupa Birliği tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye'nin başlattığı davada DTÖ paneli Türkiye'yi haklı buldu.
6.05.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) düzenlenmiş olduğu iftar programında konuşma yaparak, Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için; bölgemizde istikrar ve barış için; terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz” dedi.
21.04.2022 Siyaset
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri! Rusya - Ukrayna arasındaki 3.görüşme gerçekleşti! Rusya ateşkes ilan etti...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri! Rusya - Ukrayna arasındaki 3.görüşme gerçekleşti! Rusya ateşkes ilan etti... Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya'da görüşeceğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Karadeniz'de bir Rus savaş gemisinin çoklu roketatar sisteminden fırlatılan füzelerle batırıldığını aktardı. Rusya, Moskova'ya dost olmayan ülkelerin listesini resmen onayladı. Kiev’in kent meydanında güvenlik önlemleri arttırılarak barikatlar kuruldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "NATO topraklarına yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilirse NATO topraklarının her bir köşesini savunmak için gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.
7.03.2022 Dünya
İhracatta rekor geldi Türkiye dünyanın ‘merkezi’ oluyor!
İhracatta rekor geldi Türkiye dünyanın ‘merkezi’ oluyor! Türkiye, 2022 yılına yeni bir ihracat rekoru ile girdi. 2021 yılında yapılan 225.4 milyar dolarlık ihracat, dünyada küresel ticaret zincirinin kırıldığı pandemi sürecinde Türkiye’nin önemli bir tedarik merkezi olarak görüldüğünü ortaya koydu.
7.01.2022 Ekonomi
Bakan Muş'tan 'büyüme' açıklaması: Hedefi aşacağımıza inanıyoruz!
Bakan Muş'tan 'büyüme' açıklaması: Hedefi aşacağımıza inanıyoruz! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracatımızdaki hızlı yükseliş ve ihracatın tetiklediği üretim artışıyla ivme kazanan yeni yatırımlarla, yıl sonunda Orta Vadeli Program büyüme hedefimiz olan yüzde 9 seviyesini de aşacağımıza ve çift haneli rakamlara ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
9.12.2021 Ekonomi
Yeni tip koronavirüs aşısıyla ilgili sevindiren açıklama: Yüzde 100 önlüyor!
Yeni tip koronavirüs aşısıyla ilgili sevindiren açıklama: Yüzde 100 önlüyor! Pfizer/BioNTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 12-15 yaş grubu üzerinde ciddi bir yan etkiye yol açmadan son derece etkili olduğu bildirildi.
31.10.2023 Dünya
Bakan Muş duyurdu! İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
Bakan Muş duyurdu! İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracat ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 artışla 20,8 milyar dolar oldu. Geçen ayki Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat değeri tazelendi." dedi.
1.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
31.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Ticaret Örgütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya ticaret örgütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.