Doğum Öncesi

Doğum Öncesi

Son dakika doğum öncesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğum öncesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğum öncesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğum Öncesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğum öncesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.314 doğum öncesi haberi bulunmuştur. Tüm doğum öncesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Doğuma geldikleri hastanede bebeklerini kaybeden çiftten 'sıra beklettiler' iddiası
Doğuma geldikleri hastanede bebeklerini kaybeden çiftten 'sıra beklettiler' iddiası Bolu'da, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde doğum için sıra beklerken, 'Elisa' ismini vermeyi planladıkları kız bebeklerinin öldüğünü öğrenen Gamze Çağlar (23) ile eşi Ali Çağlar (24) gözyaşlarına boğuldu. Ali Çağlar, 2 saat sıra beklediklerini iddia ederek, “Bunlar öldürdü benim çocuğumu. Şikayetçi olacağım” diyerek hastane yönetimine tepki gösterdi.
26.12.2023 Gündem
Bakan Koca'dan SMA tarama açıklaması
Bakan Koca'dan SMA tarama açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evlilik öncesi SMA taraması uygulamasından 2 yılda 1 milyon 834 kişinin yararlandığını açıkladı. 
16.09.2023 Sağlık
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi Antalya'da geçen yıl eylül ayında, 4,5 yaşında yaşamını yitiren epilepsi ve mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası Ata Özdemir'in doğum öncesi rahatsızlıklarının teşhis edilememesi nedeniyle hastane hakkında açılan davada, talep edilen adli tıp raporunun 22 aydır gelmemesi, ailenin tepkisine neden oldu.
18.04.2023 Yaşam
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri!
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri! Down Sendromu mesajları ve 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü resimli sözler için aramalar arttı. Down sendromu, bir genetik bozukluktur. Normalde, insan hücrelerinde 46 kromozom bulunur, ancak Down sendromlu insanlar 21. kromozomlarında bir ekstra kromozom taşırlar, bu nedenle toplamda 47 kromozoma sahiptirler. Down sendromu, çoğu durumda doğum öncesi dönemde, bebeğin genetik materyalinin incelenmesi yoluyla teşhis edilebilir. Down sendromlu insanlar, fiziksel özellikleri, zeka seviyeleri ve sağlık durumları açısından farklılık gösterirler. Biz Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde farkındalık yaratacak sözleri ve mesajları bir araya getirdik. Peki, 21 Mart neden Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor, İşte Kısa, uzun, resimli seçenekli Down Sendromu mesajları ve Down Sendromu günü sözleri…
21.03.2023 Gündem
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır?
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? Sigortalı çalışanlar iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan hastalık durumları nedeniyle iş göremezlik raporu verilir. İş göremezlik raporu verlenlere hastalık hali nedeniyle çalışmaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Geçici iş göremezlik ödeneği; sosyal sigortacılık bakımından, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarından istirahatli bulunan sigortalıya işten kaldığı günler için parasal yardım olarak ödeniyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? SGK rapor sorgulama nasıl yapılır? 1 günlük rapor parası ne kadar? İşte detaylar…
14.10.2022 Çalışma Hayatı
EYT yasası merakla bekleniyor! Kadın çalışanları ilgilendiriyor. İşte doğum borçlanmasında çözüm bekleyen o detay!
EYT yasası merakla bekleniyor! Kadın çalışanları ilgilendiriyor. İşte doğum borçlanmasında çözüm bekleyen o detay! Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiriyor! EYT yasası merakla beklenirken geriye dönük prim ödemesi yapılmasına olanak sağlayan doğum borçlanmasının kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Henüz EYT yasası ile ilgili detaylar netlik kazanmasa da sosyal güvenlik uzmanları geriye dönük prim ödemesi yapmasına olanak sağlayan doğum borçlanmasında doğum öncesi sigortalı olmak şartının kaldırılmasını bekliyor. Düzenleme EYT yasasına girerse sigortalılarda mağduriyet yaratan bu durum da ortadan kaldırılmış olacak. Peki, Doğum borçlanması nedir? Sigortalılık öncesi doğum borçlanması çıkar mı? Sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanılması mümkün mü? İşte geriye dönük doğum borçlanması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.10.2022 Çalışan Hakları
Merve Özbey'den Kuruçeşme Açıkhava'da doğum öncesi son konser!
Merve Özbey'den Kuruçeşme Açıkhava'da doğum öncesi son konser! Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Merve Özbey geçtiğimiz akşam Demirören Medya Grubu medya sponsorluğund, Poll Production by Polat Yağcı organizasyonu ile Paraf Kuruçeşme Açıkhava'da sahne aldı. İkinci bebeğine 8 aylık hamile olan Özbey, doğum öncesi son konserinde sevenleriyle buluştu.
5.08.2022 Televizyon
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak Temmuz ayı itibarı ile asgari ücrete ara zam yapıldı. Milyonlarca çalışanın maaşı atrttı. Sadece maaşlar değil ayrıca çalışanların aldığı bazı ödemeler de arrtı. Rapor parası, süt parası ve çocuk parası ödemeleri temmuz itibarı ile arttı.
17.07.2022 Çalışma Hayatı
Tuğba Altıntop'tan duygusal paylaşım: Sabah 08:45'te sesini duydum
Tuğba Altıntop'tan duygusal paylaşım: Sabah 08:45'te sesini duydum Bir dönem magazin gündeminde adından sıkça söz ettiren Tuğba Altıntop, eski eşi Rafet El Roman ile evliliğinden dünayaya gelen büyük kızı Su Elnur'un doğum gününü Instagram'da yaptığı paylaşımla kutladı. Doğum öncesi ve sonrası fotoğraflarını yayınlayan tescilli güzel, "Sen benim kızımsın" diyerek duygularını dile getirdi.
1.07.2022 Magazin
Sigortalı olma şartı kaldırılıyor! Doğum borçlanmasında yeni dönem, yüz binlere güzel haber...
Sigortalı olma şartı kaldırılıyor! Doğum borçlanmasında yeni dönem, yüz binlere güzel haber... İşçi işveren yüz binleri ilgilendiren yeni düzenleme geliyor. Doğum nedeniyle çalışma hayatından uzak kalan kadınların, geriye dönük prim ödemesi yapmasına olanak sağlayan, doğum borçlanması genişliyor. Bu haktan yararlanmak için doğum öncesi sigortalı olmak gerekmeyecek. Gazetevatan yazarı Mert Nayır daha önce bu mağduriyeti Anneler müjde bekliyor yazısı ile dile getirmişti. Bu düzenlemeyi bekleyenlerin sayısının ise 500 binden fazla olduğunu yazmıştı.
17.06.2022 Çalışan Hakları
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
Gündeme bomba gibi düşen idam davası! Mahkumun son arzusu 'pes' dedirtti...
Gündeme bomba gibi düşen idam davası! Mahkumun son arzusu 'pes' dedirtti... Georgia eyaletinde görülen bir idam davası ABD'nin gündeme bomba gibi düştü. 46 yıl önce idam cezasına çarptırılan adamın son arzusu ve ardından infazına sayılı saatler yaşanan gelişme duyanlara 'pes' dedirtiyor.
20.05.2022 Dünya
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber,  4.173 TL...
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber, 4.173 TL... Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı. Süreler belli oldu. Kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? Senelik izin aynı işyerinden bir yıl ve daha uzun süre çalışılması durumunda çalışana tanınan bir hak. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin de artıyor. 1-5 yıl arasındaki çalışanlar için bu süre 14 gün olarak belirlendi. Çalışanın şehir dışına çıkması durumunda 4 güne kadar ücretsiz yol izni de veriliyor. Çalışanların ücretli izinleri olduğu gibi doğum, evlat edinme gibi bazı durumlarda ücretsiz izin hakkı da bulunuyor. İşverenin çalışana izin hakkını kullandırmaması durumunda 4.173 TL idari para cezası kesiliyor.
16.05.2022 Çalışan Hakları
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor… Çalışan herkes merak ediyordu. Havaların ısınması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. İşçi işveren milyonlar çalışanların izin haklarını soruyor. Herkesin yıllık izin, taşınma izni, süt izni, doğum izni, evlilik izni gibi izin hakları bulunuyor. 1 yıl şartı var 14 gün ile başlıyor.  Anneler doğum yapar babalar izin kullanır… İşte tüm izinler…
19.04.2022 Çalışan Hakları
Selülit ve çatlakları yok ediyor! Terleme ve kötü kokuyu da hapsediyor, tanesi 25 lira...
Selülit ve çatlakları yok ediyor! Terleme ve kötü kokuyu da hapsediyor, tanesi 25 lira... Yazın yaklaşmasıyla birlikte kadınların korkulu rüyası olan selüliti yok etmek için etkili ürünler araştırılmaya başlandı. Tarçınlı ve kakaolu sabunun ise selülit ve çatlakları yok ettiği belirtiliyor. Tanesi 25 liraya satılıyor. Sabun talep üzerine Avrupa’nın birçok ülkesine gönderiliyor. Aşırı terleme, kilo vermedeki çatlaklara faydalı. Terlemeyi ve kötü kokuyu hapsediyor. Koltuk altı terlemelerinde, kilo alıp vermede ki çatlaklara, doğum öncesi ve doğum sonrası oluşan bütün çatlaklıklara karşı etkili. Türkiye'nin her yerine gönderim yapılıyor.
6.04.2022 Yaşam
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
Emre Karayel baba oldu!
Emre Karayel baba oldu! Ünlü oyuncu Emre Karayel, eşi Gizem Demirci ile ilk bebeklerini kucaklarına aldı. Çift, oğullarına Can adını verdi.
26.01.2022 Magazin
Bergüzar Korel: Eskisinden çok daha hafifim!
Bergüzar Korel: Eskisinden çok daha hafifim! Geçtiğimiz haftalarda üçüncü kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Bergüzar Korel, sosyal medya hesabını aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Son olarak kızı Leyla ile verdiği pozları takipçilerinin beğenisine sunan güzel oyuncu, bu kez yılın son günlerinde yaptıklarını anlattı.
18.12.2021 Magazin
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı!
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı! ABD'de yapılan yeni bir araştırmada anne sütü ile beslenen emen bebeklerin ileri yaşlarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve felç riskinin anne sütü almayan bebeklere oranla daha az olduğu tespit edildi. Anne sütünün faydalarının saymakla bitmeyeceğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, özellikle doğumdan hemen sonra salgılanmaya başlayan ve dört - beş gün süren “kolostrum” adı verilen anne sütünün çok faydalı, her anlamda zengin ve koruyucu mucizevi bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
8.11.2021 Sağlık
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat! Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
27.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Öncesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğum öncesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.