Dijital Bankacılık

Dijital Bankacılık

Son dakika dijital bankacılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dijital bankacılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dijital bankacılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Bankacılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital bankacılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 481 dijital bankacılık haberi bulunmuştur. Tüm dijital bankacılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor Dijital kanallardan kazandıkları müşteri sayısının 2023’te bir önceki yıla göre 5 kat artış gösterdiğini söyleyen Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Hedefimiz, başta finansman ürünleri olmak üzere dijital kanallar dışında kalan diğer tüm işlemlerimizin dijital mecralarda gerçekleştirilebilmesini sağlamak. Bugün geldiğimiz noktada işlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallar aracılığıyla yapılıyor” dedi.
13.02.2024 Ekonomi
11 ildeki dolandırıcılık operasyonunda 20 kişi tutuklandı
11 ildeki dolandırıcılık operasyonunda 20 kişi tutuklandı Eskişehir merkezli 11 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda dijital bankacılık sistemleri üzerinden yüzlerce kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 30 şüpheliden 20’si tutuklandı.
12.11.2022 Gündem
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenleri ilgilendiren uyarı! İnternet bankacılığı kullananlar dikkat: Paralar buhar oluyor, tüm borç size kalıyor
Kredi çekmek isteyenleri ilgilendiren uyarı! İnternet bankacılığı kullananlar dikkat: Paralar buhar oluyor, tüm borç size kalıyor Dijital bankacılık sistemini kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika uyarısı! Bankadan kredi çekenleri hedef alıyor, paranız anında ellerine geçiyor ve tüm borç üzerinize kalıyor. Hesaba on binlerce lira gönderiliyor ve bir kişi bankacıymış gibi 'o para yanlışlıkla hesabınıza yatırıldı, bize geri gönderin' diye arıyor. Dolandırıcılar, bu yöntemi kullanarak birçok kişiyi mağdur etti. İşte internet bankacılığı kullanan herkesi yakından ilgilendiren olayın detayları...
16.06.2022 Ekonomi
VakıfBank’ta yeni dönem başladı! Kapsam genişletildi
VakıfBank’ta yeni dönem başladı! Kapsam genişletildi VakıfBank harekete geçti. Baka müşterilerini yakından ilgilendiren bir yeniliği hayata geçirdi. Uzaktan müşteri olma dönemi başladı “Dijital kolaylaştırır” yaklaşımıyla farklı müşteri segmentlerini dijitalleşme yolculuklarında destekleyen VakıfBank, 2021’de bireysel müşteriler için devreye alınan uzaktan müşteri olma uygulamasını şahıs şirketleri için de hayata geçirdi.
27.05.2022 Ekonomi
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu...
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu... Kripto paralarla ilgili flaş gelişme! Yasal düzenleme yapılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kripto para konusunda, dünyada çoğu ülkede yasal düzenleme olmadığını belirtti. Akben, kafalardaki karışıklığın giderilmesi için Türkiye'de yasal düzenlemeler yapılmaya çalışıldığını açıkladı.
26.05.2022 Ekonomi
Bankacılıkta yeni dönem! Bugün resmen başladı, artık...
Bankacılıkta yeni dönem! Bugün resmen başladı, artık... Bankacılık sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından izin verildi. İlk kez oluyor. BDDK asgari 1.5 milyar TL sermayeli ve Hayat Katılım Bankası AŞ unvanlı dijital katılım bankası kurulmasına izin verdi.
22.04.2022 Ekonomi
Cinsel taciz skandallarından sonra Prens Andrew’e FETÖ rüşveti!
Cinsel taciz skandallarından sonra Prens Andrew’e FETÖ rüşveti! Cinsel taciz skandalları sonrası askeri unvanları geri alınan Prens Andrew’ın bir Türk’ten rüşvet aldığı iddiası İngiltere'yi sarstı. FETÖ’den tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’in İngiliz pasaportu için Prens’e 750 bin sterlin rüşvet verdiği öne sürülüyor.
2.04.2022 Dünya
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal...
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal... Samsun’da Recep ve Emre Gezek kardeşlerin, özel bir bankanın hesabından 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardığının anlaşılmasının ardından soruşturma genişletildi. Bankanın avukatları, bankanın merkezi İstanbul’da olduğu için İstanbul’da suç duyurusu yapıldığını, bu sebeple soruşturmanın İstanbul’da devam etmesini talep etti. Olay, tarihin en büyük soygunlarını bile geride bırakırken, akıllara dört ihtimal geldi.
23.03.2022 Gündem
VakıfBank resmen duyurdu! Vinov devreye alındı, borcu olanlar...
VakıfBank resmen duyurdu! Vinov devreye alındı, borcu olanlar... VakıfBank 'tan flaş karar! Resmen duyuruldu. Vakıfbank Vinov devreye alındı. Tamamen değişiyor. VakıfBank yeni nesil ödeme sistemi ile ilgili detayları paylaştı. Vakıfbank Vinov, geleneksel ödeme ve tahsilat ürünlerinin bütün özelliklerini kapsayan ayrıca yeni özellikleri müşterilerin kullanımına sunan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Peki Vakıfbank Vinov nedir? Kimler kullanabilir? Vinov'un ne gibi avantajları bulunuyor. İşte merak edilen yeni ödeme modeli ile ilgili detaylar...
4.02.2022 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Bir ilk gerçekleşti, döviz satışı...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Bir ilk gerçekleşti, döviz satışı... Yapı Kredi harekete geçti. Yeni karar kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. Döviz satışı ile ilgili önemli değişiklik Yapı Kredi tarafından devreye alındı. TCMB İhracat Genelgesi’nde yapılan değişiklikle, 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren İhracat Bedel Kabul Belgesi (İBKB)’ye bağlanan dolar, euro ve sterlin döviz cinsi ihracat bedellerinin yüzde 25'inin TCMB tarafından ilan edilen ve işlem anında geçerli döviz alış kuru üzerinden Merkez Bankası'na satışı zorunluluğu getirilmişti.
31.01.2022 Ekonomi
ING harekete geçti ve resmen duyurdu! Bir ilk, hesabı olan müşteriler artık...
ING harekete geçti ve resmen duyurdu! Bir ilk, hesabı olan müşteriler artık... ING harekete geçti ve yeniliği resmen duyurdu. Hesabı olan ya da müşteri olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Bir ilk gerçekleşti. Dev banka yaptığı açıklamada hizmet noktaları açıldığını duyurdu. ING House adı altında ilki bir AVM'de açılan hizmet noktalarında vatandaşlar haftanın 7 günü, 12 saat boyunca ürünler ve mobil bankacılık hakkında bilgi alabiliyor. Banka, AVM'lerde yer alacak ING House’ların sayısını yıl sonuna kadar 20’ye kadar çıkarmayı hedefliyor. İşte tüm detaylar...
12.01.2022 Ekonomi
Havale ve EFT ile para gönderenler dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz
Havale ve EFT ile para gönderenler dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz Bankada hesabı olan, internet üzerinden havale yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Önemli bir detay ortaya çıktı. İnternet bankacılığı ile havale yaparken pek çok kişi açıklama kısmını boş bırakıyor. Bu durum para gönderen için mağduriyet oluşturabiliyor. Para gönderen kişinin borçlu görünmesine neden olabiliyor. Kayseri Barosu avukatlarından Emir Akpınar, internet bankacılığı ile para gönderme konusunda, “Gönderilen havaleye not düşülmezse karşı tarafa ödenen borç olarak nitelendirilir” diyerek uyarıda bulundu.
9.01.2022 Ekonomi
Bankacılıkta yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Ocak'ta başlıyor, kredi, kredi kartı, mevduat, elektronik para...
Bankacılıkta yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Ocak'ta başlıyor, kredi, kredi kartı, mevduat, elektronik para... Bankacılıkta bir dönem sonra erdi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dijital bankacılıkta yeni dönem resmen başladı. Banka müşterilerini yakından ilgilendiren gelişmeyi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tek tek açıkladı. Şubesiz bankacılıkta büyük değişiklik olacak. 1 Ocak tarihi itibarı ile dijital bankalar, mevduat ya da katılım bankası olmalarına göre kredi kuruluşlarının gerçekleştirebileceği tüm faaliyetleri yerine getirebilecek. Dijital bankaların kredi müşterileri, yalnızca finansal tüketicilerden ve KOBİ'lerden oluşabilecek.
29.12.2021 Ekonomi
Dev bankadan flaş karar! Artık haftada 4 gün çalışacaklar, maaş kesintisi yok...
Dev bankadan flaş karar! Artık haftada 4 gün çalışacaklar, maaş kesintisi yok... İngiltere’nin en büyük dijital bankalarından Atom Bank, çalışanlarının maaşını azaltmadan haftada dört gün mesaiye geçtiğini duyurdu. Haftada 5 gün 37,5 saat mesai yerine, dört gün 34 saat mesai yapılacağını belirten Atom Bank patronu Mark Mullen, "Covid bize bunun gerekli olmadığını gösterdi. Bence pazartesiden cumaya 9-5 saatleri arası çalışmak oldukça eski moda bir çalışma şekli" dedi.
23.11.2021 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Türkiye'de bir ilk, hesabı olanlar...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Türkiye'de bir ilk, hesabı olanlar... Yapı Kredi harekete geçti ve resmen duyurdu. Türkiye'de bir ilk. Hesabı olan müşterileri ilgilendiriyor. Hizmete sunuldu. Dev banka yaptığı açıklamada banka şubesine gerek kalmadan internet şubesi üzerinden 'ihracat tahsil vesaik' gönderim işlemlerini Yapı Kredi müşterisi olan ihracatçı firmaların kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğini açıkladı.
6.11.2021 Ekonomi
Akbank'tan yeni karar, resmen duyurdu! Bir ilk, müşteriler artık...
Akbank'tan yeni karar, resmen duyurdu! Bir ilk, müşteriler artık... Akbank harekete geçti ve resmen duyurdu! Dev bankadan müşterileri ilgilendiren flaş karar. İlk Türk bankası oldu. Dış ticaret müşterilerine yönelik yenilikçi bir hizmet başlatıldı. Akbank yaptığı açıklamada, ihracatçılara alacak garantisi ve finansman sağlarken ithalatçılara da güvenli ve dijital bir ortamda akıllı sözleşmelerle ödeme garantisi sunan blockchain tabanlı bir dış ticaret platformu olan we.trade ağına katılan ilk Türk bankası olduğunu duyurdu.
5.11.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve mevduat hesabı açıklaması...
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve mevduat hesabı açıklaması... VakıfBank resmen duyurdu. Kredi ve mevduat hesapları ile ilgili açıklama yapıldı. Bankada hesabı olan müşterileri ilgilendiriyor. VakıfBank'tan yapılan açıklamada nakdi ve gayrı nakdi krediler yoluyla ülke ekonomisine sağlanan finansman desteğinin yıllık bazda yüzde 21 artarak 614 milyar TL’yi aştığı bildirildi. Öte yandan banka 2021 yılının 9 aylık döneminde 2 milyar 178 milyon TL net kâr elde etti. Mevduat hesapları ile ilgili de yapılan diğer bir açıklamada, müşteriler için uygun mevduat ürünleri geliştirildiği belirtilerek günlük mevduat ürünü Arı hesabı, Sky Mevduat Hesabı ve dijital kanallardan sunulan kampanyalar sayesinde toplam tasarruf mevduatının yüzde 31 arttığı belirtildi.
5.11.2021 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Tüm müşterilerini ilgilendiriyor...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Tüm müşterilerini ilgilendiriyor... Yapı Kredi bankası duyurdu. Bankada hesabı olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Maliyetleri en aza indiriyor. ATM’ye göre yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Tüm Türkiye’de başlıyor. Yapı Kredi, kısa süre önce DN SeriesTM ATM’leri kullanıma sunarak, sektördeki en son self-servis teknolojisine yükselttiğini duyurdu.
22.10.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve...
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve... BDDK resmen duyurdu! Bankacılık sektörü ile ilgili son dakika açıklaması. Yeni düzenlemeler geliyor. Hazırlıklar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektöründe finansal inovasyonu teşvik etmek, finansal kapsayıcılığı artırmak ve bankacılık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme hazırlığı içerisindeyiz." dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! Tamamen değişiyor,  şube yok, ATM'ler...
Bankalarda yeni dönem! Tamamen değişiyor, şube yok, ATM'ler... Bankacılık sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Harekete geçildi. Tamamen değişiyor. Şubesiz olacak. ATM ile hizmet sağlanacak. Yeni yılda en az 10 dijital banka başvurusu yapılması bekleniyor. Dijital bankalar kendi dijital ağını kurabilecek, banka mevduatı kabul edebilecek
30.08.2021 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! Krediler...
Halkbank resmen duyurdu! Krediler... Halkbank resmen açıkladı. Dev banka yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü 716,5 milyar liraya yükseltti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan "Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ Kredileri pazar payımızla sektördeki lider konumumuzu koruduk. Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız" dedi.
13.08.2021 Ekonomi
Akbank sistem çöktü mü, Akbank mobil ve internet çalışmıyor, neden açılmıyor? Akbank sistem hatası nedir?
Akbank sistem çöktü mü, Akbank mobil ve internet çalışmıyor, neden açılmıyor? Akbank sistem hatası nedir? Akbank trend topic listesine girdi. Akbank dijital bankacılık sistemlerinde erişim sorunu yaşanınca, sosyal medya üzerinden Akbank'a siber saldırı iddialarını gündeme getirdi. Akbank'ın erişim problemi müşterileri tarafından merak ediliyor. Akbank oturum kapandı hatası nedir? Akbank Mobil, Akbank internet bankacılığı çöktü mü?
6.07.2021 Gündem
Finansbank resmen duyurdu! Yüzde 70...
Finansbank resmen duyurdu! Yüzde 70... QNB Finansbank tarafından açıkladı. Yüzde 70 bandını geçti. Bankada hesabı olan, kredi çeken ya da kredi kartı kullanan müşterileri kapsıyor. QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Kurtoğlu "Türk bankacılık sektörü, dijital bankacılık alanında gerek fonksiyonalite zenginliği gerek bu özelliklerin kullanım rakamları açısından dünyada örnek gösteriliyor." dedi.
26.06.2021 Ekonomi
Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Kredi kartı aidatı, maaş ödemesi...
Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Kredi kartı aidatı, maaş ödemesi... Bankada parası olan herkes için geçerli. Dijital bankacılık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar tehlike altında. 'Kredi kartı aidatınızı geri ödüyoruz, maaşınıza zam aldınız, ödül kazandınız...' Telefonunuza gelen bu ve benzeri mesajları açtığınız anda hesabınızı ele geçiriyorlar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukları kullanarak milyonlarca liralık vurgun yapan siber korsan çetesine operasyon düzenlemiş, 4'ü çocuk 39 kişiyi gözaltına almıştı. CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ operasyonun ayrıntılarına ulaştı.
31.05.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Bankacılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital bankacılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.