Donma

Donma

Son dakika donma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan donma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını donma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Donma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan donma gelişmeleri de dahil olmak üzere 304 donma haberi bulunmuştur. Tüm donma haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’yi kar fırtınası vurdu: 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti
ABD’yi kar fırtınası vurdu: 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti ABD’de etkili olan kar fırtınası ve kutup soğukları nedeniyle 12 Ocak'tan bu yana 9 eyalette en az 40 kişi yaşamını yitirdi.
18.01.2024 Dünya
Yol kenarında ölü bulundu; 'soğuktan dondu' şüphesi
Yol kenarında ölü bulundu; 'soğuktan dondu' şüphesi Bartın'da Mehmet Yalçın (65), yol kenarında ölü bulundu. Yalçın'ın dengesini kaybedip düştüğü, bayıldıktan sonra soğuktan donarak öldüğü üzerinde duruluyor.
14.01.2024 Gündem
Van Gölü kıyıları dondu
Van Gölü kıyıları dondu Bitlis ve ilçelerinde son günlerde etkili olmaya başlayan dondurucu soğuk, Tatvan – Ahlat arasında Van Gölü kıyılarının donmasına neden oldu.
21.12.2023 Gündem
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi  Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum Balıkesir'de köpeğiyle birlikte 81 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, Köpek Tina'nın 74.günde bulunması sonrasında yaşananlar ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Angela Berzeg, " Tina’nın bulunması iyi bir şey ama ben hala eşimin nerede olduğunu merak ediyorum. Özlüyorum ve onu bulmak istiyorum, 81 gün gitti. O kayıpsa ne istiyorlar? Tina’nın arama kurtarma çalışmalarıyla geldiğini düşünmüyorum, bir şekilde köye getirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde bizim evimize ve arkadaşlarımızın evine geldi, sabahın erken saatlerinde bulundu. İyi bir durumdaydı " dedi. Berzeg'in avukatı Emre Akkaş ise, " Belli bilgiler, mesajlar geliyor, ancak şuana kadar maalesef somut sonuca getirecek bir ihbar henüz olmadı. " İfadelerini kullandı.
5.09.2023 Gündem
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. Yöre sakinlerinin gördüğü doberman cinsi köpek Tina'yı alıp Berzeg Ailesi'nin evine getirdiği anda Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg ile kavuşma anları kameralara yansıdı. Kayıp Korhan Berzeg ile evden ayrılan ve Berzeg'in akıbetine şahitlik ettiği tahmin edilen Tina ile Angela'nın buluşma anı duygu dolu dakikaları da beraberinde getirdi.
1.09.2023 Gündem
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor Keyfi ceza yazan fahri fahri trafik müfettişlerine hapis istemiyle dava açıldı. Yazlığında komşusu Abdullah K. ile tartışan Bayram İkiz’e (73), bir hafta sonra 2 trafik cezası geldi. Babasının aktif araç kullanmadığını belirterek, itirazla cezaları iptal ettiren Hüseyin İkiz, tutanakları tutan fahri trafik müfettişleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdullah K.’nin yeğeni olduğu ortaya çıkan fahri trafik müfettişlerinden Serdar K. (51) ile onun arkadaşı Doğan K. (58) hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
10.07.2023 Gündem
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kaliteli bir et elde edebilmek adına kurbanlık hayvanın strese girmemesi gerektiğini söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, “Strese giren hayvan, vücudunda biriken glikojeni kullanır ve daha sonrasında aroma ve lezzet oluşum reaksiyonları için ortamda kullanılabilecek besin ögesi kalmaz. Hayvanın kesimden 1-2 gün öncesinde, kesim noktasına getirilerek dinlendirilmesi gerekir” uyarısında bulundu.
22.06.2023 Yaşam
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur?
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur? Araçlarda fren sisteminin doğru çalışabilmesi için fren hidroliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Fren hidroliği araçlarda bulunan bir sıvıdır. Bu sıvı sayesinde basınç yolu ile frenler hareket etmektedir. Basınç vasıtasıyla tekerleklerin dönüşü engellenmektedir. 
3.06.2023 Gündem
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış Çin'in Kızıl Gezegen'deki uzay aracı Zhurong'un verilerini inceleyen bilim insanları, Mars'ın düşük enlemlerinde yaşanabilir ortamlara işaret eden sıvı su kanıtları buldu.
3.05.2023 Dünya
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’ Prof. Dr. Nafiye Karakaş Yılmaz, tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörlere ilişkin, “Bilimsel veriler tüp bebek tedavisinin başarısında en önemli faktörün anne adayının yaşı olduğunu göstermektedir” dedi.
27.04.2023 Sağlık
Dizel arabası olan herkesi kapsıyor! Talep düştü, bir de uyarı geldi: 'Cep yakıyor'
Dizel arabası olan herkesi kapsıyor! Talep düştü, bir de uyarı geldi: 'Cep yakıyor' Eskişehirli dizel motor ustası Kaan Kara, dizel motorlu araçlarda kalitesiz mazot kullanımından dolayı arızaların çıktığını belirterek, araç sahiplerinin karşılaşabileceği problemleri anlattı.
28.02.2023 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Çocuklarınızı sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutun
Uzmanı uyardı: Çocuklarınızı sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutun  Deprem haberlerinin görüntülerini izleyen çocukların psikolojik anlamda etkilenmemesi için “Sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutmaya çalışın” diyerek ebeveynlere uyarılarda bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Barış Sezgin, afet haberlerine maruz kalan çocuklarda donma refleksine dikkat çekti.
10.02.2023 Yaşam
İlginç manzara! Görenler hayrete düştü: Birbirine bağlantısı da yok
İlginç manzara! Görenler hayrete düştü: Birbirine bağlantısı da yok Sivas’ın Zara ilçesinde yan yana bulunan göllerden biri donarken diğerinin donmaması görenleri hayrete düşürdü.
3.02.2023 Yaşam
Arabası olanlar dikkat! 'Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın'
Arabası olanlar dikkat! 'Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın' Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Elazığ'da sürücüleri uyaran oto tamir ustaları, bin liralık kışlık bakımdan kaçan sürücülerin ileride 25 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.
4.12.2022 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! 70 liraydı, 25 liraya indi
Balık fiyatları düştü! 70 liraydı, 25 liraya indi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde palamut fiyatları dibe vurdu. Geçtiğimiz hafta büyüklüğüne göre tanesi 60-70 TL arasında değişen fiyatlardan satılan palamut bu hafta tanesi 25 TL’den satılmaya başladı.
22.10.2022 Ekonomi
Dolu ne zaman yağacak, saat kaçta, Dolu yağışı İstanbul’da hangi ilçelerde olacak? İstanbul dolu uyarısı olan ilçeler!
Dolu ne zaman yağacak, saat kaçta, Dolu yağışı İstanbul’da hangi ilçelerde olacak? İstanbul dolu uyarısı olan ilçeler! AKOM İstanbul için şiddetli yağış uyarısı yaparak dolu yağışına karşı dikkatli olmaya çağırdı. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce de açıklama yapılarak, öğleden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Yağışla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışına karşı tedbirli olunması gerektiği de ifade edildi. Peki, Dolu ne zaman yağacak, saat kaçta? Dolu yağışı İstanbul’da hangi ilçelerde olacak? Meteoroloji dolu uyarısı…
24.08.2022 Yaşam
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
Soğuk yanıklarına dikkat! Kaşınma, morarma ve ağrı olabilir
Soğuk yanıklarına dikkat! Kaşınma, morarma ve ağrı olabilir Yurt genelinde etkili olacak kar yağışı, bir dizi önlemleri beraberinde getirdi. Dondurucu soğukların geri gelmesiyle uzmanlar da uyarılarına devam ediyor. Havaların soğuması ile birlikte elinde ve yüzünde yanma, kızarıklık, kuruluk hissedenlere soğuk yanıkları hakkında uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topcu, “Bu şikayetlere kaşınma, morarma hatta ağrı da eklenebilir. Özellikle kulak kepçeleri, burun ucu, parmak ucu gibi alanların daha fazla etkilenebileceği unutulmamalıdır” diye konuştu.
10.03.2022 Sağlık
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival Ardahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası tanıtımı amacıyla organize edilen '7'nci Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali' düzenlendi. Festival kapsamında buz tutan göl üzerinde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
13.02.2022 Yaşam
Isparta’daki elektrik kesintisine ilişkin Bakan Dönmez'den açıklama!
Isparta’daki elektrik kesintisine ilişkin Bakan Dönmez'den açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dün gece itibariyle Isparta’nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Isparta’nın il ve ilçe merkezlerinin tamamını enerjilendirdik. Kırsal kesimlere ağır hava koşulları nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntı yaşadık. Buna rağmen kırsal kesimlerin büyük bir kısmına hızlı bir şekilde ulaştık ve zarar gören altyapıyı onardık." dedi. Öte yandan Akdeniz Elektrik Dağıtım A. Ş.'den de (AEDAŞ) Isparta’da olumsuz hava koşulları sonrası yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama geldi.
9.02.2022 Gündem
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12'sinin donarak hayatını kaybettiğini açıkladı.
2.02.2022 Gündem
Sahil şeridi boyunca buz tutan kıyılar görenleri şaşkına çevirdi!
Sahil şeridi boyunca buz tutan kıyılar görenleri şaşkına çevirdi! Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyıları, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düşmesiyle buzla kaplandı.
12.01.2022 Yaşam
Kışın aküye dikkat! Kritik öneriler!
Kışın aküye dikkat! Kritik öneriler! Kış aylarında, araç aküleri güç kaybedebilir ve aracınızın artan marş gücü ihtiyacına yanıt veremeyebilir.
11.01.2022 Otomobil
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri Beyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
3.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Donma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki donma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.