Doğrulama

Doğrulama

Son dakika doğrulama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğrulama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğrulama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğrulama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğrulama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.157 doğrulama haberi bulunmuştur. Tüm doğrulama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi?
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi? Yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart’ta oy kullanacak. 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçecek olan vatandaşlar seçmen bilgi kağıtlarına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Peki, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı, seçmen bilgi kağıdı zorunlu mu? Seçmen kağıdı olmayan biri oy kullanılabiliyor mu?
30.03.2024 Gündem
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır?
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır? Tan kodu, işlem doğrulama numarası demektir. Tan kodu aynı zamanda sağlık pasaportu olarak da ifade edilebilmektedir. İşlem doğrulama sistemi olarak E-Devlet üzerinden yapılması gereken işlemlerde kullanılan bir güvenlik sistemidir. Elektronik araştırmalarda sıklıkla karşılaşılan tan kodu araştırmalarında işlem doğrulama sistemi olduğu görülmektedir.
4.02.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Diyalektik Nedir? Diyalektik Düşünce Örnekleri Nelerdir?
Diyalektik Nedir? Diyalektik Düşünce Örnekleri Nelerdir? Diyalektik, bir görüşü ya da tezi doğrularını ele alarak mantıksal yöntem ile sonuca varmaktır. Ele alınan konuların hatalı bölümleri doğruya çevrilir ve akıl yürütme yolu ile mantıklı hale getirilir. 
18.01.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yeni yılda yürürlüğe koyacak, bazılarının da yürürlük süresini uzatacak.
30.12.2023 Ekonomi
Kimliğini yenilemeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı: 'Çipli kimlik kartınızın mutlaka olması gerekiyor'
Kimliğini yenilemeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı: 'Çipli kimlik kartınızın mutlaka olması gerekiyor' Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
14.12.2023 Gündem
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
12.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Macairstan ile startejik iş birliğimizi kuvvetlendirme iradesindeyiz
Bakan Kacır: Macairstan ile startejik iş birliğimizi kuvvetlendirme iradesindeyiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Macaristan ziyareti kapsamında, başkent Budapeşte'de ülkenin Savunma Bakanı Kristóf Szalay-Bobrovniczky ile heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Görüşme heyetinde Türkiye’den 10 savunma sanayi şirketi yer aldı. Bakanlar, iki ülke arasında savunma sanayii alanında yapılacak iş birlikleriyle çok daha güçlü bağlara sahip olacaklarını vurguladı.
24.11.2023 Gündem
Ev ve araba fiyat artışlarını durduran uygulama: İlanlar tek tek siliniyor
Ev ve araba fiyat artışlarını durduran uygulama: İlanlar tek tek siliniyor Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Peki ilanlarda son durum ne? İşte detaylar..
4.11.2023 Ekonomi
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Fiyat istikrarına katkı sağlaması amaçlanan düzenlemeyle ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "1 Kasım itibari ile yürürlüğe girdi. Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin sahibiyim diye verdiği ilanlar hepsi şu an da silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" dedi. Öte yandan araba fiyatlarında dibi gösterecek yeni hamle geldi. Araç piyasasındaki güncel değişimler ve fiyat trendleri hakkında bilgi arayan vatandaşlar için İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalar geldi. Peki 2023 yılında araç fiyatları ne olacak? İkinci el ve sıfır otomobillerde fiyatlar düşer mi, yoksa stabil mi kalacak?
3.11.2023 Ekonomi
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek Konut ve araç satışında bir dönem sona erdi. Dün itibarı ile yeni uygulama başladı. e-Devlet üzerinden kimlik doğrulayamayan satış işlemini gerçekleştiremeyecek. Böylece sahte ilanların önüne geçilmiş olacak. Peki bu durum konut ve ikinci el araç fiyatlarına nasıl yansıyacak?
2.11.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekildi. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
16.10.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
2.10.2023 Ekonomi
Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama yapıldı, yeniden sakatlandı
Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama yapıldı, yeniden sakatlandı Real Madrid, Arda Güler'in son antrenmanda sol ön rektus kasında yaralanma tespit edildiğini açıkladı.
26.09.2023 Şampiy10
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklar sürüyor. Adresi değişenler adres bildirimini 1 Ekim 2023’e kadar yapmak zorunda. Yapmazlarsa oy kullanamayacaklar. Özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan milyonlarca kişi başka illere yerleşmek zorunda kaldı. Bu vatandaşların adres bildirimi yapmaları gerekiyor. Yapmayanların 9 gün içinde işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Peki, Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih…
21.09.2023 Gündem
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
5.09.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenleme
Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenleme İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ve Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliklerde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikler Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.08.2023 Ekonomi
Türk gemisine Rus askerlerden silahlı baskın! Görüntüler ortaya çıktı
Türk gemisine Rus askerlerden silahlı baskın! Görüntüler ortaya çıktı Rus ordusu Pazar günü Karadeniz’de Ukrayna’nın İzmail limanına sefer yapan kuru yük gemisi ‘Sukru Okan’ı hedef aldı ve uyarı ateşinde bulundu. Daha sonra gemiyi durduran Rus ordusu düzenlediği baskının görüntülerini yayınladı.
15.08.2023 Dünya
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın!
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın! Yaz tatili için planlar yapılmaya başladı. Erken rezervasyon yaparak kampanyalardan yararlanmak isteyenlerin tercihi internet üzerinden tatil paketi satın almak oluyor. Uzmanlar ise vatandaşları sahte siteler konusunda uyarıyor.
12.06.2023 Ekonomi
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) teslim edilen ve 'Nefes' adı verilen T-70 yangın söndürme helikopterinin 2'ncisinin yapımı da tamamlandı. T-70'in başmühendisi Dr. Duygu Barın, "2'nci helikopteri de haziran ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.
10.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Çalışanlar dikkat! Mesai giriş ve çıkışlarıyla ilgili flaş karar
Çalışanlar dikkat! Mesai giriş ve çıkışlarıyla ilgili flaş karar Adalet Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), kişisel verileri amacı dışında kullananlara ceza yağdırıyor. Kurul, iş yerlerinde parmak izi alımı yaparak mesai takibini sürdüren işverene 300 bin TL para cezası uygulanmasına hükmetti.

Benzer Haber Etiketleri

Doğrulama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğrulama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.