İş Göremezlik Ödeneği

İş Göremezlik Ödeneği

Son dakika iş göremezlik ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş göremezlik ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş göremezlik ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Göremezlik Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş göremezlik ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 20 iş göremezlik ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm iş göremezlik ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır?
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? Sigortalı çalışanlar iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan hastalık durumları nedeniyle iş göremezlik raporu verilir. İş göremezlik raporu verlenlere hastalık hali nedeniyle çalışmaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Geçici iş göremezlik ödeneği; sosyal sigortacılık bakımından, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarından istirahatli bulunan sigortalıya işten kaldığı günler için parasal yardım olarak ödeniyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? SGK rapor sorgulama nasıl yapılır? 1 günlük rapor parası ne kadar? İşte detaylar…
14.10.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Herkes yararlanabiliyor, ayda 150 lira...
SGK resmen duyurdu! Herkes yararlanabiliyor, ayda 150 lira... SGK resmen duyurdu ve belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı. Pandemide yapılan ödemelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, Sağlık harcamalarından dolayı 18 milyar liralık ödeme yapıldığını, 13 milyar liralık istirahat parası ödendiğini bildirdi. Ceylan, aynı zamanda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ayda sadece 150 lira ödeyerek hem kendileri hem de eş ve çocuklarının sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğinin altını çizdi. Öte yandan 7,4 milyon sigortalıya da bu süreçte Geçici İş Göremezlik Ödeneği verildi. İşte SGK Başkanı Ceylan'ın son dakika açıklamaları...
13.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
24.07.2021 Çalışan Hakları
Flaş vergi kesintisi açıklaması! Resmen duyuruldu, ödeme yapılınca...
Flaş vergi kesintisi açıklaması! Resmen duyuruldu, ödeme yapılınca... Flaş vergi kesintisi açıklaması! Milyonlarca çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu. O ödemeden vergi kesilmeyecek. Bakanlık konuya açıklık getirdi. SGK hastalanan ya da iş kazası geçiren işçilere rapor süresi boyunca günlük brüt ücretin üçte ikisi kadar iş göremezlik ödeneği veriyor. İşverenler işçilerin gelir kaybına uğramaması için aradaki farkı kendi ödüyor. Ancak yapılan bu ödeme için vergi ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddüt yaşanıyordu. İşte vergi kesintisi ile ilgili açıklama...
30.06.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 8 bin 904 lira yatıyor! Harekete geçildi ve ücret yükseldi...
Hesaplara en az 8 bin 904 lira yatıyor! Harekete geçildi ve ücret yükseldi... Devlet harekete geçti ve ücretler yükseldi. Çok sayıda vatandaşı kapsıyor. Artık asgari ücretli çalışanın hesabına 8 bin 904 lira yatacak. 2020'de bu rakam 7 bin 324 liraydı. Maaşa göre de alınacak tutar yükselecek. Devlet çalışan annelere yardım eli uzattı. Devlet iş göremezlik ödeneği altında para ödemesi yapıyor. Maaşlar arttı, ödeneğin tutarı da yükseldi. Çoğu kişi bilmiyor, aynı zamanda annelere üç ödeme daha yapılıyor. Bundan çalışmayan anneler de yararlanıyor.
4.01.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar...
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar... Ücreti SGK ödüyor. Çalışanları yakından ilgilendiriyor. Başvuran yararlanıyor. Süre detayına dikkat edilmesi gerekiyor. O şartın sağlanmadığı durumda ücret ödenmiyor. SGK, çalışırken çeşitli sebeplerle raporlu oyunan süre boyunca iş göremezlik ödeneği veriyor. Bunun için de istirahat raporu alınması zorunlu. Ancak 90 gün çalışma şartını yerine getiremeyen çalışanlar rapor parası alamıyorlar. Aynı zamanda bu ödenek evde karantinada olan çalışanlar için de geçerli. Asgari ücretle çalışan bir kişi için evdeki istirahat döneminde 65 lira ödeme yapılıyor.
18.12.2020 Çalışan Hakları
İş göremezlik ödeneği ne kadar? İş göremezlik ödeneği ne zaman ödenir?
İş göremezlik ödeneği ne kadar? İş göremezlik ödeneği ne zaman ödenir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak.' dedi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamanın ardından iş göremez ödemesi hakkında araştırmalar da arttı. Peki, iş göremezlik ödemeği ne zaman hesaplara yatar, nasıl alınır? İş göremezlik ödeneği ne kadar?
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık...
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. SGK harekete geçti. Artık çalışanların istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. İstirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylelikle COVID-19 riski nedeniyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak.
7.10.2020 Ekonomi
Hangi hallerde iş göremezlik ödeneğinde kesintiye gidilir?
Hangi hallerde iş göremezlik ödeneğinde kesintiye gidilir? İşçiye iş kazası ya da meslek hastalığı sebebiyle bağlanan sürekli ya da geçici iş göremezlik ödeneğinden, bazı durumlarda kesintiye gidilir. Geçici iş göremezlik ödeneği ya da sürekli iş göremezlik gelirinde farklı oranlarda kesintiye gidilmesine sebep olan durumlar İş Kanunu'nda sıralanmıştır. İşte kesintiye sebep olan haller...
18.01.2019 Çalışan Hakları
Paranızı almayı unutmayın
Paranızı almayı unutmayın Doğum öncesi ve sonrası toplam 112 gün izin kullanan kadınlar, çalışmadıkları sürenin parasını alabiliyor...
23.05.2016 Ekonomi
SGK Rapor Parası ve İş Göremezlik Ödeneği
SGK Rapor Parası ve İş Göremezlik Ödeneği Bir iş yerinde çalışırken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle doktor tarafından çalışan kişiye verilen sağlık raporu ile birlikte kişi belirlenen süre boyunca işten ayrılarak evinde dinlenir.
29.09.2021 Gündem
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir?
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir? İş kazası geçirip çalışma gücünü yitiren çalışanlara, bu durumlarını doktor raporu ile kanıtladıkları takdirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Bu maaşın bağlanması için çalışanın yüzde 10 ve üzeri oradan çalışma kabiliyetini yitirmiş olmasının yanında bazı başka şartlar da aranır. Peki iş gücü kaybı nasıl tespit edilir, kimleri ş göremezlik maaşı alabilir, başvurular nasıl yapılır?
11.04.2019 Çalışan Hakları
Bütün çalışanları ilgilendiriyor
Bütün çalışanları ilgilendiriyor Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden resmi duyuru yaptı. Artık iş görmezlik raporu e-devletten alınabilecek.
25.03.2019 Çalışan Hakları
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır?
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır? İş kazaları sonucu belli oradan çalışma kabiliyetini yitiren işçilere, bunu raporlar ile belgeledikleri taktirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Kişinin bunu hak edebilmesi için yasada kimi şartları yerine getirmesi gerekir. İşte sürekli iş göremezlik ödeneği ile ilgili olarak tüm merak edilenler...
10.01.2019 Çalışan Hakları
Anne adayı memurlara güzel haber!
Anne adayı memurlara güzel haber! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tasarıyı bazı değişikliklerle kabul etti. Analık izni biten memurların birinci çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olarak öngörülen yarı zamanlı çalışma süresi, tüm doğumlar için 6 aya kadar olacak - Doğum izni ve yarım zamanlı çalışma hakları 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek - Terör eyleminde hayatını kaybeden çocukların kardeşinin yanı sıra anne ve babasına istihdam imkanı getirildi
29.09.2021 Gündem
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi Kamu hizmetlerinde "belge ve standart" dönemi başladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İş Göremezlik Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş göremezlik ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.