Doğum Kontrol

Doğum Kontrol

Son dakika doğum kontrol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğum kontrol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğum kontrol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğum Kontrol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğum kontrol gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.639 doğum kontrol haberi bulunmuştur. Tüm doğum kontrol haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok Artık doğum kontrolü, sadece kadınların sorumluluğu değil. Erkekler için de doğum kontrolü, giderek daha fazla çeşitlilik sunuyor; Kondom, vazektomi, spermisidler, hormonal ilaçlar ve implantlar… Kondomlar, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları ve gebelik riskini azaltmak için etkili bir seçenek sunarken, vazektomi gibi kalıcı çözümler de mevcut. Daha esnek bir yöntem olan spermisidler de doğum kontrol yöntemi olarak kullanılıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdal de erklere uygulanan doğum kontrol yöntemlerini açıklarken bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını detaylandırdı.
10.03.2024 Yaşam
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay evlilik birliği içerisinde kocasının haberi olmadan gizlice doğum kontrol hapı kullanan kadını kusurlu buldu.
4.01.2024 Gündem
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma ABD’li bilim insanları, Anti-Müllerian Hormon (AMH) gen terapisi adını verdikleri yöntemle kedileri ameliyatsız kısırlaştıran bir bilimsel çalışmayı duyurdu. Terapinin, kedilerde uzun süreli doğum kontrol sağladığı vurgulandı.
17.06.2023 Gündem
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı Kızına canice tecavüz ettikten sonra öldüren katilin sonu beklenmedik şekilde gerçekleşti. Cani katili aklından çıkaramayan acılı anne Marianne Bachmeier, tüm dünyayı şoke eden bir şey yaptı. Katile mahkeme salonunda kurşun yağdırdı. Yıllar sonra hayatını kaybeden acılı annenin mezar taşındaki detay gerçeği ortaya çıkardı. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Ertesi gün hapları fiyatları 2022! Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi
Ertesi gün hapları fiyatları 2022! Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi Ertesi gün hapları bir tür acil doğum kontrolü olarak bilinir. Korunmasız cinsel ilişki sonrası doğum kontrol yöntemi olarak hamileliği önlemek için kullanılır. Ertesi gün hapları, yerleşmiş bir gebeliği sona erdirmez, ama yumurtlamayı geciktirerek önlemeye yardımcı bir yöntemdir. Ancak rutin kullanım için uygun değildir, pek çok yan etkisi bulunur. Peki, Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı yan etkileri ne? Ertesi gün hapı isimleri ne? Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyat listesi!
4.12.2022 Sağlık
Denizli’de tüyler ürperten cinayet! Sürüyerek götürdü, sonrası vahşet
Denizli’de tüyler ürperten cinayet! Sürüyerek götürdü, sonrası vahşet Tüyler ürperten cinayet haberi bu kez de Denizli’den geldi. Eşi ile tartışma yaşayan adamın adeta gözü döndü. Babası dahi engel olamadı onu da bacağından yaraladı. Katil sonra ise yakayı böyle ele verdi.
30.11.2022 Yaşam
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Enkhjargal (Egi) Losol, “Bazı hızlı büyüyen güneş lekeleri; ‘lentigo maligna’ olarak adlandırılan deri kanseri türüyle karışabileceği için iyi huylu veya kötü huylu ayrımının doğru yapılabilmesi açısından dermatoloji uzmanlarınca dermatoskopi ile kontrol edilmesi gerekir” dedi.
21.07.2022 Sağlık
Aşırı tüylenme ve sivilcelenmeye neden oluyor
Aşırı tüylenme ve sivilcelenmeye neden oluyor Ünlü Jinekolog Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum kontrol haplarının aşırı tüylenme ve sivilce oluşumuna neden olduğunu söyledi.
8.07.2022 Sağlık
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı Cinsel fonksiyon bozukluklarının kemoterapi alan hastalarda kemoterapi tedavisinin etkisi ve veya psikolojik sorunlara bağlı ortaya çıkabildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “İleride çocuk sahibi olmayı düşünen kemoterapi hastaları, tedaviye başlamadan önce sperm bankalarına başvurabilirler. Bu sayede kemoterapi başlamadan önce spermler dondurularak ileride kullanılmak üzere saklanabilir” dedi.
25.06.2022 Sağlık
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar ABD'nin Utah eyaletinde Dr. David H. Broadbent'e 80 kadın istismar şikayetiyle dava açtı. Broadbent'in muyaene sırasında kadınlara istismarda bulundu ve uygunsuz sözler söylediği ifade edildi. İşte ülkeyi ayağa kaldıran istismar olayında flaş detaylar...
7.06.2022 Yaşam
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır?
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? İster gebelik planlayın ister planlamayın her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekiyor. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
6.06.2022 Sağlık
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı?
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Dönmezer, vazektomi ameliyatı ile ilgili merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için derledi.
26.04.2022 Sağlık
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor! Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022 Sağlık
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı.
24.03.2022 Sağlık
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı Saç kaybının pek çok kadının hayatını olumsuz etkilediğini ve çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Gökay Bilgin,” Kadınlarda saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Hormon düzensizliği tiroid hastalığı, demir eksikliği, düzensiz beslenme, aşırı stres ve duygusal travma kadınlarda saç dökülmesini tetikleyen faktörlerden bazılarıdır” dedi.
15.03.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim?
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, kadınların kendine uygun doğum kontrol yöntemine nasıl karar vermesi gerektiğini sizler için anlattı.
24.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Kontrol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğum kontrol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.